精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.The aim(目的) of students who come to school is to study.But to study needs a right way,or you waste either the time or the money.The followings are the ways of studying.
The best time for reading is morning,because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.For that reason,we can get good result(结果).
In studying we must have patience(耐心).If we have not known a text well,we must read it again.We should not read the next one until we have learned the first one.
When we are studying,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading.
We must always ask"whys".If you don't understood well,write it down and ask our teachers or our parents,or friends.In any possible way,we must know it completely and what we've learned can be used well and made better.
Though there are many ways for studying,yet the above mentioned(提到的) will be quite enough if we can keep them in heart and do so.
 66.The passage tells usC.
A.the importance of reading.
B.to read in the morning
C.to pay attention to the ways of studying  
D.to have patience in studying
 67.The passage has taught usB ways for studying.
A.3
B.4
C.5  
D.many
 68.We'd better read in the morning becauseA.
A.the air is fresh and the mind is clear.
B.It's not easy to remember what we have learned.
C.it's difficult to get good results  
D.both A and B.
 69.If we can't put our hearts into the book when we read,it isC.
A.easy to understand it well
B.better to get something from it
C.impossible for us to get something from it
D.possible to learn something from it
 70.In studying we must always ask"whys"in order toD.
A.get some questions to ask our teachers  
B.write down the questions
C.do with the new words
D.understand the book well.

分析 文章大意:这篇文章主要讲述了一些学习方法,例如早上是最好的阅读时间,要有耐心,要用心看书,要不停问为什么.

解答 66-70:CBACD
66题答案:C 考查主旨题,根据文中的第一段The followings are the ways of studying.可知告诉我们学习的方法,故答案C
67题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二段The best time for reading is morning,第三段In studying we must have patience(耐心).第四段When we are studying,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading;第五段We must always ask"whys".可知一共四个方法,故答案B
68题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第二段The best time for reading is morning,because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.For that reason,we can get good result可知 读书的最佳时间是早晨,因为早晨空气清新,头脑清醒,因此我们能得到好的结果,故答案A
69题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第四段When we are studying,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading.当我们学习的时候,我们必须用心读,否则在读书的时候我们不能从书中得到任何东西,故答案C
70题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第五段We must always ask"whys".If you don't understood well,write it down and ask our teachers or our parents,or friends.In any possible way,we must know it completely and what we've learned can be used well and made better.可知可以更好的理解这本书,故答案D

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.My grandpa is old           he thinks he is young.(  )
A.andB.orC.soD.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Pandas are _____ shy,so please _____.(  )
A.kind of,be quietB.a kind of,quiet
C.a kind,be quietD.kinds of,quiet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.--Can you see a(an)________ in the picture?
--Yes,it is from Thailand and can carry heavy things.(  )
A.elephantB.pandaC.lion

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.人类的情绪是丰富的,哪种情绪会时常伴随你呢?生活中哪些事情影响到你的这种 情绪?你认为这种情绪对你是有好处还是有坏处呢?请以"I Feel"为题写一 篇英语短文.
要求:1.在题目空格处填入你要描述的那种情绪,如 happy,sad,angry,pleased,lonely,worried…;
2.词数 60-80 个;
3.请将作文填写在答题卡相应的位置
I Feel                                                     

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.We know the moon travels round the earth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Tianjin has done a lot ofbusiness ( the activity of buying and selling) with many countries.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Good morning,everyone.I don't want to say goodbye to my school.Standing by the school gate,I suddenly(76)realize/ealise it is time to say goodbye to my school.Thinking about the past three years,so many beautiful(77)memories (memory) rise in my mind:tidy uniforms,short hair,(78)lovely (love) smiles and so on.Walking in the school building,it seems that the lessons will never stop.I can't forget the sunshine dropped on my desk (79)through the bright windows.I can't forget the library where I used to go.And I can't forget every word(80)written (write) by my teachers on the blackboard.My dear school,I'll love you forever.And I really don't want to say goodbye.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Holding doors open for people behind you,picking up litter,thanking people…these acts of kindness seem very(80)small.But students at James Middle School know that such small acts make the world a better place.
Eighth-graders from James Middle School,took part in the Random Acts of Kindness Week(81)fromMarch 31to April 4.During the week,they tried their best to do kind things for others.Celeste Murray,an English teacher at the school,started the activity.Since she was little,she has always tried to do small acts of kindness in her daily life."I believe the world is(82)changedby small things,"she told the newspaper The Daily Times.Over the week,to her surprise,Murray also(83)found/saw/discoveredgreat changes in her class.
Before that,she always needed to ask her(84)studentsto push the chairs in or turn off the lights before they leave the classroom.Now,the students do those things
by(85)themselves."The teachers have a lot of work,"Said Jordon,one of Murray's students.He learned to care more about others.Eliza,(86)anotherstudent,gave out more praises(赞扬) to others."It makes them feel happy and successful,"she said.The activity made students feel that they can make a difference.Hailey decides to continue to do at least one act of kindness every week,(87)howeverbusy she is.She believes her acts could encourage others.

查看答案和解析>>

同步练习册答案