19.We often praise the world of science.It explains the world and makes our lives easier with technology.One of the most exciting fields in science is artificial intelligence (人工智能,AI).This is an area where scientists are working on a creating machines that think like humans.
However,one of the most famous scientists has a very dark warning for us about this type of technology."The development of full artificial intelligence could spell the end of the human race,"said Professor Stephen Hawking to the BBC.
Hawking is a well-known British physicist and author of bestselling science book A Brief History of Time.This warning came after commenting on the technology he uses to speak with.As Hawking suffers from a serious disease called ALS,he needs an AI computer to communicate.The computer learns how Hawking thinks and suggests the words he may want to use next.
This is a basic type of AI,which is very useful,yet Hawking fears the possibility of creating technology that can match or surpass human intelligence.And it's easy to imagine how terrible things may be.Many TV shows and films display big killer machines that are far cleverer than us."Humans,who are limited by slow biological evolution (进化),couldn't compete,"said Hawking.
But not every scientist is pessimistic (悲观的)about AI technology."I believe we will remain in charge of the technology for a long time,"said Rollo Carpenter,creator of Cleverbot in the UK,which is a software program that remembers past conversations."The potential (潜力) of it to solve many of the world problems will be realized."In what direction do you think AI is heading?Should we be hopeful or fearful?
42.According to the passage,AIB.
A.is very useful and can do everything for humans
B.aims to work on creating machines that think like humans
C.will be a warning for scientists
D.helps patients like Hawking to keep healthy
43.Hawking thinksC.
A.the development of full artificial intelligence could fall behind the human race
B.an AI computer can learn what he suggests and help him write the book
C.AI technology will be far cleverer than humans and may be beaten by it
D.humans can compete with AI technology because we are in biological evolution
44.From the last two sentences,we can infer that the writerC.
A.agrees with Hawking
B.believes AI will take the place of Humans
C.is not sure whether AI will bring us hope
D.thinks Rollo Carpenter is able to create a software programme
45.The best title of the passage isA.
A.Is AI Good or Bad
B.What Will Be In Charge Of The World
C.Hawking's Comment On AI
D.AI Makes Our Lives Easier.
分析 这篇短文主要介绍了人工智能科技的发展,它让我们的生活更加轻松,使人类的生活更方便,但是人工智能的发展同时也带来了很多的问题,带给人类很多思考,科学家们有着不同的见解,人工智能是好的还是坏的呢.
解答 答案:42.B 细节理解题.根据This is an area where scientists are working on a creating machines that think like humans.科学家们正在研究这个领域创造一种机器,像人类一样思考.可知AI旨在创建工作机器,像人类一样思考.故选B.
43.C 细节理解题.根据"Humans,who are limited by slow biological evolution (进化),couldn't compete,"said Hawking.人类受限于生物进化的缓慢,不能与之竞争,也就是人类可能将被打败.故选C.
44.C 细节理解题.根据In what direction do you think AI is heading?Should we be hopeful or fearful?你认为人工智能是哪个趋势?我们应该充满希望还是恐惧?可知作者也不确定人工智能是否给我们带来希望.故选C.
45.A 标题归纳题.通过阅读整篇短文可知最好的标题应为人工智能到底是好的还是坏的.故选A.
点评 阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.