【题目】 People usually check whether their keys, wallets and phones are with them before going out. But many people in China now have one more important thing to take, a face mask. They hope that it can protect them from polluted air.
Since January 2013, many cities in China have seen a lot of foggy days. In Beijing, only five days in January were free of smog (雾霾). What’s the difference between fog and smog?
According to scientists, fog is made up of tiny (微小的) drops of water and also ice particles (颗粒) during very cold conditions. Smog is dirty air that looks like a mixture of smoke and fog, caused mainly by smoke from cars and factories in cities.
An official for the Ministry of Environmental Protection told Beijing News that PM2.5 pollution is the main problem with air pollution. PM 2.5 refers to pollution with small particles 2.5 micrometers or less in diameter (直径).
According to the Chinese Academy of Sciences, two main factors that cause PM 2.5 are motor vehicles and the burning of coal.
Poor air has done harm to people’s health. Children and the elderly are more at risk. A report from Beijing Children’s Hospital shows that from December 5 to December 11, 2013, half of the patients in the hospital came for respiratory (呼吸道的) problems.
Air problems and environmental protection have become a care for the whole nation.
Premier Li Keqiang made his last Government Work Report(政府工作报告) on March 6, 2014. The report said that the government should work hard to prevent pollution and give people a healthy living environment.
It calls on people to make full use of energy and resources (资源) and cut down on energy use.
‘We should give people hope through our actions,’ Li said.
【1】The underlined phrase “were free of” means _______________.
A. had some B. had no
C. had many D. had more and more
【2】According to the third paragraph, we can know that________________.
A. fog is made up of drops of water with smoke
B. smog is formed (形成) during cold hours
C. smog is a mixture of fog and smoke
D. smoke from cars and factories cause fog
【3】 Paragraphs 4 and 5 are mainly about ________________.
A. what PM 2.5 is and how to protect ourselves against PM 2.5
B. how to prevent PM 2.5 pollution and how PM 2.5 looks
C. what PM 2.5 is and what causes PM 2.5
D. how seriously PM 2.5 affects us and how to deal with PM 2.5
【4】From Li Keqiang’s report, we learn that __________________.
A. the environment has improved a lot since Li was in office
B. many people have breathing problems because of the air pollution
C. the air pollution problem is the government’s task
D. the government will try its best to solve the air pollution problem
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】D
【解析】
试题分析:本文介绍了中国的许多城市的空气都被污染了,造成空气污染的主要因素有两个,开车和煤炭燃烧。很差的空气对身体健康危害很大,特别是对孩子和老人。我们政府正在采取措施防止污染,给人们一个健康的生活环境。
【1】B词义猜测题。根据短文中的句子In Beijing, only five days in January were free of smog (雾霾).可知,在北京,1月份只有五天没有雾霾天气。故划线部分的意思是“没有”,答案为B。
【2】C 细节理解题。根据短文中的句子“Smog is dirty air that looks like a mixture of smoke and fog,”可知,雾霾是烟和雾的混合物。故答案为C。
【3】C 段落大意题。根据短文中的句子“PM 2.5 refers to pollution with small particles 2.5 micrometers or less in diameter (直径).” PM 2.5指直径在2.5微米或更少小颗粒的污染。及句子“two main factors that cause PM 2.5 are motor vehicles and the burning of coal.” 可知,导致PM 2.5是机动车辆和煤的燃烧。故答案为C。
【4】D细节理解题。根据短文中的句子“The report said that the government should work hard to prevent pollution and give people a healthy living environment.”可知,政府应该努力防止污染和给人们一个健康的生活环境。故答案为D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思完成英语句子,每空一词。
(1)他擅长创作舞曲。
He is good at writing .
(2)事实上大象很可爱。
, elephants are cute.
(3)我找到了一些有关那场火灾的信息。
I some information about that fire.
(4)她很少独自一人呆在家。
She is seldom at home.
(5)她妈妈在这所小学教书。
Her mum teaches in this .
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
One day, while I was walking on the street, I heard the piano music and singing rising above the noise of the people. I stopped and saw a young lady sitting at a piano.
She was singing songs about love. The way she was singing made me a little comfortable. I stood there watching her playing on such a crowded New York square. I thought that she must be brave enough to perform in front of so many people.
She noticed me. I walked over and told her how good her music sounded. “Thank you.” she said.
“I have been going through a hard time recently, but you've made me hopeful again.” I said to her.
“I'm glad that I could help,” she replied, “Why are you so sad?”
“Well, my mom has lost her job, and I'm not sure what to do …”
“Did you notice the way you were walking? Your head was down.” she said. “Don't be upset, because opportunity (机遇) comes in different ways and if your head is down, you might not see it. You should smile more… lift your head up.”
I looked at her, surprised at how she was encouraging (鼓励) me. “Why are you playing the piano here?” I asked her with a smile.
She explained that she saw a lot of unhappy people in the world and she tried to cheer them up by playing music.
I smiled a little wilder, realizing that no difficulties could stop me from going on.
(1)The writer and the young lady were ___________ in the passage.
