【题目】根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上。
![]()
【1】What does the underlined word “NOTICEBOARD” mean?
A. 警告B. 公告栏C. 失物招领D. 社团招聘
【2】Volunteers are welcome to to make the city more beautiful at Foxdale Park.
A. plant a treeB. ride public bikesC. save waterD. clean up the park
【3】The book lovers will talk about this month.
A. Aron RalstonB. JK RowlingC. Charles DickensD. Hemingway
【4】Bill plans to have four jazz lessons, and he has to pay .
A. $28B. $51C. $54D. $68
【5】Mr. Li can take his son to Sunnyside Public Library at to listen to stories.
A. 15:00, 23rd JuneB. 16:00, 24th JuneC. 16:00, 23rd JulyD. 15:00, 24th June
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】D
【5】A
【解析】
本篇文章难度适中。是一篇社区公告。主要介绍a Green City, BECAUSE WE LOVE BOOKS, DANCERISE, Storytime with Tom以及Eat Well, Be Healthy的相关内容。
【1】词义猜测题。根据后面几个表格内容的介绍可知,是社区公告,所以下划线的含义是“公告栏”,故选B。
【2】细节理解题。根据A中的内容:help make the city greener by planting a tree和Location:Foxdale Park可知,志愿者被欢迎过来种树,故选A。
【3】细节理解题。根据B中的BECAUSE WE LOVE BOOKS:This month JK Rowling可知,这个月谈论JK罗琳,故选B。
【4】数字计算题。根据C中的Cost:17 per class可知,4*17=68,故选D。
【5】细节理解题。根据Storytime with Tom:All your favorite children’s stories和When:3-5pm. 23rd June可知,可以6月23日下午3点过来听故事,故选A。
解答词义猜测题时,可以使用如下技巧:1、根据上下文来猜测词义;2、通过同义词或近义词来猜测词义;3、通过构词法来猜测词义;4、通过定义或释义来猜测词义;5、通过句法功能来猜测词义;6、通过转折和因果关系来猜测词义;7. 通过生活常识来猜测词义。对于这类题采取“代入法”也非常有效,即将备选答案逐一代入文中,哪一个选项能使句子的意思通顺、连贯,且与上下文的内容一致,哪一个选项就是该题的正确答案。例如第1题。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】There _______ some milk and bread on the table. You can have them ______ breakfast.
A. is; for
B. is; in
C. are; for
D. are; in
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—I'm going to visit Yellow Mountain with my family this weekend.
— ________.
A. Good luck B. Congratulations
C. Have a great time D. That sounds good
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】There are pandas,tigers and many________animals in the zoo.
A.other
B.others
C.some
D.any
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】_____ the morning of December 1st, 2006, the 15th Asia Games _____ in Doha(多哈).
A.In, held B.On, was held
C.At, held D.For, were held
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The company will offer a reward for the best designs, no matter how much they will ________.
A. spend B. take C. cost D. pay
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Dear Alice,
I just received your letter. And I was very surprised to know that you decided to drop out of school and wanted to be a model (模特).
Being a model for a living is not easy. In fact, a famous person like me has a lot of problems that you couldn't see. I can't eat what I like, even though I'm very hungry. Keeping thin makes me look more beautiful on the stage because no one would like to see a heavy model.
Besides, I have to wear a heavy coat in the hot sun, in a swimming suit in the cold air. And practicing walking nicely every day is tiring for me.
You might say I made much money from modeling. But my dear niece (侄女), you have to know that money is, nothing, knowledge is everything. School is important and everyone should go to school for a certain period of time. The longer they stay at school, the better they will be. Very often, I hope I can give up my job and continue my studies at school. But it is very difficult for me to go back to school again. I am too old to go back to school now.
You are a pretty young girl with a bright future. You only have one year to finish your studies in high school. A year is really short. Please do consider my words carefully before you decide. Of course, there is only one thing I care about, and that is your happiness.
Love,
Emma
【1】What was Emma surprised about?
