精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Can you understand the following words?
"Long time no see."
"Good good study,day day up"
"I like your smile,but unlike you put your shoes on my face."
Yes,we call these examples Chinglish,like"people mountain,people sea"
Chinglish usually means English vocabulary with Chinese grammar on street signs or; products.However,many English speaking tourists love them Tom has been living in Beijing for; years"I think many Chinese people dislike Chinglish.But I love it It's quite interesting j think if the translations of English in China are all perfect,something will be lost from Chinese culture."However,Chinglish will probably become a part of history in future Bering has made a plan; to correct Chinglish within five years."It is so funny to see Chinglish on the signs.And they are a kind of trouble for communication between the Chinese and foreigners,"a Beijinger said.
However,some people in China like Chinglish.They think that English has"borrowed"a lot?from other languages such as German,French and Spanish in the past,and now as Chinese's turn.
41.What is Chinglish according to the passage?C
A.The English words easy to pronounce.
B.The Chinese words difficult to translate.
C.The English words with Chinese grammar.
D.The Chinese words that foreigners love.
42.What does"people mountain,people sea"mean most probably?A
A.There are many people.
B.Humans are powerful.
C.All tile people are running.
D Humans respect nature.
43.What does Tom think about Chinglish?D
A.It shows Chinese are popular.
B It is hated by all foreign tourists.
C.It helps him to learn English well.
D It is also a part of Chinese culture.
44.The last paragraph but one (倒数第二段) tells us that Beijing willD.
 A.put English words into Chinese 
 B.change English and Chinese
C.help foreigners to learn Chinglish
D.correct Chinglish in future
45.Some people,who love Chinglish,think that it is nine for English to borrow something fromB.
A.French              
B.Chinese     
C.Spanish     
D.German.

分析 这篇短文主要讲述中式英语问题,通过一些中式英语,说明其含义;同时,文章还讲述了中国人和外国人对待中式英语的不同观点.

解答 答案:41.C  细节理解题.根据第六段第一行句子Chinglish usually means English vocabulary with Chinese grammar on street signs or products.中式英语"通常是指街道上的标志或产品上带汉语语法的英语词语.可知中式英语是指带汉语语法的英语词语.故选C.
42.A  词义猜测题.根据people mountain,people sea.是典型的汉式英语,字面上的意思为人山人海,表示很多人.结合选项可知有很多人.故选A.
43.D  细节理解题.根据第六段第二行句子I think if the translations of English in China are all perfect,something will be lost from Chinese culture.我认为如果在中国英语的翻译都是完美的,中国文化会失去一些东西.可知中式英语是中国文化的一部分.故选D.
44.D  细节理解题.根据第六段第三行句子中Chinglish will probably become a part of history in future Bering has made a plan; to correct Chinglish within five years.已经做了一个计划中式英语可能会成为未来北京历史的一部分;在五年内改正中式英语.可知将来北京将纠正中式英语.故选D.
45.B  细节理解题.根据最后一段句子some people in China like Chinglish.They think that English has"borrowed"a lot from other languages such as German,French and Spanish in the past,and now as Chinese's turn.有些人在中国喜欢中式英语.他们认为英语已经"借了"很多从其他语言如德语,在过去的法国和西班牙,现在轮到中文.可知在英语中借鉴使用一些汉语意思是好的.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Many kids feel nervous when they speak in public.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Holiday reading
Books are our best friends.Here are some books you can read during the holiday.
Lonely Planet
Welcome to 2012!It's going to be a great year with some wonderful places to travel.The book Lonely Planet,a famous travel guide,chose the top 10cities for 2012.Want a great travel experience?What are the best cities to travel to?Take a look.
The Phantom Tollbooth
Milo is a young boy.He thinks school and everything else in his life are boring.He doesn't want to learn anything.
One boring day,Milo finds a tollbooth (收费亭) in his bedroom and drives his toy car through it.Then Milo finds himself in a different world.He meets interesting friends and learns many skills from them.He also decides to save the princesses (公主).
Will Milo succeed at last and find the meaning of life?Find the answers by reading the book The Phantom Tollbooth by American writer Norton Juster.
A Short History of Nearly Everything
A Short History of Nearly Everything was written by American writer Bill Bryson.As a science book,it is funny and much easier to read than Stephan Hawking's A Brief History of Time.It is a clear introduction to the development of the universe (宇宙) and human history.Don't miss it.
41.A Short History of Nearly Everything is aC book.
A.pictureB.storyC.scienceD.guide
42.You can readA for more information if you want to go on vacation.
A.Lonely Planet
B.The Phantom Tollbooth
C.A Brief History of Time
D.A Short History of Nearly Everything
43.In the book The Phantom Tollbooth,MiloC.
A.goes into a new world by bike
B.always works hard at school
C.thinks everything boring at first
D.finds no one in the new world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Tanya Heath is front Canada.And now she is 43years old and lives in Paris.
In 1996,Heath left a job at the Canadian Foreign Department for a new life in Paris.Thereshe learned French at a business school and had different jobs.raising three young children at thesame time.
She had trouble in the work because of her high-heel(高跟)shoes.So she had a simpleidea.When your shoes start to hurt--halfway through a party or a workday--press a button in thesole(鞋底),take off your high heel and replace it with a walking way.For example,after yourtwo-hour meeting,you just take off your high heel,and you can get home easily.
So in 2009she gave up her job and threw herself into the heel project.She had a team of 21engineers,designers and technicians.After three years,her new idea came to life.Women canwear heels without hurting their feet,and that heel can change from high to low.Now they can bemade in France.
The shoes are put into the market,starting at around 250euros(320).Since they startedselling this kind of shoes in February,Heath has sold 800pairs.
So far,she has already received large orders coming in from South Korea,Japan and Canada.

