精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Are you looking for some new and exciting places to take your kids to?Try some of these places:
Visit art museums.They offer a variety of activities to excite your kids'interest.Many offer workshops for making hand-made pieces,traveling exhibits,book signings(签名) by children's favorite writers,and even musical performances and other arts.
Head to a natural history museum.This is where kids can discover the past from Dinosaur (恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky.Also,ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.
Go to a Youtheater.Look for one in your area offering plays for child and family visitors.Pre-show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts.Puppet (木偶) making and stage make-up are just a couple of the special offerings you might find.
Try hands-on science.Visit one of the many hands-on science museums around the country.These science play-lands are great fun for kids and grown-ups alike.They'll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons,experimenting,and building..When everyone is tired,enjoy a fun family science show,commonly found in these museums.

57.If a child is interested in the universe,he probably will visit.D
A.a Youtheater
B.an art museum
C.a natural history museum
D.a hands-on science museum
58.Kids canCat a Youtheater.
A.Look at rock collections.
B.See dinosaur models.
C.Watch puppet making.
D.Give performances.
59.The underlined phrase"hands-on science"in the last paragraph meansA
A.Learning science by doing things
B.Science games designed by kids.
C.A show of kids'science work.
D.Reading science books.
60.This passage probably come fromB
A.A science textbook.
B.A museum guide.
C.A tourist map 
D.A news report.

分析 文章大意:文章介绍了博物馆里一些孩子会感兴趣的地方和其中孩子可以参加什么活动的介绍. 主要讲了适合青少年们去的地方,如艺术博物馆、自然历史博物馆、青年中心等.

解答 57-60:DCAB
57.D 细节理解题.根据第三段中"This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky"可知,如若一个孩子对星星感兴趣那就应该参观自然历史博物馆.可知选D.
58.C  细节理解题.根据第三段中"Puppet(木偶)making and stage make-up are just a couple of the special offerings you might find"可知,你可能会发现木偶制作和舞台化妆只是一对夫妇的特殊产品,C项符合语境,故选C.
59.A   词义猜测题.根据文中第四段"Visit one of the many hands-on science museums around the country.These science play-lands are great fun for kids"可知他的意思是靠做事情来了解科学.可知应选A.
60.B 细节理解题.根据文章第一句Are you looking for some new and exciting places to take your kids to?Try some of these places你在找一些新的令人兴奋的地方带你的孩子去吗?及后面的Visit art museums.可知这篇文章是来自博物馆的导游.故选B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.根据文章内容,判断文后句子的正确(T)与错误(F).
Do you enjoy reading?Here readers of your age from all over the United States recommend(推荐)great books for you to read.
My favorite book is Don't Die,My Love by Lurlene McDaniel.I love all her books,but this was the first one I read and I have to say,it is by far my favorite.It doesn't end like other books,and I cried while reading.
I think Nancy Drew is great!Nancy is a detective (侦探) who has many wonderful ideas!I love it because it's a book from when my grandma was my age,and I can share the fun with her!
I strongly recommend Skinny Bones by Barbara Park.It is funny,so please add it on your book list. You don"t want to miss out funny stories!
I would suggest Growing Trouble by Judy Blume.It is based on real things that happened to Judy Blume.It is about a girl,Alice,who meets some girls at a new state.They become friends,make a club and meet once a week.They stop after two weeks because they all like a boy in their class and put him as number one.I think every girl should read this because it is about our growing up.
I read a book called Neela:Victory Song and it was very good.I read it twice!It takes place in India in 1936 and this 12-year-old girl named Neela tries to save her father!It has lots of history in it!I also learned a lot about different cultures!The author's name is Chitra Banerjee Divakaruni.

51.Lurlene NcDaniel is a man writer.F
52.According to the reader,Skinny Bones can be described as a fanny story.T
53.Growing Trouble isn't a real story about Judy Blume.F
54.We can learn different cultures from Neela Vistory Song.T
55.Nancy is a 12-year-old girl who tries to save her father.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.It's important for young people and their parents to understand each other.Young people are often unhappy when they are with their parents.They say that their parents don't understand them.They often think their parents are much too strict (A)withthem.Parents often find it difficult to win their children's trust and they seem to forget hoe they themselves felt when they were young.
For example,young people are usually active.They like to do things without much thinking.It's one of their ways to show that (B)they grow up and they can solve any difficult problem.Older people worry more easily.Most of them plan things ahead(提前计划妥当) and don't like their plans to be changed.So when you want your parents (C)tolet you do something,you will have success if you are clever enough to ask before you really start doing it.
Young people often make their parents angry by clothes they wear,the music they enjoy and something else.But they don't mean to cause any trouble.(D) They don't want to be the same as their parents and they want to make a new culture of their own.And if their parents don't like their music,clothes or their ways of speech,the young people feel very sad.Sometimes they don't go out with their parents,but just want to stay at home alone.
If you plan to do something,you'd better win your parents over (获得父母支持) and get them to understand you.If so,your parents will certainly let you do what you want to do.

