精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Do you like sports?If your answer is yes,sometimes you'll find it very difficult to have enough time to do it,even if it's on weekends.However,you don't have to worry now because a"sunshine sports"program was started by the Ministry of Education(教育部).
It suggests students around the country have an hour of sports every day.The difference is that students will be able to do any sport they like.The idea is to make students happy and keep them healthy at the same time.
Han Jiawen,from Shanghai Yangsi Middle School,likes the idea.Han and her classmates skip rope together."We have a good time."said Han,"Playing is better than having classes."
Wang Lichao welcomes the idea,too."It's good to be able to breathe some fresh air instead of sitting in the classroom."
But the 14-year-old boy from Tianjin wonders whether there will be enough space for everyone."With so many students outside,"he said,"I'm afraid there won't be enough standing room in the playground."
Wu Jiatong's school is in Liaoning.Wu and other students have been jogging for 40minutes every morning."It's tiring."said Wu,"But we do feel healthier.""We hope we can do what we want.The school says later we can have rope jumping or kicking Jianzi.I can't wait!"she said.What about your school?There must be more sports that interest you and your schoolmates.

38.What does"sunshine sports"suggest students to do every day?B
A.Have an hour of reading every day.
B.Do any sport they like.
C.Finish their homework on time.
D.Skip rope every day.
39.The idea of"sunshine sports"is to make studentsD.
A.happy
B.healthy
C.weak
D.both A and B
40.The underlined word"skip"in the third paragraph means"C".
A.踩踏
B.挑选
C.跳跃
D.寻找
41.What is the best title of the passage?A
A.Sunshine Sports
B.Doing Sports on the Playground
C.Skipping Rope Together
D.My School Sports.

分析 你喜欢运动吗?如果你的答案是肯定的,有时你发现很难有足够的时间去运动,即便是在周末的时候.然而,你现在不必担心了,因为教育部开展了阳光运动工程.这项工程建议全国的学生每天运动一个小时.不同之处是学生将能做他们喜欢的运动.这种想法使学生开心的同时保持健康.来自上海中学的韩佳文喜欢这种想法.韩佳文和她的同学一起跳绳.韩佳文说"我们过得快乐.玩耍比上课好."王立超也对这种想法表示欢迎.说道"能呼吸到新鲜空气而不用只坐在教室里."但是来自天津14岁的男孩想知道是否给每个人足够的空间.他说"外面有这么多的学生,恐怕操场上连站的空都没有了."吴嘉彤的学校在辽宁.他和其他同学每天早上慢跑40分钟.吴嘉彤说"很累,但是我们感觉更加健康了.我们希望我们能做我们想做的.学校后来说我们可以跳绳或踢毽子.我们迫不及待了!"你的学校怎么样?一定有更多的使你和同学感兴趣的运动.

解答 38、答案:B.细节理解题. 根据第二段It suggests students around the country have an hour of sports every day.The difference is that students will be able to do any sport they like."这项工程建议全国的学生每天运动一个小时.不同之处是学生将能做他们喜欢的运动."可知阳光运动工程建议学生每天做他们喜欢的运动,故选B.
39、答案:D.细节理解题. 根据The idea is to make students happy and keep them healthy at the same time.可知阳光运动工程这个想法使学生开心的同时保持健康.故选D.
40、答案:C.词义猜测题. 根据划线单词后的关键词rope"绳子"结合题干Han and her classmates skiprope together."可推知韩佳文和她的同学一起跳绳.故skip意为跳跃,故选C.
41、答案:A.主旨大意题. 根据短文讲述了教育部为了学生的身心的全面发展开展了阳光运动工程,以及学生对该项目的不同看法可知主要讲述了阳光运动工程,故给短文拟个最佳题目是Sunshine Sports,故选A.

