精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Sixteen years ago,a boy gave me an important gift.It was a smile.
It was the early autumn of my first year at a middle school,and my old school was far away.As a result,no one knew who I was.I was very lonely,and afraid to make friends with anyone.
Every time I heard the other students talking and laughing,I felt my heart break.I couldn't talk with anyone about my problems.
Then one day,my classmates were talking happily with their friends.but I was sitting at my desk unhappily as usual.At that moment,a boy entered the classroom.I didn't know who he was.He passed me and then turned back.He looked at me.with a smile.
Suddenly,I felt the touch of something bright and friendly.It made me feel happy and warm.
That smile changed my life.I started to talk with other students and made friends.Day by day,I became closer to everyone in my class.The boy with the lucky smile has become my best friend now.
One day I asked him why he had smiled,but he couldn't remember doing so!
It doesn't matter because all the dark days have gone.I believe that the world is what you think it is.If you think it is lonely,you might always be alone.So smile at the world and it will smile back.

49.When did the writer get the gift?C
A.At the age of 16.               
B.After making friends with the boy.
C.In the first year at a middle schoo1.
D.After becoming closer to everyone in her class.
50.Why didn't the writer talk to anyone in her new school about her problems?B
A.Because she was always unhappy.
B.Because she didn't know anyone at the time.
C.Because she was in the first year at the junior high schoo1.
D.Because she didn't want her parents to worry about her.
51.How did the smile change her life?A
A.She started to make friends.    
B.She became the best friend of the boy
C. Her parents didn't worry about her any more.
D.She realized that she was lonely.
52.Where does she now think her feeling of unhappiness came from?C
A.From her old schoo1.    
B.From her parents.
C.From herself.          
D.From her classmate at the new schoo1.

分析 十六年前,一个男孩给了我一个重要的礼物.这是一个微笑.接下来作者介绍了在新学校感觉到很孤独的时光,但是,同学的一个微笑,改变了她对人生的看法.最后总结:如果你觉得孤独,你可能总是独自一人.因此,对这个世界微笑,它也会向你微笑.

解答 答案:49.C    细节理解题.根据Sixteen years ago,a boy gave me an important gift.It was the early autumn of my first year at a middle school.16年前,一个男孩给了我一个重要的礼物.这是初秋的第一年在一所中学.可知作者获得礼物时在一所中学.故选C.
50.B  细节理解题.根据As a result,no one knew who I was.I was very lonely,and afraid to speak to anyone.结果,没有人认识我.我感觉到孤独,并且害怕与别人说话.可知在学校时,作者谁都不认识.故选B.
51.A   细节理解题.根据That smile changed my life.I started to talk with other students and made friends.那个微笑改变了我的生活.我开始与其他同学交谈并交朋友.可知作者开始交朋友.故选A.
52.C   细节理解题.根据 If you think it is lonely,you might always be alone.So smile at the world and it will smile back.如果你觉得孤独,你可能总是独自一人.因此,对这个世界微笑,它也会向你微笑.可知作者认为以前的感觉来自于自已的内心.故选 C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.As we know that dogs have a pretty good        of smell.(  )
A.senseB.ideaC.feelingD.taste

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Don't bother Joe these days.This exam      more to him than anything else.(  )
A.caresB.mattersC.requiresD.represents

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.When you are doing reading exercises,it is a good idea to        the questions before you read the text.(  )
A.1ook outB.1ook throughC.1ook afterD.1ook at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.我们应该有强烈的竞争意识.We should have a good sense of competition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.我学跳舞挺费劲.I have great difficulty learning dancing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Once there was a poor fisherman,he always dreamed of becoming a rich man.One day,he heard from some old men that there was a ship which sank(沉没) in the sea.And the ship was full of gold.So he kept looking for it in the area for a long time.
One day,while he was sitting on the boat daydreaming,he suddenly felt that the fishing rod(钓竿) was moving.A heavy object was weighing it down.He was very excited and pulled hard at it.‘Wow!A big shiny gold chain(链子)!'He pulled hard at the gold chain to get it into the boat,but there seemed to be no end to it.His boat started to become heavier and heavier and the sea water filled his boat.
However,he began dreaming of a big house,a big piece of land and many horses and cows…He kept pulling in the chain though the boat kept sinking.Finally the boat went under the water.He tried his best to swim out of the water,but his feet were entangled(缠住) in the gold chain and finally he drowned.

62.The fisherman dreamed ofA.
A.having much money            
B.talking with some old men
C.having a big gold chain            
D.catching a lot of fish
63.From some old men the fisherman heard thatD.
A.there was a lot of gold in the sea      
B.many gold chains were in the sea
C.someone was looking for the gold     
D.a ship with much gold sank
64.According to the passage,we can infer(推测)thatB.
A.the fisherman was lucky to find the gold chain  
B.the fisherman drowned at last
C.the chain was very long                    
D.the fisherman became very rich at last
65.What is the best title of the passage?D
A.A Ship with Gold
B.A Gold Chain
C.A Rich Fisherman    
D.Daydreaming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.他经常带领新学生们参观他们的学校.He often shows the new students around his school,.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Thegirl/g??l/is my sister.

查看答案和解析>>

同步练习册答案