分析 你喜欢运动吗?如果你的答案是肯定的,有时你发现很难有足够的时间去运动,即便是在周末的时候.然而,你现在不必担心了,因为教育部开展了阳光运动工程.这项工程建议全国的学生每天运动一个小时.不同之处是学生将能做他们喜欢的运动.这种想法使学生开心的同时保持健康.来自上海中学的韩佳文喜欢这种想法.韩佳文和她的同学一起跳绳.韩佳文说"我们过得快乐.玩耍比上课好."王立超也对这种想法表示欢迎.说道"能呼吸到新鲜空气而不用只坐在教室里."但是来自天津14岁的男孩想知道是否给每个人足够的空间.他说"外面有这么多的学生,恐怕操场上连站的空都没有了."吴嘉彤的学校在辽宁.他和其他同学每天早上慢跑40分钟.吴嘉彤说"很累,但是我们感觉更加健康了.我们希望我们能做我们想做的.学校后来说我们可以跳绳或踢毽子.我们迫不及待了!"你的学校怎么样?一定有更多的使你和同学感兴趣的运动.
解答 38、答案:B.细节理解题. 根据第二段It suggests students around the country have an hour of sports every day.The difference is that students will be able to do any sport they like."这项工程建议全国的学生每天运动一个小时.不同之处是学生将能做他们喜欢的运动."可知阳光运动工程建议学生每天做他们喜欢的运动,故选B.
39、答案:D.细节理解题. 根据The idea is to make students happy and keep them healthy at the same time.可知阳光运动工程这个想法使学生开心的同时保持健康.故选D.
40、答案:C.词义猜测题. 根据划线单词后的关键词rope"绳子"结合题干Han and her classmates skiprope together."可推知韩佳文和她的同学一起跳绳.故skip意为跳跃,故选C.
41、答案:A.主旨大意题. 根据短文讲述了教育部为了学生的身心的全面发展开展了阳光运动工程,以及学生对该项目的不同看法可知主要讲述了阳光运动工程,故给短文拟个最佳题目是Sunshine Sports,故选A.
点评 先快速阅读文章,再读后面所设的问题,注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解,选择正确选项完成试题.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | don't go | B. | not to go | C. | not going | D. | not go |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Comparisons | Differences |
Different attitude towards independence | Chinese parents always try to do almost(62)everything for their children. |
| American parents try to let their children(63)deal with things on their own from childhood. | |
| Different ways of treating children's (64)interests. | Chinese children are often made to go to(65)extraclasses. |
| American children are usually encouraged to do what they (66)like. | |
| Different ways of treating children's mistakes | Chinese parents are (67)angry about children's mistakes and often (68)hit them. |
| American parents think everyone can make mistakes and they are a good (69)way to learn. | |
| The author's (70)ideas | |
| Parenting styles should depend on what is (71)better for the family. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Different types of maps have different uses.Tourist maps,for example,have signs (标志) to show places of interest in an area.When tourists read these maps,it is easy for them to find where to go and what to see in a place and it is easy for them to go and find their ways to these places. | |
| Road maps show large areas so that people can plan long journeys.Different types of roads are given different numbers.For example,if you want to go to Wood Green,you just follow No.621 Road and keep looking at the road signs. | |
| Distribution maps (分布图) use colors or signs to show facts about an area.For example,where different languages are spoken,how many people live in an area,how cold and hot some places are,or whether a place is short of water. | |
| Some maps,such as railway maps,use straight lines to show everything.This is easy for people to read.Trains are fast.People don't have to think about small places they go past.They just need to know the two ends of their trips. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | How may | B. | How long | C. | How much | D. | How often |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | must | B. | may | C. | can | D. | should |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com