点评 先快速阅读文章,再读后面所设的问题,注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解,选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Lily's parents are both doctors whilehis(he) are both teachers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---I don't know where to find something about the rainforest.
---Why___on the Internet?There is  a lot of information about it.(  )
A.don't goB.not to goC.not goingD.not go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Different cultures make different families.For example,there are differences in the way Chinese and Americans raise children.
First,Chinese and American families have different attitudes towards independence (独立).Each Chinese child has been considered to be the apple of parents'eyes.It is not surprising to see Chinese parents always helping their children with getting dressed,having meals,bathing,and other things.American parents,on the other hand,teach their children how to do things alone from childhood.
Second,most Chinese parents often make their children have extra classes,such as piano,drawing,or singing lessons.Parents want their children to develop in an all-round way and be better students than other children.The problem is that their children may not be interested in these classes.American parents try to respect (尊重) their children's interests and usually don't make them do what they don't like.
Third,there is a difference in the way parents in China and American treat mistakes that children make.Many Chinese people believe in the saying,"Spare the rod,spoil the child (不打不成器)."When Chinese parents see their children make mistakes,they often get very angry,some even hit them instead of making them realize their mistakes.This affects the children's growth and the forming of their character,and also makes the generations gap (代沟) wide.American parents think it is common for people to make mistakes because mistakes are a part of life.They often say,"It's OK to make mistakes.Making mistakes helps you learn."They help their children deal with mistakes by giving them ideas about how to turn mistakes into learning opportunities (机会).
Families in China and America are quite different,and one way may seem better than the other,but it is better to think about whether the parents fit the family or not instead of talking about which one is wrong or right.
ComparisonsDifferences

Different attitude
towards  independence
Chinese parents always try to do almost(62)everything for their children.
American parents try to let their children(63)deal with things on their own from childhood.
Different ways of treating children's (64)interests.Chinese children are often made to go to(65)extraclasses.
American children are usually encouraged to do what 
they (66)like.
Different ways of treating children's mistakesChinese parents are (67)angry about children's mistakes and often (68)hit them.
American parents think everyone can make
mistakes and they are a good (69)way to learn.
The author's (70)ideas
Parenting styles should depend on what is (71)better for the family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.
Different types of maps have different uses.Tourist maps,for example,have signs (标志) to show places of interest in an area.When tourists read these maps,it is easy for them to find where to go and what to see in a place and it is easy for them to go and find their ways to these places. 
Road maps show large areas so that people can plan long journeys.Different types of roads are given different numbers.For example,if you want to go to Wood Green,you just follow No.621 Road and keep looking at the road signs. 
Distribution maps (分布图) use colors or signs to show facts about an area.For example,where different languages are spoken,how many people live in an area,how cold and hot some places are,or whether a place is short of water.
Some maps,such as railway maps,use straight lines to show everything.This is easy for people to read.Trains are fast.People don't have to think about small places they go past.They just need to know the two ends of their trips.
51.Jim wants to visit some places of interest.Which map does he need most?B
A.A road map.
B.A tourist map.
C.A distribution map.
D.A railway map.
52.How can you tell different roads on Road maps?A
A.By finding the numbers.
B.By using different colors.
C.By using straight lines.
D.By looking at the road signs.
53.Which of the following can Distribution maps tell us?C
A.How to get to Germany.
B.How to plan a long journey.
C.Which place is short of water.
D.Where a famous museum is.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.A:Hey,Frank,(71)Howisitgoing??
B:Pretty good.
A:Did you have fun last weekend?
B:(72)Yes,wedid.I went to the old people's house with my friends and have a good time
A:Wow,What did you do there?
B:We helped the old clean their houses and chatted with them.How about you?
A:I just read a science magazine.
B:Oh,really?(73)Whatisitabout??
A:Hum…it is about the main cause of smog (雾霭) and ways to beat it.
B:Great!But (74)Howtoliveagreenerlife??
A:We can live a greener life by using cleaner energy to solve the problem,I think.
B:You do?
A:Yes,natural gas is a good choice.By the way,(75)Whattimeisitnow??
B:It's 7:45now.
A:Oh,God.Hurry up or we'll be late.
B:OK.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

19.A.Shall we talk about friendship
B.What do you think of friendship
C.What's the second thing
D.You can give it up
E.you are so clever
F.you have to tell the truth
G.Can you give me an example
A:Eric!
B:Hi,David!
A:(68)B?
B:Mm…I think it means some personal qualities between friends.
A:Then,what are the two most important things for being good friends?
B:That's a really difficult question,David.I could hardly answer it right now.
A:I see.But(69)E.I'm sure you can.
B:Well,the most important thing is to be honest.
A:(70)G?
B:OK.If your best friend asks you whether his haircut is cool,but it isn't,(71)F.
A:Can't we just say something good not to hurt his feelings(感情)?
B:Never.if friends can't be honest with each other,then who can?
A:(72)C?
B:It's to help your friends whenever they are in trouble.
A:So you are helping me now,right?
B:I think so.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-_______  have you studied English,Jane?
-Since 6years ago.(  )
A.How mayB.How longC.How muchD.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---Where's Miss Zhang?---She _____ be at work because he is on duty today.(  )
A.mustB.mayC.canD.should

查看答案和解析>>

同步练习册答案