A.strangers (陌生人)
B.lovers
C.relatives (亲戚)
D.friends
(2)The writer felt ___________ at first while walking in the street.
A.nervous
B.angry
C.happy
D.sad
(3)Why did the young lady play music and sing on a crowded square?
A.Because her mother lost job.
B.Because she wanted to make some money.
C.Because she wanted to make people happy.
D.Because she wanted to practice playing the piano in public.
(4)Which of the followings didn't the lady tell the writer to do?
A.To walk with head up.
B.To smile more.
C.To see in different ways.
D.Not to be upset.
(5)What do you think of the lady?
A.She was brave and kind-hearted.
B.She was shy and honest.
C.She was bored and hard-working.
D.She was strict with herself.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据所给汉语意思及文章内容,写出单词的正确形式。(每空限填一词) Mr Green is our new teacher. He is from (澳大利亚). He wants to speak Chinese well so he often (练习) it. Every day he gets up at about five (四十). He likes going to school (乘) bus. He is good at telling (故事). We all like him very much. He has a (许多) of Chinese friends. (有时)he likes playing games with us. But he always asks us to (遵循) the rules. He says rules are (重要的) for everyone. Now you know he is friendly to us, but he is (也) strict with us. What a good teacher he is!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,掌握大意,然后从A.B.C.D四个选项中选出一个最佳选项。 Danny is a schoolboy. He 1 in a small town. His home is about eleven kilometers away 2 school and the roads are not flat(平坦的). So it's 3 for him to get to school. He 4 at about five thirty every day and has a quick breakfast. Then he 5 school at around six o'clock. First, he 6 his bicycle to the bus station. That takes about forty minutes. 7 the bus takes him to school. It usually takes about thirty minutes. Sometimes he has 8 time for breakfast at home, so he has something for breakfast on the bus.
"I've never taken trains. It must be a lot more fun than taking buses," says Danny. He studies very 9 at school. He hopes that one day he can go to school in a big city. He can take a train 10 school then.
(1)A.lives B.works C.plays D.teaches
(2)A.at B.from C.in D.on
(3)A.easy B.good C.interesting D.difficult
(4)A.gets up B.gets to C.goes to bed D.goes to work
(5)A.gets back B.leaves for C.leaves D.gets
(6)A.by B.gives C.on D.rides
(7)A.Then B.But C.Because D.After
(8)A.much B.no C.not D.a
(9)A.badly B.bad C.hardly D.hard
(10)A.for B.at C.in D.to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用方框内所给词的适当形式填空
regret, gather, group, member, roof |
(1)There are about thirty in our school soccer team. Each of them is a good soccer player.
(2)—I lost my purse on my way here.
—I about that.
(3)—Please talk about the questions in . I’ll ask some of you to answer them.
—All right.
(4)Mr. Lei us to have a meeting about how to win the coming basketball match yesterday.
(5)The houses in Yongding have round . I’m looking forward to visiting them.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 B
Fraser is four years old. He has autism(自闭症). He lives in his own world. Everything is very difficult to him. He doesn't want to play with other children. He doesn't want to say any words to others. His parents are worried about him.
Then Billy, a cat, comes. It helps Fraser go out of his world.
When Billy sees Fraser, it runs to him quickly. It sits beside Fraser with its paws on Fraser's legs. They seem to be old friends. Fraser says, "This is our cat. He can come to live with us." "I know our life changes," says Fraser's mother.
Billy stays with Fraser all the time. They play together, listen to the story together and sleep together. When Fraser walks in the garden, Billy is never far away. When Fraser is unhappy, it always lies beside him.
It seems crazy. But Billy is like Fraser's angel. Fraser changes a lot. The doctor says he is getting better. He doesn't have to see the doctor now.
(1)From this passage, we can know Fraser ________.
A.often talk with other people
B.likes to play games with other people
C.often smiles
D.seldom says any words
(2)What is Billy?
A.A dog.
B.A cat.
C.A rabbit.
D.A pig.
(3)Which is NOT right?
A.Billy stays with Fraser all the time.
B.When Fraser is unhappy, Billy lies beside him.
C.Fraser changes a lot.
D.Fraser now has to see the doctor once a week.
(4)Billy doesn't ________ with Fraser.
A.play
B.go to the doctor
C.sleep
D.listen to the story
(5)We can see this passage in a(n) ________.
A.notebook
B.newspaper
C.ad
D.magazine about animals
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—David, could you tell me ______? —Every four years.
A. when the 2014 World Cup finished
B. how often the World Cup takes place
C. how many teams take part in the World Cup
D. who may score the most goals in the World Cup
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】从方框中选择适当的句子完成对话。(其中有两句是多余的)
A. Business people are very busy, you know. |
Tom: What are you going to do after leaving school?
Bill: I'm thinking about becoming a plane driver.
Tom: So you like traveling, don't you?
Bill: Of course, I do. I like to visit different places, make different friends and know different things.
Tom: That sounds good.
Bill: What do you want to be in the future?
Tom: I like to go into business and make money.
Bill:
Tom: You're right.
Bill: Yes, I agree with you.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com