精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Living in a foreign culture can be exciting,but it can also be confusing(令人迷惑的).Some Americans who taught English in other countries recently talked about their experiences.
On her first day in Micronesia(密克罗尼西亚),an island in the Pacific(太平洋),Lisa thought people weren't paying any attention to her.It was hot.She went into a store and asked,"Do you have cold drinks?"The woman there said nothing.Lisa repeated the question.Still the woman said nothing.She later learned that the woman had answered her:She had raised her eyebrows(眉毛),which in Micronesia means"yes".
Jane remembered an experience she had in Bulgaria(保加利亚),a country in Europe.She went to a restaurant.She asked the waiter,"Do you have cabbage today?"He nodded his head.Jane waited,but the cabbage never came.In that country,a nod means"no".
Tom had a similar problem when he arrived in India.After explaining something in class,he asked his students if they understood.Some nod and others shake.He thought some students had not understood,so he explained again.When he asked again,they did the same thing.He soon knew that his students did understand.In India,people nod and shake their heads in different ways depending on where they come from.You have to know where a person is from to understand whether they mean"yes"or"no".
46.These Americans in the passage found that theyC.
A.should go abroad for vacations
B.needed to learn foreign languages
C.had problems with communication in other countries
47.People in Micronesia show"yes"byB.
A.nodding heads    B.raising eyebrows        C.shaking hea
48.Tom misunderstood(误解)his class at first becauseA.
A.he didn't know much about Indian culture
B.he didn't explain everything clearly enough
C.some students didn't speak English
49.Which of the following is true?A
A.In Bulgaria,nodding heads means"no".
B.In India,only shaking heads means"yes".
C.Lisa was trying to buy some cabbage.
50.The passage is mainly aboutC.
A.body language in foreign restaurants.
B.class discussion in Indian schools
C.different language cultures in different countries.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了在不同文化的国家里生活可能是很令人兴奋的,但同时因为文化的不同,风俗习惯的不同,也可能会带来一些问题,使你感到困惑.文章中举了三个例子,而这三个人就遇到了这种因文化不同而带来困惑的情况.

解答 46  C 细节理解题.根据全文可知,文章中举了三个例子,这三个人在别的国家教英语的美国人发现,因为文化的不同与当地人交流是很困难的,如在密克罗尼西亚这个国家里,人们用抬高的这种方式来表示是,在保加利亚,点头代表不,在印度,来自不同地方的人用相反的方式表示是或不是.所以他们发现在与其他国家的人沟通有问题.故选C.
47  B 细节理解题.根据文章:She had raised her eyebrows(眉毛),which in Micronesia means"yes".可知在密克罗尼西亚这个国家里,人们用抬高的这种方式来表示是.故选B.
48  A 细节理解题.根据文章:Tom had a similar problem when he arrived in India.After explaining something in class,he asked his students if they understood.Some nod and others shake.He thought some students had not understood,so he explained again.When he asked again,they did the same thing.He soon knew that his students did understand.可知Tom在印度教书的时候,发现无论他讲多少遍,在问到学生是否理解的时候,总是有学生点头,有学生摇头.他并不知道,在印度,来自不同地方的人用相反的方式表示是或不是.所以Tom对印度的文化并不了解.故选A.
49  A 细节理解题.根据文章第三段:In that country,a nod means"no".可知在保加利亚,点头代表不.故选A.
50  C 主旨大意题.根据文章可知,这篇文章主要讲述了在不同文化的国家因为文化的不同,风俗习惯的不同,也可能会带来一些问题.说明了在不同的国家不同的语言文化.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.We wish ourfriendship(友谊) will last forever.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.I am eighteen years old this year.I (56)was a pupil before and now I'm a university student.My mother was my first teacher when I was very little.Then,I had three (57)other teachers in different schools.Now Miss Williams is one of my university teachers.
I have never expected that I will be a teacher one day.I am a shy girl and I am
afraid of (58)speaking before many people.I do not know (59)what to say.But I will be a
teacher tomorrow!Tomorrow morning!
I made this (60)decision just two weeks ago.Miss Williams,my English teacher,told me there was a teacher job,just for two weeks in this summer.She asked if I (61)would be
Interested in.I wanted to make some money,so I said"yes"to her.At once I regretted but it was too late to (62)take my word back.
There are about twenty foreign boys and girls in the class.They know very little
English.I have(63)already read the book that Williams gave me.Four of the lessons are very simple,in (64)facttoo simple.I do not know what to do with these few simple words and sentences.I will read the lesson to them,and ask them to read after me,and then ask them to read it(65)themselves.That will be about ten minutes.What shall I do next?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.听下面一段对话,回答19至21三个小题.
19.What kind of pet is the woman probably going to get?
A.A cat        B.A dog        C.Some fish.
20.Why do dogs need a lot of your time?
A.They destroy your things   
B.They need you to teach them.
C.They go to the bathroom on your floor.
21.What does the man think of cats?
A.They are lazy        B.They are cute      C.They are friendly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

5.Most of us probably live without vegetables,but a world without chocolate?Now that would be hard!According to chocolate makers it could happen if we don't act soon.
There are two main causes of the chocolate shortage(短缺)-chocolate's growing popularity and less production of cocoa,the plant from which chocolate is made.With more and more people in India and China loving chocolate,not much can be done about the first cause.
Therefore,the only thing we can do is to increase cocoa production.However,new plant diseases and little rain in Ivory Coast and Ghana,the world's largest producers,have reduced cocoa production by 40percent in the past 10years.What's worse,many cocoa farmers in Africa and other cocoa-producing countries like Indonesia and Venezuela are changing to easier-to-grow crops such as corn or rubber.This way,the farmers can make more money.
To prevent more farmers from changing,researchers at the newly opened International Cocoa Control Centre,in the UK,are trying to create new cocoa plants that are stronger and faster growing.But first they must make sure the new plants are safe to grow.This takes a long time.
First,each new plant is stored at the Control Centre for six months to make sure it is healthy.It is then planted in the Centre's fields,studied and tested for another two years.Only after scientists are certain that they're disease-free,will the plants be sent to farmers in West Africa or wherever else they are needed.
To create new stronger types of cocoa,scientists at the Control Centre are combining(结合)the best parts from different cocoa plants.Though the world is facing a serious chocolate shortage,there is now hope!
53.In which countries has chocolate become more popular in recent years?China and India.
54.How long does it take scientists at the Control Centre to make sure a cocoa plant is safe to grow?30 months.
55.If you are a cocoa farmer in Africa,will you continue to grow cocoa?Why or why not?Yes.Because it's hard for me to live in a world without chocolate./No.Because I will change to grow easier-to-grow crops to make more money..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-I haven't heard from my son for 2days.
--Don't worry!He'll call you __________ he gets to the UK.(  )
A.soB.becauseC.as soon asD.since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-The climbers risk their lives to challenge themselves.
-Yes.They kept on climbing _______ it was raining hard.(  )
A.ifB.becauseC.orD.even though

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Look!One of the girls_______ in the swimming pool.(  )
A.swimB.is swimingC.is swimmingD.are swimming

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15._____yogurt do you have for breakfast,Lucy?
One cup(  )
A.How manyB.How muchC.How far

查看答案和解析>>

同步练习册答案