精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.A.storm   B.hungrier  C.amazing  D.really E.then   F.himself  G.laugh at

    Indian boy Piscine Patel is troubled by his first name.It sounds like a rude word,and his classmates (37)laughat him.He decides to change his name to"Pi".
But Pi's name problems are nothing compared to what is waiting for him.
Pi's father owns a zoo.He decides to move to Canada.The family,together with all the zoo animals,set sail across the Pacific.One day,a huge (38)storm hits the ship.The next morning,Pi finds his family has sunk with the ship.He is the only person still alive.
He finds (39)himself on a lifeboat with several animals,one of which is a tiger called Richard Parker.Soon,all the animals are killed and Pi is left alone with the tiger.
As the tiger becomes (40)hungrier,Pi starts to fish to feed him.Otherwise,he himself will become the food.
The boy and the tiger develop an (41)amazing relationship on the sea.Although he feels hopeless,Pi never gives up.After 227days,the lifeboat finally lands on a beach in Mexico,but Richard Parker runs away into the forest.
The ship company finds Pi and asks what happened.Pi tells them about Richard Parker but the company doesn't believe him.Pi (42)then tells another story in which there is no tiger,but some other shocking details.
Is there really another story?If so,which one is the truth?Maybe you will have your own answer after watching The Life of Pi(《少年派的奇幻漂流》),the latest 3D movie from American Chinese director Ang Lee.The film speaks of the relationship between humans and nature.It opened in Chinese mainland theatres on Nov.22,2012.

分析 文章大意:这篇短文是电影《少年派的奇幻漂流》的内容介绍,这部电影根据扬•马特尔风靡全球的同名小说改编而成.由好莱坞华人导演李安执导,影片讲述了少年派和一只名叫理查德•帕克的孟加拉虎在海上漂泊227天的历程.

解答 37题答案:laugh at考查动词填空.根据文中的Indian boy Piscine Patel is troubled by his first name.It sounds like a rude word印度男孩Piscine Patel是他的名字困扰.这听起来像一个粗鲁的话可知后面应该是嘲笑他,故选择laugh at.
38题答案:storm考查名词填空.根据文中后面的The next morning,Pi finds his family has sunk with the ship第二天早上,皮发现他的家人已经沉没在船上可知应该是暴风雨,故选择storm.
39题答案:himself 考查代词填空.根据文中的He is the only person still alive.他是唯一还活着的人.故选择himself.
40题答案:hungrier考查形容词填空.根据文中的Pi starts to fish to feed him,皮开始喂它鱼,可知前考虑更饿时,故选择hungrier.
41题答案:amazing考查形容词填空.根据文中前面说男孩喂老虎鱼且没有杀它,可知男孩和老虎在海上发展了惊人的关系.故选择amazing.
42题答案:then考查动词填空.根据文中的Pi tells them about Richard Parker but the company doesn't believe him,可知皮告诉他们关于Richard Parker,但公司不相信他,所以这里应该是然后Pi说另一个故事,故选择then.

点评 考查完型填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---Would you like ________ tea?---No,thanks.I'd like ________ coffee.(  )
A.some,someB.any,anyC.some,anyD.any,some

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

17.B:No.(72)C
A:On the night of February 27th.
B:(73)B
A:Tao Xiubo.(74)G
B:Was her son deaf when he was born?
A:No.At the age of one,the son was badly ill and then couldn't hear anything.
B:The mother must be very sad to hear the news at that time.
A:Yes.(75)A She tried to teach her son to read and write.She has studied with her son in school for 16years.So she is called the mother deskmate.
B:How old is the son now?
A:22years old.He is studying with his mother in college.
B:What a great mother!The greatest love in the world is mother's love.
A:I agree with you.Mother's Day is coming.(76)E
B:Good idea.Let's go shopping tonight.
A.But Tao Xiubo didn't give up.
B.Who moved you the most?
C.When was it held?
D.She is a mother of a blind boy.
E.Shall we get our mothers a gift to say thanks?
F.Who do you like best?
G.She is considered as her son's ears.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.2014APEC Third Senior Officials'Meeting(SOM3)held in Beijing _____ October.(  )
A.onB.inC.atD.until

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Nobody noticed the bird _______ the room.(  )
A.is enteringB.to enterC.enterD.enter into

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Jane lost her purse yesterday,butluckily there was no money in it.(lucky)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-________ does it take you to go to school?
-About half an hour.(  )
A.HowB.How farC.How oftenD.How long

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The people in the countryside _________ to others.(  )
A.always are friendlyB.are always friendly
C.always is friendlyD.is always friendly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Jenny,you look busy.Anything I can do to help?
-________,I can manage.(  )
A.Yes,pleaseB.No,thanksC.With pleasureD.You are welcome

查看答案和解析>>

同步练习册答案