精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.We need Vitamins to grow and to stay healthy.The body cannot make most vitamins,so we get them from foods.Different foods have different vitamins.That's why it is important to eat from all of the food groups.
◆Vitamin A is for healthy hair,skin(皮肤),and vision(视力).Vitamin A foods include:milk,carrots,apricots(杏),sweet potatoes,spinach,and broccoli.
◆Vitamin B helps us make and use energy from food.We also need it for healthy blood.Vitamin B foods include:whole grain(谷物)(such as wheat and oats),fish,chicken,lean meat,eggs,milk,yogurt,dark greens,beans,and peas.
◆Vitamin C is for healthy teeth,gums(牙龈),and muscles(肌肉).It also protects us from infection(感染) and helps us heal(康复).Vitamin C foods include:oranges,grapefruits,strawberries,kiwi,cabbage,broccoli,peppers and tomatoes.
◆Vitamin D is for strong bones(骨骼)and teeth.It helps the body use minerals(矿物质) such as calcium(钙).Vitamin D foods include:milk,fish,eggs,and some cereals.
◆Vitamin E is for healthy blood,eyes,skin,liver and lungs.Vitamin E foods include:whole grains,leafy green vegetables,nuts,seeds,peanut butter,and egg yolks(蛋黄).

根据短文内容,判断下列句子的正误.正确的填"T",错误的填"F",并在答题卡上将该项涂黑.(共5小题,每小题1分,满分5分)
51.We get most vitamins from foods because the body cannot make them.T
52.Vitamin A helps us make and use energy from food.F
53.We need Vitamin B and Vitamin C for healthy blood.F
54.Vitamin D helps the body use minerals such as calcium.T
55.Six kinds of vitamins are mentioned in this passage.F.

分析 文章大意:
文中提到了五种维生素,分别是维生素ABCDE.
维生素A对头发,皮肤和视力有好处.食物牛奶,胡萝卜中含大量的维生素A.
维生素B帮助我们从食物中获得能量.谷物,鱼和鸡中含有大量的维生素B.
维生素C对牙齿和肌肉有好处.橘子,葡萄和草莓中含有大量的维生素C.
维生素D有助于强健骨骼和牙齿,能够帮助机体利用矿物质,如钙.牛奶,鸡蛋中富含维生素D.
维生素E对血液,眼睛,肝脏及肺有好处.蛋黄,坚果中富含维生素E.

解答 51.T,推理判断题,文中提到"The body cannot make most vitamins,so we get them from foods"我们身体本身不能合成大多数的维生素,因此需要通过食物供给,由此判断此题正确.
52.F,推理判断题,文中提到"Vitamin A is for healthy hair,skin,and vision"维生素A对头发,皮肤和视力有好处,"Vitamin B helps us make and use energy from food"维生素B帮助我们从食物中获得能量,由此判断此题错误.
53.F,推理判断题,文中提到"Vitamin E is for healthy blood,eyes,skin,liver and lungs"维生素E对血液,眼睛,肝脏及肺有好处,"Vitamin C is for healthy teeth,gums(牙龈),and muscles"维生素C对牙齿和肌肉有好处,由此判断此题错误.
54.T,推理判断题,文中提到"Vitamin D is for strong bones(骨骼)and teeth.It helps the body use minerals(矿物质) such as calcium"维生素D有助于强健骨骼和牙齿,能够帮助机体利用矿物质,如钙,由此判断此题正确.
55.F,推理判断题,文中提到了五种维生素,分别是维生素ABCDE,由此判断此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Whose is the magazine on your desk,Lily?
-It _______ be Peter's.Look,his name is on the cover.(  )
A.canB.shouldC.mayD.must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-I need a pen to write down the address.
-A pen?OK,I'll get ________ for you.(  )
A.oneB.itC.someD.this

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.

