精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.A young girl called Ida in Sweden decided to travel to a place she hadn't seen for 22years.She had a happy life until some kids asked,"Why don't you look like your room?"Ida was sent to her adopted (收养) family in Sweden right after she was born.She really didn't know anything about her birthplace,Korea,except for some information she recently heard about her birthparents.
  During her schooldays,she was often questioned about her looks.Ida considered herself a normal Swedish person.She tried to be part of the group in her school,but she found it hard.She was still seen as an outsider.
  As she grew older,she accepted (接受) who she was.Still,she wanted to find the missing piece of the puzzle (困惑).After finding out the place of her birthparents,Ida went to Korea in 2008.When she first arrived,she was surprised to see so many people who looked like her
  However,apart from her looks,not much could be shared (分享) with others.She knew little about the culture,food,especially the language.Being in Korea wasn't always easy for her.
-Perhaps Ida can never truly fit in either culture,but it's worth visiting her birthplace because she finally realized how special and different she is.She has two loving families,and most of all a better understanding of who she is.This helps her to have a positive view of her life.

73.Where was Ida born?D
A.In Japan.
B.In Sweden.
C.In England.
D.In Korea.
74.Why was she seen as an outsider in Sweden?B
A.Because of the culture.
B.Because of her looks.
C.Because of the food.
D.Because of the language.
75.What does the phrase"apart from"in Paragraph 3mean?A
A.except            
B.as for            
C.as well as        
D.besides
76.What can we learn from the passage?A
A.Ida hadn't seen her birthparents for at least 22years.
B.Ida found it easy for her to get used to living in Korea.
C.Ida still couldn't accept who she was after she went back to Sweden.
D.Ida realized she can't live a happy life either in Sweden or in Korea.

分析 一个叫做艾达的瑞典年轻女孩决定去她22年从未去过的地方旅行.她过着幸福的生活,直到有一些孩子问,"你为什么看起来不像你家里的人?"艾达在她出生后就被送到现在的收养家庭.她对她的出生地,韩国,一无所知.除了最近刚听说了有关她的亲生父母的一些消息.
    在她的学生时代,她经常被问到她的相貌.艾达认为她自己就是个普通的瑞典人.她努力在学校融入到学生中去,但她发现很难.他一直被看成是一个外人.
    随着她慢慢长大,她接受了她是谁.她仍然想消除困惑.找到了她亲生父母的所在地后,艾达在2008年去了韩国.当她到那后,她惊讶的发现那么多跟她长得相似的人.然而,除了她的外表,没有什么可以跟别人一起分享的.她对于那里的文化、食物尤其是语言,知道的很少.待在韩国对她来说也不是容易的事.
    或许艾达永远不会适应两边的文化,但是游览她的出生地还是很值得的.因为最终她意识到她是多么的特别和不同.她有两个亲爱的家,并且大部分人都能更好的理解她是谁.这帮助她对生活有了积极的态度.

解答 73.答案:D 细节理解题.根据第一段"Ida was sent to her adopted(收养) family in Sweden right after she was born.She really didn't know anything about her birthplace,Korea,",可知出生后Ida被送往她瑞士的收养家庭,对于她的出生地韩国她什么都不知道.故选D.
74.答案:B 细节理解题.根据文章第二段During her schooldays,she was often questioned about her looks,可知由于经常被质问长相,她自己也把自己当做普通的瑞典人,并想融入学校,但很难.故选B.
75.答案:A 猜测词义题.根据However,…not much could be shared (分享) with others,可知在瑞典生活了22 年,除了长相与韩国人相似外,别的她都不能与韩国人共享.因此此处的apart from 是except的意思.故选A.
76.答案:A 细节理解题.整体理解通读文章并结合文章第一句A young girl called Ida in Sweden decided to travel to a place she hadn't seen for 22years,可知艾达22年从未去过出生地寻根.故选A.

点评 这是一篇故事类的阅读理解.介绍了生长在瑞典的女孩Ida,由于长相不一样,受到排挤.台上寻亲之路,最终懂得拥有两个爱她的家是她积极面对生活的最大资本.涉及的题目都比较简单,基本都能在原文中找到线索.但个别题还需在细节线索的基础上推理判断.如75题,这要求对故事大意要整体把握.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.Some years ago,on a hot summer day in south Florida,a little boy decided to go for a swim in the river in front of his house.
In a(36)Ato dive into the cool river,he ran out through the back door,leaving(37)Chis shoes and shirt as he went.He dived into the water,not(38)Dthat as he swam toward the middle of the river,an alligator(鳄鱼) was swimming(39)Chim.Inside the house,his mother was looking out by the window.She saw the two as they got closer and closer.In great fear,she rushed out of the house and(40)Atoward the water,(41)Bto her son as loudly as she could.
Hearing her voice,the little boy became alarmed and made a(42)Dto swim to his mother.It was too  (43)C.Just as the mother reached her son,so did the ailigator.
From the bank,the mother caught the boy by the(44)Bwhile the alligator snatched his leg.Then began an unbelievable tug-of-war (拔河比赛)  between the two.The alligator was much(45)Dthan the mother,but the mother wouldn't give up.
A farmer(46)Ato drive by.He heard the cry,raced from his truck,took aim and shot the alligator.
After weeks and weeks in hospital,the tittle boy was iv.Good(47)Bagain.But on his legs there were scars(伤疤)(48)Cby the animal and,on his arms,there were also scars left by his mother in her effort to hold on to the son she loved.
A newspaper reporter asked the boy(49)Dhe would show his scars.The boy lifted his legs.And then,with clear(50)B,he said to the reporter,"But look at my arms,I have great scars on my arms,too.I have them because my mother wouldn't let go."