51.Tanya Heath isB
A.French   
B.Canadian    
C.Korean   
D.Japanese
52.Tanya Heath invented this kind of shoes becauseD.
A.she liked new shoes so much
B.she wanted to begin a new life
C.she had to raise her children
D.high-heel shoes caused trouble for her at work
53.This kind of shoes appeared in the marketA.
A.in 2012    
B.in 2006    
C.in 2009   
D.in 1996
54.Tanya Heath has gotDfrom the sold shoes.
A.250    
B.320    
C.200,000   
D.256,000
55.Which of the following can be put into the blank in the last paragraph?
A.Maybe the price of this kind of shoes is a little high.
B.Tanya Heath will wear this kind of shoes wherever she goes.
C.Tanya Heath plans to have this kind of shoes made somewhere else.
D.Tanya Heath will send her children abroad for further education.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.I am always interested in experiments(实验),especially chemistry ones.Experiments were fun for me until a recent accident.The accident happened when I was heating a big test tube (试管),talking to my partner while waiting for chemical changes.All of a sudden,the tube broke.Even though I jumped from my seat,the hair on my forehead was burnt (燃烧).But I had no time to be sad about my hair:the liquid (液体) in the test tube poured onto the table and caught fire.I'd never experienced anything so bad!It was scary.Then I quickly covered the fire with a damp cloth.Soon the fire was put out (扑灭)
The teacher told me that the test tube broke in half because we didn't dry it properly before heating it.After a while we did the experiment again.But our hearts were still beating rapidly even after we walked out of the lab.But my bad luck didn't end there!During the following class,I felt a pain in my leg.Soon it became more and more painful and I touched the area with my finger,trying to make things better.But to my great surprise,the material of my trousers turned into powder (粉末)"Vitriol (硫酸)"!The terrible word came into my mind.I rushed out right away to wash and examine my poor leg.Luckily,it was not a serious hurt.
After changing my trousers I sat down and told myself:danger is no joke!

