精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.B
     Not only kids of Tiger Moms go to Harvard.
     Dawn Loggins of Lawndale,N.C.is on her way to Harvard,one of the eight world-famous universities in the eastern US.Nobody encouraged her to study or paid for her special classes.This girl created her own future.
     The teen was abandoned by her family last summer,when her parents and two sisters moved to Tennessee.She found herself homeless and had to spend the night on friends'sofas.
     The school bus driver learned about Dawn's situation and invited Dawn to move in with her family.Soon,Dawn had a job at Burns High School.She worked from 6 a.m.to 7:40 a.m.before the first school bell rang.She swept floors and picked up trash again in the afternoons,before diving(跳水)into her studies in the evenings.
     Dawn's hard work paid off.She finished school with a 3.9 GPA and scored 2,110 on the SAT.
"There were times when I felt like it would be easiest if I gave up,"the 18-year-old said."But it was never in me to give up,because I realized that I was never going to be successful unless I got an education."
     Even before Dawn's family left her,she led a difficult life.Her family was poor and cups of noodles were often the only food.Dawn"studied by candlelight"because her parents couldn't afford to pay the electricity bill(电费).
     Dawn has now reconnected with her family.They are proud of her accomplishments(成就) and are attending her high school graduation.
根据材料内容选择最佳答案.
51.Why didn't Dawn give up her studies?C
A.To reconnect with her family.
B.To thank those who had helped her.
C.To get an education to be successful.
D.To realize her dream of going to Harvard.
52.Who helped Dawn when she found herself homeless?D
A.Her teachers.
B.Her neighbors.
C.A Tiger Mom.
D.A school bus driver.
53.What does the underlined word"abandoned"mean in Chinese?B
A.宠爱   
B.抛弃   
C.鼓励   
D.虐待
54.Which of the following words describes Dawn?C
A.Open-minded.
B.Good-natured.
C.Strong-willed.
D.Warm-hearted
55.What is the best title for the text?C
A.Another Harvard girl.
B.A girl in candlelight.
C.From homeless to Harvard.
D.The role of Tiger Moms.

分析 文章大意:这是一篇励志类阅读,主要介绍不仅仅虎妈严格管教出来的孩子能够上哈佛大学,Dawn Loggins就是通过自己的努力考试哈佛大学的,之前她被家人遗弃,不得不在朋友沙发上过夜,并在一所高中打工,很早就去扫地、收拾垃圾.然后再学习.经过努力,终于考试了哈佛.因此只有自己努力才能成功.

解答 51.答案:C.细节理解题.根据倒数第三段But it was never in me to give up,because I realized that I was never going to be successful unless I got an education."但我决不放弃,因为我意识到除非我接受教育,否则我永远也不会成功.",可知,她不放弃是因为意识到除非接受教育,否则不能成功.选C.
52.答案:D.细节理解题.根据第四段The school bus driver learned about Dawn's situation and invited Dawn to move in with her family.校车司机了解 Dawn的情况,并邀请 Dawn和她的家人住在一起.可知,是校车司机帮助了她.选D.
53.答案:B.词义猜测题.根据下句She found herself homeless and had to spend the night on friends'sofas.她发现自己无家可归,不得不在朋友的沙发上过夜.可知,父母和两个姐妹搬去田纳西州,应该是"抛弃"了她.选B.
54.答案:C.细节理解题.根据倒数第二段she led a difficult life.Her family was poor and cups of noodles were often the only food.Dawn"studied by candlelight"b ecause her parents couldn't afford to pay the electricity bill她过着艰难的生活,家里很穷,一碗面条往往是唯一的食物.黎明时,她在烛光下学习,因为她的父母付不起电费.可知,应该是"坚强的意志"形容她.选C.
55.答案:C.标题猜测题.根据第二段Dawn Loggins of Lawndale,N.C.is on her way to Harvard…Nobody encouraged her to study or paid for her special classes.This girl created her own future.来自北卡罗来纳州 朗代尔的Dawn Loggins在通往哈佛的道路上…没有人鼓励她学习或支付她的特殊课程.这个女孩创造了自己的未来.及父母抛弃他,可知,标题应该是从无家可归到哈佛.选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.The children is old enough to have theirown(自己的) bedroom.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.I was traveling alone through the UK.To reach places that were off the public transportation map,I bought an old car,which cost most of my money.I couldn't afford to stay in the hotel,so I had to camp in my car for the rest of the trip.
     One morning I awoke in my old car on a country road in Ireland and saw a single house.The water in my thermos (保温瓶)had gone cold,so I knocked on the door of the house.A woman opened it.I asked her for some hot water.But she wouldn't let me get away with just that!I was invited indoors.She asked me to sit at the table and have breakfast with her family.They filled my thermos before I left.
     I was greatly moved.And I decided to pass the kindness on.The other day I met a young man who had been driving around to look for a parking lot.He looked increasingly upset.I was glad that I was able to point one out to him.His thankful smile was the hugest reward (奖赏)for me.

51.The writer bought the car in order toB.
A.serve the public                
 B.travel more easily
C.take the trip alone              
  D.save more money
52.Why did the writer camp in his car?A
A.He was short of money.
B.It was his habit.
C.He could have a better rest.
D.It would be warmer.
53.The writer asked the woman forC.
A.a map      
B.a thermos       
C.some hot water        
D.a light breakfast
54.How did the young man feel at last?D
A.Funny.
B.Upset.
C.Disappointed.
D.Thankful
55.What's the main idea of the text?C
A.Traveling alone is interesting.
B.Sharing food is a pleasure.
C.Kindness is the sunshine in life.
D.Smile is important to everybody.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

15.Dear Xiao Fang,
How time flies!It is two years since you moved to America for your study.(57)C
How happy we are!During your staying in America,little companions(小伙伴们 ) kept complaining,"There is no one to play with."Huang Lei talked about the little woods where we often played together.(58)DEach time I saw your empty house next door,I held back tears.How much I have missed the days when we played in the woods behind our houses,where we dug up some worms,chasing the birds.I still remember we slipped down along the stream,feeling the spray(浪花) on our faces.
After reading your letter,Huang Lei and I came up with an idea.How about our families spending a week's vacation together this summer?(59)A It is located between the downtown of Chunxi and 
Wulin Town where we used to have fun.July will be the best month for us,so we must enjoy freedom and joy for a long time.(60)BI can't wait to look forward to the time when we meet again.
Yours
Xiao Mei
A.What about the Spring Lake?
B.Talk with Huang Lei about it as soon as possible.
C.These days,we have known that you will come back.
D.As for me,it was honor to have such a close friend like you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.大卫的成功不是偶然的,那是他艰辛努力的结果.
David's success didn't comeby accident.It was the result of his hard work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.The children in poor areas don't have enough money to go to schoo1.(同义句转换)
The children in poor areastoopoorto go to schoo1.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.

查看答案和解析>>

同步练习册答案