36.A.hurryB.dreamC.hungryD.time
37.A.forB.overC.behindD.out
38.A.hearingB.understandingC.feelingD.realizing
39,A.backwardB.downwardC.towardD.upward
40.A.ranB.walkedC.jumpedD.moved
41.A.smilingB.shoutingC.talkingD.nodding
42.A.changeB.mistakeC.faceD.turn
43.A.dangerousB.closeC.lateD.early
44.A.legsB.armsC.handsD.feet
45.A.fasterB.tallerC.biggerD.stronger
46.A.happenedB.cameC.noticedD.stopped
47.A.shapeB.healthC.lookD.build
48.A.followedB.writtenC.leftD.broken
49.A.whereB,howC.whenD.whether
50.A.sadnessB.prideC.purposeD.service

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.阅读下面的材料,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案.
Jackson was driving back home along a road one evening.He just lost his job.It was winter and it was very cold,just like his feelings.
An old lady with her car was standing on one side of the road.She needed help.No one stopped to help her.Jackson stopped in front of her and got out of his car.The lady looked very worried.Even when he put a smile on his face,the old lady still looked worried.Was he going to hurt her?He didn't look safe,and he looked poor and hungry.
Jackson knew how she felt.He said."I'm here to help you,madam.Why don't you wait in my car?By the way,my name is Jackson."
The lady thought for a while and then went into his car.There was something wrong with her car.Jackson went under her car to repair it.When he finished,he got dirty and his hands hurt.Then the lady told him that her name was Anie.She asked Jackson how much she should pay for his help.
Jackson never thought about getting money.This was not a job to him.This was helping i someone in need.He told her that if she really wanted to pay him back,the next time she saw someone who needed help,she should give that person help.

46.Jackson feltCwhen he drove home that evening.
A.strange         B.happy      C.sad
47.Why did the lady look worried?B
A.Because she lost her way
B.Because her car broke down
C.Because she felt very cold
48.It wasAfor Jackson to repair the lady's car.
A.difficult        B.interesting       C.impossible
49.Jackson helped the lady becauseC.
A.the lady would pay him           
B.the lady felt cold
C.he wanted to help someone in need
50.The old lady shouldAthe next time she met someone who needed help.
A.help that person            
B.leave that person alone
C.call Jackson for help again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.It is ___________ to work out this problem.(  )
A.enough easyB.enough easilyC.easy enoughD.easily enough

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Do you know the boy ___ is standing under the tree?
--Yes,he is my friend,Peter.(  )
A.whatB.whoC.whomD.whose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3.假设你们年级将举行一场英语晚会,你代表年级写一封邀请函请外教Hall参加.邀请函应包括如下内容:
1.举行时间:2010年4月16日,晚上7:30〜9:30;
2.参加对象:初三全体学生;
3.节目内容:英语歌曲、英语短剧、英语游戏和舞蹈等;
4.邀请Hall及所有英语教师当评委,并请Hall在晚会结束时发表简短讲话.
注意词数80左右;
2.邀请函首尾已经给出,不计入总词数;
3.参考词汇:评委judge;表演performance.
Dear Ms Hall,
We are going to hold an English Evening in the meeting hall of our school.
It will take place from 7:30 p.m.to 9:30 p.m.on April 16,2010.【总起,描述聚会的时间、地点】
All the students from Junior Three are going to attend it and we are inviting you and all the English teachers to be the judges.At the party,there will be many kinds of performances,such as songs,short plays,English games、and dances.【分述要点:参加聚会的学生,节目内容】
At the end of the party,would you please give us a talk about our performance and give us some advice?【分述要点:邀请的原因】
We look forward to seeing you at our English Evening at 7:30p.m Thank you!
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The park is so beautiful.There are many trees on         side of the river.(  )
A.everyB.eachC.bothD.all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.A moment,please.I'm checking if Mr.Smith            free tomorrow.(  )
A.isB.beingC.to beD.will be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.My dog is gentle and never bites,so you needn't be____________.(  )
A.excitedB.frightenedC.satisfiedD.interested

查看答案和解析>>

同步练习册答案