62.The test tube broke in half becauseA.
A.the tube was wet before it was heated 
B.the writer was talking with his partner
C.the alcohol burner had something wrong 
D.the chemical changes didn't happen at last
63.The underlined word"damp"probably meansC.
A.dry       
B.dirty    
C.wet      
D.clean
64.From the passage,we can learnD.
A.doing experiments in chemistry is very important   
B.the writer was hurt badly after the experiment
C.experiments were always very.fun for the writer   
D.we must have a serious attitude (态度) in experiments
65.What's the best title (题目) of this passage?B
A.An interesting experience   
B.A dangerous experiment   
C.My chemistry class   
D.A big joke.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11."What are you busy with yourself.Mother?"the girl of less than six years old asked her mother.
"Making dinner for the neighbour,Mrs.Boot."
"Why?"
"Because the other day she lost her dear daughter and she is so sad now.We must take good care of her these days."
"Why need our care?"
"Because she is so sad that making dinners and doing housework are also becoming difficult.My dear,can you help me think of an idea to help Mrs.Boot in other ways?"
The girl thought for a long while.All of a sudden,she went to Mrs.Boot's house and knocked at the door.
Mrs.Boot opened the door with a look of sadness.
"What can I do for you?"asked Mrs.Boot.
"I know that you are very sad for losing your daughter…"The girl handed the band-aid(创可贴)in her hand to Mrs.Boot nervously.
Mrs.Boot was very surprised and her tears ran down her face.She hugged the girl and said,"Thank you.This band-aid will help a lot with my pain."
44.Who was the mother making dinner for?B
A.Mrs.Boot's daughter.
B.Mrs.Boot.
C.The girl.
D.Herself.
45.What did the girl give to Mrs.Boot?A
A.A band-aid.
B.A smile.
C.A dish.
D.A hug.
46.The mother and the girl areD.
A.sad and lonely    
B.confident and honest
C.unhappy and worried 
D.friendly and warm-hearted.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.My friend's grandfather came to America from a farm in Thailand.After arriving in New York,he went into a cafeteria (自助餐厅) in Manhattan to get something to eat.He sat down at a table and waited for someone to take his order(点菜).Of course nobody did.Finally,a woman with a plate full of food sat down opposite him and told him how a cafeteria worked.
"Start out at the end,"she said,"Just go along the line and choose what you want.At the other end they'll tell you how much you have to pay."
"I soon learned how everything works in America."the grandfather told my friend."Life is like a cafeteria here.You can get anything you want only if you are willing to pay the money.You can even get success,but you'll never get it if you wait for someone to bring it to you.You have to get up and get it by yourself."
51.Which is the best title of the text?B
A.From Thailand to America          
B.Life is Like a Cafeteria in America
C.How to Eat in a Cafeteria           
D.Eating in an American Cafeteria
52.My friend's father came fromA.
A.Thailand          
B.Australia          
C.Canada        
D.Manhattan
53.From the text,we know if you want to get SUCCESS in America,you shouldD.
A.get help from your friends         
B.know how a cafeteria works
C.get up again if you fail             
D.try to get it by yourself
54.Which of the following is True?D
A.The old man sat down opposite the woman so that she could take his order.
B.The woman sat down opposite the old man so that she could serve him.
C.The woman didn't know the old man,but she decided to pay the bill for him.
D.The woman didn't know the old man,but she told him how to get food in the cafeteria.
55.What does the underlined word"it"in the third paragraph mean?B
A.The food served in the cafeteria.
B.The success that one wants to achieve (实现).
C.The bill one has to pay in the cafeteria.
D.The plate used in the cafeteria.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.
receive  minute  when  helpful  early  if  I  from  waste  three  year  but 
Michael Leung,a famous TV host (主持人) in Hong Kong,wrote a letter to his son.It is not only (66)helpful to children,but also good for all ages.The following are chosen (67)from his letter.
1.Life is short.While you are (68)wasting it today,you'll realize you are at the end of it tomorrow.So the earlier you start to value your life,the (69)earlier you can enjoy it.
2.You might not be successful (70)if you don't study hard,although a lot of successful people haven't (71)received higher education.
3.I don't expect you to support (供养) me for the rest of (72)my life,so I'm not going to do the same for you.You will be living on your own when you grow up.
4.You can require yourself to be nice to others,(73)but you shouldn't expect the same from others.
5.I've been buying the lottery (彩票) for almost twenty (74)years,but I'm still pool.I have never got the (75)third place even once.So you have to work hard to be successful.
There is no free lunch in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Besides calling 120,here is what you should do when no one is around to help.
If you get lost,you may stay where you can be seen clearly and try your best to have a rest.In a wide open area,make a colorful cross out of rocks to show where you stay.
When you choke at home,make a sudden hit against the back of the chair.If you can't breathe after six tries,call 120.Leave the telephone open until help arrives.
Use your hand or a scarf,or any dry cloth you can find,and push down on the wound until the blood stops running.Don't put the cloth around your leg tightly(过紧),or you may lose your foot.
When a fire breaks out,you must move close to the floor.Cover your mouth and nose with a wet towel,make you wet from head to foot if possible and find a safe place outside.
47.If you get lost in a wide open area,you shouldB.
A.call out for help
B.make a cross
C.phone the police
D.draw a map.
48.You move close to the floor in a fire to keep away fromA.
A.smoke
B.light
C.noise
D.rain
49.Bcan help to deal with a wound.
A.A wet towel
B.A scarf
C.A chair
D.Some rocks.

查看答案和解析>>

同步练习册答案