精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Prana was a beautiful dog,whose name means"breath of life".Although he died several years ago,I can still remember the days we spent together and what he has taught me about love.
I have two apple trees in the garden.Prana loved apples.When he went outside,he'd catch an apple and take it into the house to eat later.The apples had been on the ground and were often dirty so I wasn't always happy that Prana had brought them into the house.
It was an autumn day in America,but it was very cold.A big snow fell and we had not done anything for its coming.On that special day,Prana went outside and I watched him through the window.I noticed that he was madly digging(挖) holes and bringing the apples to the ground so they could be seen above the snow.I did not know why he was doing this.He seemed to want to do something special.
When I called him back,he had his usual one apple in his mouth.About five minutes later,I looked outside.The garden was completely covered with birds.Prana had dug up all those apples for his bird friends to eat.He knew that they wouldn't have stored enough food for the coming winter!

51.Prana wasD.
A.the writer
B.a boy
C.a bird
D.a dog
52.I wasn't always happy becauseD.
A.Prana loved apples
B.Prana caught an apple and ate it
C.the apples fell on the ground and were dirty
D.Prana brought the dirty apples into the house
53.On the snowy day,PranaC.
A.ate up all the apples
B.dug holes to put the apples in them
C.brought the apples under the snow to the ground
D.left the house and died
54.The birds flew to the garden toB.
A.look for PranaB.eat the apples
C.make new homesD.store food for the winter
55.The topic of the story is aboutC.
A.applesB.animalsC.love D.life.

分析 普拉是一条漂亮的狗,名字的意思是"呼吸的生命".虽然它死了几年,但我还记得我们一起度过的日子,它教会了我很多关于爱的道理.我在花园里有两棵苹果树.它爱苹果.当它走到外面,它会抓住一个苹果,把它进带进屋里晚些再吃.苹果一直放在地上,常常很脏,所以我并不高兴它带苹果进了屋子.那是一个美国的秋日,很冷.在那天下大雪之前我们没有做任何的准备.在那个特殊的日子,普拉那到外面去,我看着它从窗户进来.我注意到他疯狂挖洞,使苹果到地面上,苹果就可以被看到.我不知道它为什么会这样做,它似乎想做一件特别的事.当我叫他回来,他通常会叼着一个苹果.大约五分钟后,我向窗外望去.花园完全被鸟儿覆盖了.普拉挖出的那些苹果是为了让他的鸟朋友吃.他知道鸟朋友在即将来临的冬天没有储存足够的食物!

解答 51.答案B 细节理解题 根据第一段Prana was a beautiful dog,描述,可知 根据第一段Prana was a beautiful dog,描述,可知选D,故选D
52.答案D 细节理解题 根据第二段When he went outside,he'd catch an apple and take it into the house to eat later.The apples had been on the ground and were often dirty so I wasn't always happy that Prana had brought them into the house.描述,可知 当它走到外面,它会抓住一个苹果,把它进带进屋里晚些再吃.苹果一直放在地上,常常很脏,所以我并不高兴它带苹果进了屋子,故选D
53.答案C 细节理解题 根据第三段A big snow fell and we had not done anything for its coming.On that special day,Prana went outside and I watched him through the window.I noticed that he was madly digging(挖) holes and bringing the apples to the ground描述,可知 在那天下大雪之前我们没有做任何的准备.在那个特殊的日子,普拉那到外面去,我看着它从窗户进来.我注意到他疯狂挖洞,使苹果到地面上,苹果就可以被看到,故选C54.答案B 细节理解题 根据最后一段The garden was completely covered with birds.Prana had dug up all those apples for his bird friends to eat.描述,可知 花园完全被鸟儿覆盖了.普拉挖出的那些苹果是为了让他的鸟朋友吃,故选B55.答案C 文章主旨题 这篇短文主要描述了一条狗的爱心,故选C,爱

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.A little girl oftenwears (wear) colorful clothes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-When was tea brougbt to Korea?
-It was brougbt to Korea during_____6th and 7th century.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Ningbo is a beautifulcity(城市)with a long history.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Bill was going to visit Wang Dawei in Chongqing for several days.Before he left America,Bill tried to learn about Chinese food and Chinese ways of doing things.He wanted to be polite.He learned that most people in China eat rice,drink tea,and take off their shoes when they go into a friend's apartment.Bill even learned to use chopsticks.
At the same time,Wang Dawei learned about American food and American ways of doing things.He wanted to be friendly.When Bill came to Wang's house,Dawei told him to keep his shoes on.Later they went out for dinner.They ate pizza and drank Coke.The next few days,they had breakfast in a coffee shop and ate hamburgers in a fast-food restaurant.
On his way back to America,Bill was thinking about why he never ate rice or drank tea or ate with chopsticks.He never took off his shoes when he visited Wang's family.He thought that living in China was just like living in America.

请根据短文内容判断下列句子的正误,正确的在题前括号内写T,错误的写F.
46.Bill learned about Chinese food and other things before coming to China.T
47.Bill knew most Chinese eat rice,drink tea and wear their shoes in their houses.F
48.Wang Dawei was friendly to Bill,so they went to the restaurant to eat Chinese food.F
49.Finally Bill didn't have Chinese food at all.T
50.Wang Dawei made Bill feel at home at last.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Which of the two T-shirts will you take?
-I'll take        .One is for my brother and the other is for myself.(  )
A.eitherB.bothC.neitherD.all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.In summer,the days are longer and the nights are shorter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.As soon as the sun______down,the temperature drops sharply.(  )
A.goesB.wentC.will goD.had gone

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Mr.Green has         few friends         he always feels lonely from time to time.(  )
A.such;thatB.too;toC.so;thatD.not;until

查看答案和解析>>

同步练习册答案