15.Jenny was a five-year-old girl.One day,while she was shopping with her mother,she saw a plastic pearl necklace (塑料珍珠项链) and loved it so much.So she asked her mother to buy it for her.
Every night,before Jenny went to bed,her dad would read stories to her.One night,when he finished the story,he asked,"Jenny,do you love me?"
"Dad,you know I love you,"Jenny answered.
"Well,give me your necklace,"Dad said.
"No,Dad.But you can have my favorite doll."
Several times,when her father asked her to give him the plastic necklace,Jenny would give him something else instead.One evening,after Jenny's father read her a story,Jenny said,"Here,Dad."She put her plastic pearl necklace into her father's hand.
Her father holds the necklace in one hand and opened the other hand.There was a real pearl necklace in it.He had had it for a long time,and waited for Jenny to give up the cheap one so that he could give her the real one.
So,don't be mean.If we are generous (慷慨的),maybe we will get something better.
46.What did Jenny's father do every night?C
A.Asked for the plastic necklace.
B.Talked with Jenny.
C.Read stories to Jenny.
D.Played dolls with Jenny.
47.What did Jenny do when her father asked her for the necklace for the first time?B
A.She asked him to buy a doll for her.
B.She gave him her favorite doll.
C.She said she didn't love him at all.
D.She gave the necklace to him.
48.What does the underlined word"mean"mean in Chinese?A
A.吝啬的
B.勇敢的
C.逃避的
D.害怕的
49.From the passage,we know thatD.
A.Jenny's father bought the plastic necklace for her
B.Jenny didn't love the plastic pearl necklace later
C.Jenny knew her father bought her a real pearl necklace
D.Jenny's father gave her a real pearl necklace
50.What does the writer want to tell us?C
A.We should put our things in a safe (安全的) place.
B.We often lose our favorite things.
C.We should learn to be generous.
D.We should love our parents.
分析 詹妮在和妈妈逛街的时候看中了一件仿制的珍珠项链,她很喜欢.她的父亲很爱她,最终送给了他一件真的珍珠项链.并教会她不要吝啬.
解答 46.C.细节题.根据第二段Every night,before Jenny went to bed,her dad would read stories to her可知是讲故事,故选C.
47.B.细节题.根据第五段No,Dad.But you can have my favorite doll."可知是给他最喜欢的玩具,故选B.
48.A.词义理解题.根据最后So,don't be mean.If we are generous (慷慨的),maybe we will get something better.可知mean指的是吝啬的,故答案是A.
49.D.推理题.结合倒数第二段He had had it for a long time,and waited for Jenny to give up the cheap one so that he could give her the real one.可知是爸爸给了他真的项链,故选D.
50.C.主旨大意题.根据最后So,don't be mean.If we are generous (慷慨的),maybe we will get something better可知是教会我们要学会慷慨,故选C.
点评 对文章的评价分析,一定要坚持"词不离句,句不离篇",要理解文章作者的原意,而不能按你自己的意愿去想当然.
切记:一想当然,就会出错