精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.阅读下面的短文,根据短文内容完成76-80小题.答案书写在答题卡卷Ⅱ各小题规定的位置.
William Shakespeare was born in 1564in England.At school,he liked watching plays.He decided to be an actor when he finished school at the age of 14.
At 28,he moved to London and joined a theater company which opened the Globe Theater in 1599.He became an actor and he also wrote plays.He usually acted his own plays.He got almost no money from his writing.But he made a lot of money from acting.
Shakespeare died at the age of 52.He is a famous writer in the world.

根据以上短文内容,完成下列句子,每空限填一个单词.
71.William Shakespeare was a great writer and anactor.
72.William Shakespeare liked watching plays when he was atschool
73.William Shakespeare joined atheater company when he was 28.
74.William Shakespeare didn't make a lot of money from hiswriting but acting.
75.Shakespeare died in1616.

分析 翻译:
威廉•莎士比亚于1564年出生在英国.在学校里.他喜欢看戏剧.14岁毕业时他决定要当演员.28岁他搬到了伦敦,加入于1599年开业的环球影院的一家戏剧公司.他成为了一名演员,他还写了戏剧.他通常在他自己的戏剧中扮演角色.他几乎从他的写作没有得到钱.但他从表演中赚了很多钱.莎士比亚在52岁时去世.

解答 71.actor.细节理解题.根据语境He became an actor and he also wrote plays.可知,威廉•莎士比亚莎士比亚是一个伟大的作家和演员.故答案为:actor
72.school.细节理解题.根据语境At school,he liked watching plays.可知,莎士比亚当年在学校时就喜欢看戏剧.故答案为:school.
73.theater.细节理解题.根据语境At 28,he moved to London and joined a theater company可知28岁时,莎士比亚加入一个剧院公司.故答案为:theater.
74.writing.细节理解题.根据语境He got almost no money from his writing.But he made a lot of money from acting.可知莎士比亚在写作中没有赚很多钱,但是从表演中却挣了很多的钱.故答案为:writing.
75.1616.推断题.根据语境Shakespeare was born in 1564,和 died at the age of 52.可知莎士比亚生于1564年,死于52岁,1564+52=1616.故答案为:1616.

点评 本题考查人物故事类阅读理解.文章讲述的是莎士比亚的故事.命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.If by any chance Peter comes to us,please ask him to leave a _________.(  )
A.letterB.sentenceC.messageD.notice

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.______ a teacher,Mr.Wang thinks it's very important to teach the students how to learn.(  )
A.FromB.WithC.AsD.Of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.---Don't you see the sign"No Parking!"on the right?
---Sorry,I didn't.But now I know parking______ here.(  )
A.wasn't allowedB.isn't allowedC.won't allowD.doesn't allow

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Many trees ________ along the streets every year.So the air is very fresh now.
(  )
A.plantB.are plantedC.plantedD.were planted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Many children in Britain _______ to have their own bank cards these days.(  )
A.allowB.allowedC.are allowedD.were allowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.It's dangerous         a close look at the tiger in the zoo.(  )
A.for us takingB.of us to takeC.of us takingD.for us to take

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.You look too tired.Why not       a rest?(  )
A.stop to haveB.to stop havingC.stop having

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Once upon a time,there was a lion and a mouse.
One day,when the lion was sleeping,the mouse ran onto his face.The lion woke up.He was very angry and caught the mouse."I will eat you!"the lion said angrily.
The mouse cried out,"If you do not kill me,I would be happy to give you a reward(回报)."The lion laughed at the idea.He did not think a little mouse could help such a big strong animal like himself.But he still let the mouse go.
After a few days,it happened.The lion was caught by hunters'net.He tried his best to leave,after half a day,but he still couldn't get out of the net.He was very sad,he thought he was dying.At that time the lion felt something nibbling(啃,咬) on the ropes.It was the mouse.Just before dark,the work was done.There was a hole in the net.The lion got free through the hole.He was very happy and thanked the mouse,"My friend,you have saved me.I will never doubt the power of small animals like you."
From then on,the lion and the mouse became friends.

58.The lion didn't eat the mouse at last,did he?D
A.Yes,he did.
B.Yes,he didn't.
C.No,he did.
D.No,he didn't.
59.How was the lion when he was caught by hunters'net?C
A.Happy.
B.Nothing.
C.Terrible.
D.Free.
60.The underlinedword"doubt"in the passagemeansB.
A.相信           
B.怀疑             
C.创新           
D.喜欢
61.Which is right from the passage?D
A.The lion didn't catch the mouse first.
B.The lion was killed by the hunters.
C.The lion ran away by himself.
D.The lion ran away with the mouse's help.

查看答案和解析>>

同步练习册答案