A. Alice wanted to keep thin.
B. Alice decided not to do modeling.
C. Alice ate too much and became a heavy girl.
D. Alice decided not to finish her studies at school.
【2】Emma can't go back to school again, because ________
A. she is tired of being a student
B. she wants to make more money from modeling
C. she is so old that she has missed the best time in school
D. she has done a good job and makes a lot of money as a model
【3】How long does Alice still have to study in high school?
A. One year.B. Two years.
C. Three years.D. The longer, the better.
【4】Emma only cares about________.
A. Alice's beautyB. Alice's happiness
C. Alice's ageD. Alice's swimming suit
【5】From the letter we know that __________.
A. Emma is a famous model
B. Emma likes being a model for a living
C. Alice will go on her studies in high school
D. Emma can eat what she likes when she is very hungry
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Guess what! Shanghai Disneyland will be open in 2015.
—______
A. It’s my pleasure. B. Take it easy.
C. What fun! D. What’s up?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
A TV program“National Treasure”has become a huge hit since last December. It is another cultural TV program on CCTV that has ever had wonderful successes in China,alter the“Chinese Character Dictation Competition”in 2013,the“Chinese Idiom Competition”in 2014.the“Chinese Riddle Competition”in 2016,and the“Chinese Poetry Competition”in 2017.
The TV program has ten episodes(集). Across them,a total of 27 national treasures from nine major Chinese museums were presented.The program brings these relics (古物)to life and displays their unique beauty through different artistic methods. The opening episode showed three of China's finest cultural treasures from the Palace Museum in Beijing.Famous actors Li Chen,Wang Kai and Tony Leung played the“national treasure guardians”of each item.They told not only the mysteries behind the treasures but also their own stories about them.
Li Chen plays Emperor Huizong of the Song Dynasty,and tells the history of a precious painting“A Panorama of Rivers and Mountains”by Wang Ximeng from the Song Dynasty.
Wang Kai,acting as Emperor Qianlong(1711—1799)of the Qing Dynasty(1644—1911),presented the historical background of“Large Vase with Variegated Glazes”.The vase has 17 kinds of glaze(釉)and 12 paintings,and had to be re-fired several times in its production.During the rule of Qianlong,China's porcelain(制瓷的)techniques were the finest in the world.
Hong Kong actor Tony Leung is the national treasure guardian of the 23-hundred-year-old stone drum and plays Sima Guang(1019-1086)from the Northern Song Dynasty.Sima Guang and his father Sima Chi worked hard to find the real stone drums and protected them in the past.
“As a culture show,‘National Treasure’aims to bring history to life.We want our viewers to feel that the cultural relics are like people and that they have their own personalities and lives,”said Yu Lei,producer of the program,“people's interest in culture as well as the tradition and workmanship of the Chinese nation has become a trend(潮流).This has encouraged us to better
promote(弘扬)our fine culture.We hope through the program,more and more people will go into museums to enjoy the beauty of relics.”
【1】What type of TV show is "National Treasure"?
A. A culture show.B. A travel show.
C. A music show.D. A chat show.
【2】What did Sima Guang do for protecting national treasures?
A. He told the mysteries behind the national treasures.
B. He painted“A Panorama of Rivers and Mountains”.
C. He re-fired“Large Vase with Variegated Glazes”several times.
D. He found and protected the real stone drums with his father.
【3】What can you learn from the passage?
A. The“Chinese Poetry Competition”became nationwide popular in 2013.
B. The Palace Museum presented three treasures from the Song Dynasty.
C. China's porcelain techniques were the finest in the world in the 17th century.
D. Nine major museums presented 27 national treasures in ten episodes.
【4】The purpose of the TV program“National Treasure”is to .
① better promote Chinese fine culture
②tell viewers the relics don't have lives
③invite its viewers to play the roles of the guardians
④encourage more people to enjoy relics in museums
A. ①②B. ②③C. ①④D. ③④
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com