56.Which of the following books is the latest in printC?
A.Harry Potter and the Deathly Hallows.
B.Deceptively Delicious.
C.Rich Dad,Poor Dad.
D.The Road.
57.Among the books,there is/areC written for adults.
A.one         
B.two        
C.three           
D.four
58.Who wrote Rich Dad,Poor DadD?
A.J.K.Rowling.
B.Jessica Seinfeld.
C.Cormac McCarthy.
D.Robert T.Kiyosaki.
59.If you buy two copies of The Road and one copy of Deceptively Delicious,you should payA.
A.23.83
B.18.33     
C.12.83
D.11
60.We can learned from the form(图表) thatB.
A.Deceptively Delicious and The Road came out on the same day
B.J.K Rowling's book is the most expensive among the four books
C.The Road is the thinnest of the four
D.Rich Dad,Poor Dad is hardcover.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.You speak,write a letter,or make a telephone.Your words carry a message.People
communicate (交流) with words.But do you know people also communicate without
words?A smile on your face shows you are happy or friendly.Tears (眼泪) in your eyes tell others that you are sad.
When you put up your hands in class,the teacher knows you want to say something or ask questions.You shake (摇) your head and people know you are saying"No".You nod(点头) and people know you are saying"Yes".Other things can also carry messages.For example,a sign at the bus stop helps you to know which bus to take.A sign  on
the door tells you where to go in or out.Have you ever thought that there are a lot of signs around you and that you receive messages from them all the time?People can communicate in many other ways.An artist(艺术家) can use his drawings to tell about beautiful mountains,the blue seas and many other things.Books are written to tell you about all the wonderful things in the world and also about people and their ideas.Books,magazines,TV,radio and films all help us communicate with others.They can help us to know what is going on in the world and what other people are thinking about.Ways of communication
People communicate mainly with words.Your words (71)carry a message
People communicate(72)without wordsIf you want to say something or ask in class,
you need to(73)put up your hands
People also receive messages from (74)Signs
People communicate (75)in manyother waysBooks,magazines,TV,radio and films can
help us to know what is going on in the world and what other people are thinking about.[

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.Nobody can be happy all the time.You may become unhappy sometimes.(16)A,when you fail an exam.Or you may become sad when you lose one of your friends or relatives.It's (17)B to have these feeling.If you don't know how to solve these problems,you may(18)Bsomething from Jeff.
Jeff almost went mad when his (19)Dwas killed in a car accident.He (20)Aplay soccer or go to the movies with his friends.Instead,he just sat in his bedroom and didn't talk to (21)C,even his parents.Jeff felt that the world was unfair.He was quite angry with the driver(22)C his car hit his brother,even though it was an (23)C.After a few months,Jeff began to understand it was useless to be angry.Now he still (24)B his brother,but he doesn't hate the driver any longer.He is beginning to talk to his parents and this makes them happy again.He doesn't(25)D in his room by himself any longer.Instead,he goes to the movies or plays sports with his friends and he is feeling better now.

16.A.For exampleB.In factC.Above allD.After all
17.A.unusualB.normalC.likelyD.strange
18.A.stopB.learnC.protectD.hear
19.A.friendB.motherC.fatherD.brother
20.A.refused toB.decided toC.planned toD.tried to
21.A.somebodyB.everybodyC.anybodyD.nobody
22.A.althoughB.soC.becauseD.while
23.A.experienceB.experimentC.accidentD.instruction
24.A.helpsB.missesC.likesD.respects
25.A.liveB.playC.lieD.stay.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Recently,the relationship between the two countries got worse because of the Diaoyu Islands.
The Japanese government signed a contract(合同) on Sep 11with the Kurihara family.It was to pay the so-called"private(私人的) owner"2.05billion yen (166million yuan) to"buy"part of China's Diaoyu Islands.
Anti-Japan(反日) feeling grew strongly among Chinese people.Many people walked into the streets and shouted out"Diaoyu Islands are China's."Some have decided not to buy Japanese products any more."I am boycotting(抵制) Japanese goods as a show of support.I'll work hard to make the country much stronger,"Liu Xiushan,33,a lawyer in Beijing said to China Daily.
However,some didn't show their anger in the right way.They broke cars and stores of Japanese brands.Some used rude words.These actions are bad for our position and image.Some actions were against law.
Li Jingjun,a 17-year-old high school student in Guangzhou,was shocked by what he learned from TV and the Internet.He joined protects(抗议) in his city on September 15.But he acted differently.He called for rational (理智的) actions.
"We have every right to say the Diaoyu Islands belong to us,but we should watch our behaviour.Bad manners can harm our dignity(尊严) and sense of justice(正义感)",said Li Jingjun.
The eventThe Japanese (56)government signed a contract to"buy"part of China's Diaoyu Islands.
The (57)effect(s)The relationship between the two countries (58)got/became worse.
Anti-Japan feeling grew strongly (59)amongChinese people,many people walked into streets,(60)shouting"Diaoyu Islands are China's."
Some people have (61)refused to buy Japanese products.
Some people did something against the law like (62)breaking cars and stores of Japanese brands.
The conclusion(63)Though/Although we have every right to say the Diaoyu Islands belong to us,we should under the law and watch (64)what we do.What's more,we should make our country(65)stronger.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.People in ancient times       baby boys in blue.(  )
A.dressed upB.dressed inC.dressedD.were dressed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-How long _____ you ____  this book?(  )
A.have,boughtB.have,hadC.have,buyD.have,have

查看答案和解析>>

同步练习册答案