精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Mr Scott works in a post office.His wife can't read or write.It's not easy for her to find work in their town.So she stays at home to look after their son Tom and their daughter Betty.The man is busy all the time but he can't get enough money for his family.He has to repair bikes in the street after work.
One morning Mr Scott was ill.Mrs Scott had to look after him in the hospital.But she was worried about Tom and Betty.The boy was five and the girl was only three.Mrs Scott found only five cakes in a box and gave them to Tom.Then she said,"Look after your sister.Divide them when you are hungry.""OK,Mum."said the boy.
By lunch time the woman came back and saw the two children playing in the room.She asked,"How did you divide the cakes,Tom?"
"I couldn't divide five cakes between her and me,"said the boy,"so I ate one first."

51.Mrs Scott stays at home becauseC.
A.women don't work outside in the town
B.there are too many children in her family
C.she can't find any work in the town
D.she has a lot of housework to do
52.Mr.Scott chooses to repair bikes after work toB.
A.relax himself and have fun
B.make more money for the family
C.help people whose bikes are broken
D.please his boss and his workmates
53.Mrs Scott worried about her children becauseA.
A.they were too young         
B.she had nothing to give them
C.they were ill         
D.they didn't let her out
54.Which of the following is true?B
A.The two children wanted to see their father.
B.Tom had more cakes than Betty.
C.The two children were hungry at home.
D.Tom gave the five cakes to his sister.
55.The writer wrote this passage toC.
A.show the importance of a good education
B.ask brothers to be better to their sisters
C.entertain people with an interesting story
D.ask people to take better care of their children.

分析 斯科特先生在邮局工作,他的妻子不能读或写,在他们的镇上给她找工作是不容易的.所以她呆在家里照看他们的儿子汤姆和他们的女儿贝蒂.他一直都很忙但是他得不到足够的钱来养家,他不得不下班后在街上修自行车.一天早晨,斯科特先生病了,斯科特夫人不得不在医院照顾他.她很担心汤姆和贝蒂,男孩五岁,女孩只有三岁.斯科特夫人发现盒子里只有五块蛋糕,于是给了汤姆.然后她说:"照顾好你的妹妹.当你饿了,把它分了.""好的,妈妈,"男孩说.到吃午饭的时候,女人回来了,看到两个孩子在房间里玩,她问,"你怎么分的蛋糕,汤姆?""我不能把五块蛋糕分给我俩人,"男孩说,"所以我先吃了一块."

解答 51.答案C 推理判断题.根据文章第一段中的第二、三句 His wife can't read or write.It's not easy to find work in their town可知他的妻子不能读或写,在他们的镇上给她找工作是不容易的,故选C
52.答案B 细节理解题.根据第一段最后两句The man is busy all the time but he can't get enough money for his family.He has to repair bikes in the street after work.可知他一直都很忙但是他得不到足够的钱来养家,他不得不下班后在街上修自行车,Scott修车是为了赚钱养家.故选B
53.答案A 细节理解题.根据文章第二段中的The boy was five and the girl was only three.可知男孩五岁,女孩只有三岁,是因为孩子太小才担心他们的.故选A
54.答案B 推理判断题.根据文章最后一段"I couldn't divide five cakes between her and me,"said the boy,"so I ate one first."可知"我不能把五块蛋糕分给我俩人,"男孩说,"所以我先吃了一块.",Tom比Betty多吃了一个蛋糕.故选B
55.答案C 综合推理题.结合整篇文章可知,作者只是给人们讲述了一个有趣的故事.故选C.

点评 本文较为简单也很有趣,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.It is said that this year's summer holiday will begin ________July 10th.(  )
A.inB.atC.onD.until

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.______ new building  in our school was completed in ______ October of 2013,not in ______ August.(  )
A.The; the;/B.A;/;/C.A; the; theD.The;/;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.根据中文意思完成句子.请将答案写在答题卡对应的横线上,每空词数不限.
96.请问现在几点了?
Excuse me,what time is it now?
97.同学们,请看黑板.
Boys and girls,look at the blackboard,please.
98.李梅是个诚实的女孩.
Li Mei isan honest girl.
99.每个人都应该做些有助于保护地球自然环境的事.
Everyone should do something to help protect the Earth'snatural environment/surrounding.
100.那艘底部坏了的船需要修理了.
The boatwhose bottom is broken needs repairing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.We know each other well because wehave been(be) friends since ten years ago.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.One Tuesday morning,Harry saw an ad in a window.It said,"Wanted.The Best Salesman in the World.Top Pay."
Harry thought he was a great salesman and went to ask for the job."I am the best salesman in the world."he said to the manager,"Give me the job.""You must prove you're the best."the manager said."OK,I will!"Harry answered."
"Good!"the manager took a box of sweets out of his desk."Last week,I bought a thousand boxes of sweets.If you can sell them before the end of the week,you can have the job."said the manager.
"That's easy."Harry said.He took these boxes of sweets and left the office.Every day,he went from shop to shop,trying to sell the boxes of sweets.He couldn't sell one.The sweets were too bad for him to sell.At the end of the week,he went back to the manager."I'm sorry,sir."he said,"I was wrong about myself.I'm not the best salesman in the world,but I know who is.""Oh,"said the manager,"Who?"
"The person who sold you a thousand boxes of these sweets."Harry said.

46.Harry went to ask for the job because he wasC himself.
A.afraid of
B.wrong about 
C.sure of
D.worried about
47.If Harry wanted to get the job,he would have toB.
A.buy all the sweets from the manager
B.sell out all the sweets in a few days
C.eat up all the sweets
D.sell the sweets at the weekend
48.Choose the right order of this story.C
a.Harry went to ask for the job.
b.Harry told the manager who the best seller really was.
c.Harry saw an ad in a window.
d.Harry went to sell the sweets.
A.a-b-c-d
B.d-c-b-a
C.c-a-d-b
D.c-d-a-b
49.From this story we can see thatA.
A.Harry didn't get the job
B.Harry was a good seller
C.the manager was a good seller
D.the ad was a good one
50.According to the story,which of the following is RIGHT?D
A.Harry sold some of the sweets.
B.The sweets were too expensive.
C.Harry was not clever at all.
D.The sweets were terrible.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.There are so many kinds of computers in the shop.I really don't know ______ to choose.(  )
A.whatB.whichC.howD.where

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-How many people are there in your family,Eric?
-There're ________.My grandparents,my parents and I.(  )
A.fifthB.fiveC.threeD.fifteen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Bill likes playing ping-pong,but he doesn't like playing ________ guitar.(  )
A.aB.theC./

查看答案和解析>>

同步练习册答案