76.在文中(A)和(C)的空白处分别填入适当的词:withto
77.文中划线部分(B)指代的是:young people
78.将文中划线部分(D)改写为:They want to bedifferentfromtheir parents.
79.从文中找出两个修饰或描写young people的形容词:unhappyactive
80.从文中找出能说明本文中心大意的单词或短语:understand each other.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.The best job
It was the beginning of the term.Each child was given a job in the class.All of them wanted to get the most interesting job-looking after the class doy.However,to everyong's surprise,Tita didn't get the job.Instead,she was asked to look after an ant.Although her teacher said that the ant was very special,Rita was very disappointed.The other children also felt sorry for her.However,after Tita came home,her father encouraged her to de the job well,although it wasn't important.Then Tita decided to take good care of the ant.
"I will turn this little job into something great,"she said to herself.
She studied everything about ants.She gave the ant the best food,and it grew fast.
One day,the classroom door opened and a stranger came in.The teacher said excitedly,"This is Doctor Martinez.He has come to tell us a wonderful piece of news."
"Today we have got the rusults of a special competition.This class has been chosen to go to the tropical rainforest (热带雨林) this summer vacation.You will study all kinds of insects (昆虫) there.Among all schools,this class has best cared for the special little ant given to you.Congratulations!"All the students understood the teacher.
76.When was each child in the class given a job?
It was the beginning of the term
77.What job did Rite hope to get?
Looking after the class doy
78.Why did the teacher ask Rite to care the ant.
Because the ant was very special.
79.What did Rita do in order to look after the ant well.
She gave the ant the best food
80.Did the class get the chance to study insects in the tropical rainforest?
Yes,they did.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.阅读下列表格,根据表格内容选择正确的答案
Wen Feng Store Sale

GoodsColorsprice(each)
SocksBlack,white,green3dollars
SweaterBlack15dollars
HatBlue,white4dollars
T-shirtRed,green14dollars
ShoesBlack and white25dollars
BagBlue5dollars
51.In all goods(物品),C is(are) cheap.
A.bag    
B.shoes    
C.socks
52.Jack wants to buy two pairs of socks,one bag and two hats.How much are they?B
A.Twenty-one yuan.   
B.Nineteen dollars.
C.Eighteen dollars.
53.Mary only likes blue,so she will buyC.
A.socks and bag      
B.pants and sweater  
C.hat and bag
54.The store has hat inA.
A.white and blue   
B.blue,white and black 
C.blue and black
55.Peter has twenty dollars,so what can he buy?C
A.Two bags and one T-shirt
B.Three hats and two bags.
C.One T-shirt and one bag.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.My dream jobWhen I grow up,I'm going to do what I want to do.I'm going to move somewhere interesting,(71)Paris sounds like a city that I could enjoy. There are lots of art exhibitions there.(72)我想当个艺术家. So how am I going to do it?(73)First,I'm going to find a part-time job for a year or two and save some money. Then I'm going to be a student at an art school in Paris.(74)And I'm going to study French at the same time. Next,I'm going to hold art exhibitions because I want to be rich and buy a big house for my parents.(75)我还想周游世界.One day,I'm going to retire somewhere quiet and beautiful.
71.巴黎听起来像是个我会喜欢的城市.
72.I want to be an artist
73.首先,我打算找一份兼职的工作做一年或两年,并且存一些钱
74.我还打算同时学习法语.
75.I also want to travel all over the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

1.is,table,there,the,a,on,book
Is there a book on the table??

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.In many English homes,people eat four meals a day.They have breakfast at any time from seven to nine in the morning.They eat porridge(粥) eggs or bread and drink tea or coffee for breakfast.Lunch comes at one o'clock.Afternoon tea is from four to five in the afternoon and dinner is about half past seven.First they have soup,then they have meat or fish with vegetables.After they eat some other things,like bananas,apples or oranges.But not all English people eat like that.Some of them have their dinner in the middle of the day.Their meals are breakfast,dinner,tea and supper and all these meals are very simple.
21.Many English people haveC meals a day.
A.two     
B.three    
C.four     
D.five
22.People may haveA for their breakfast according to the passage.
A.tea and eggs      
B.hamburgers and tea
C.coffee and salad  
D.eggs and fish
23.People have lunch atD.
A.any time    
B.nine   
C.five    
D.one
24.People don't haveD for their dinner.
A.bananas and apples 
B.soup and meat 
C.meat and fish  
D.porridge
25.Most Englishmen have dinnerD.
A.at one 
B.at any time
C.at noon   
D.in the evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Born on January 19,1984in Jiamusi,Zhang Lili graduated from Harbin Normal University in 2007and has worked at the Jiamusi No.19Middle School ever since,teaching Chinese.
On May 8,2012,she got seriously injured after (76)savingtwo students from being hit by an oncoming bus.Zhang and her students were crossing the (77)road just outside the school gate when a runaway school bus suddenly (78)rushed towards the students.At the crucial moment,Zhang managed to push(79)bothstudents out of the wheels,but she herself did get run over.She (80)losther legs forever.
Zhang was once a 168-cm-tall (81)livelyand cheerful young woman who had lost herself completely in her job.She got married to Li Ziye in 2009.The couple (82)plannedon having a baby after her class'graduation.
Zhang's act of heroism has (83)movedmany people.She was even (84)named"the most beautiful teacher"by netizens(网民).On May 20,Liu Yandong,one of the Party leaders,made a (85)tripto Harbin to visit her.She said,"You are a heroine and have educated every Chinese.We all should learn from you."

查看答案和解析>>

同步练习册答案