精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Steven Jobs was born in 1955. He was an American businessman and inventor. He was the co-founder and chief executive officer (CEO) of Apple Inc. In the late 1970s, Steve, with Apple co-founder Steve Wozniak, Mike Markkula, and others, designed, developed, and marketed one of the first successful lines of personal computers, the Apple II series and later, the Macintosh.

Steve was among the greatest of American inventors – brave enough to think differently, and believed he could change the world and in fact, he had the power to change the whole world. By making computers personal and putting the Internet in our pockets, he has brought joy to millions of children and grownups.

Steve was fond of saying that he lived every day like it was his last. He changed the way each of us sees the world. Steve’s brilliance, passion and energy were the source of countless innovations that enrich and improve all of our lives. The world is much better because of Steve. On October 5, 2011, Steve died of cancer. The world has lost a visionary. We all feel sad about it.

1.Where can we find this passage?

A. In a science book.B. In a science fiction novel.

C. In a dictionary.D. In a newspaper.

2.Why Steve was fond of saying that he lived every day like it was his last?

A. Because he knew he would die soon.B. Because he was too busy every day.

C. Because he was humorous.D. Because he wanted to make full use of time.

3.From the passage, we can know that ______.

A. It is cancer that took the Steve’s life

B. Steve’s brilliance, passion and energy enrich and improve all of our lives

C. Apple II series and the Macintosh have made computers personal and put the Internet in our pockets

D. Steve was a businessman but not an inventor

4.According to the passage, “a visionary” means ______.

A. 一位伟人B. 一位见证者 C. 一位梦想家D. 一位冒险家

5.What would be the best title for this passage?

A. Steve Jobs’ death B. Our loss of a great CEO

C. A great inventor, Steve Jobs D. The great changes in our lives

 

1.D

2.D

3.A

4.C

5.C

【解析】

试题分析:本文是人物传记,讲述伟大的发明家乔布斯,他的聪明才智改变人们的生活。

1. 细节推断题。本文是篇人物介绍,乔布斯的简历,苹果创始人,故这篇文章来自报纸,故选D项。

2. 细节理解题。根据最后一段提到Steve’s brilliance, passion and energy were the source of countless innovations that enrich and improve all of our lives.乔布斯的聪明才智是没有穷尽的,丰富和提高了我们的生活,故他充分利用自己的时间,所以选D项。

3. 细节理解题。根据最后一段提到On October 5, 2011, Steve died of cancer.2011年十一月5日死于癌症,故选 A项。

4. 细节理解题。根据文中提到他的去世让我们损失一位梦想家,根据文中提到Steve’s brilliance, passion and energy were the source of countless innovations that enrich and improve all of our lives.可知他是一位梦想家,故选C项。

5. 主旨大意。根据第一段提到Steven Jobs was born in 1955. He was an American businessman and inventor.乔布斯是美国商人也是发明家,故选C项。

考点:人物类阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年浙江省台州市三门县中考模拟考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Felix, a little mouse, looked outside through the window of a farmhouse. Still nobody came. Maybe today, he thought hopefully. It was only a few days before Christmas and he was watching for a miracle(奇迹).

This farmhouse had been empty too long. It needed a family. Felixs stomach made a noise. He realized that he had eaten nothing since yesterday. He took a bag from his home, and went next door to Farmer Mikes.

Farmer Mike’s house had been a great place for Felix until the farmer married a wife who had a cat. Felix felt scared when he thought of it. He looked around cautiously as he moved quietly into the room and was quite nervous when he filled his bag with rice. He was turning to leave when suddenly he felt something unusual. The cat? Without thinking he started to run and luckily escaped the cats paws(爪子).

The next afternoon Felix heard some good news: a new family would move into the farmhouse soon. Felix was happy and hoped that the family would come before Christmas. Before long, a car came up to the house, with sandwiches, cheese and chocolate.

Felix’s Christmas miracle did arrive!

The house came alive the next few days. Felix enjoyed every hour of them. However, the day before Christmas when he was drinking hot chocolate with a big smile, he heard about the gift that the children of the family might get for Christmas. What? A cat? The smile froze(冻结)on his face; his mouth fell wide open. After a long moment, he at last found his voice: “Hey! Whose Christmas miracle is this?”

1.What does the underlined word “cautiously” mean in the passage?

A. 平稳地 B. 兴奋地 C. 谨慎地 D. 可怕地

2.What’s the correct order of the following sentences?

a. Felix escaped from the cat.

b. Felix went into Farmer Mike’s room.

c. Felix enjoyed his life after the new family moved in.

d. Felix filled a bag with rice.

e. Felix heard about the gift that the children might get.

A. b-d-a-c-e B. b-d-c-e-a C. a-b-c-e-d D. a-b-c-d-e

3.How did the little mouse feel at the end of the story?

A. Excited. B. Hopeful. C. Angry. D. Upset.

4.Which of the following sayings can express the main idea of the story?

A. Love me, love my dog.

B. Where there is a will, there is a way.

C. Life is one trouble after another.

D. It is better to be poor than to be dishonest.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年浙江省东阳市四校中考联合模拟英语试卷(解析版) 题型:其他题

我们的生活丰富多彩,一定有许多令你开心快乐的事。请用短语或句子列出一张快乐清单。

1._________________________________________________________

2.________________________________________________________

3.________________________________________________________

4._______________________________________________________

5._______________________________________________________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年浙江省东阳市四校中考联合模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

A terrorist attack at Kunming Railway Station ,and 29 people in the event .

A. was happened , may be killed B. happened , killed

C. happened , were killed D. happened , are killed

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年浙江宁波市毕业生学业考试英语模拟试卷(解析版) 题型:书面表达

小组活动(group work)是我们英语课堂中的一个重要学习方式。请你根据以下图示,写一篇短文,介绍我们应如何在课堂中开展小组活动,并谈谈你喜欢或不喜欢这种学习方式的理由。

注意:1. 文中应包含所有要点;2. 不能出现真实的校名和姓名;3.开头已给出 (不计入总词数) ,你只需接着写;4. 词数:80左右。

Group work is often organized in the English classroom. Let me show you how to do it.

 

 

 

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年浙江宁波市毕业生学业考试英语模拟试卷(解析版) 题型:单项填空

— Are you confident about the English Speech Contest, Sally?

— __________. I’ve got everything ready!

A. Of course not B. It’s hard to say C. Sure, I am D. I am afraid not

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年浙江宁波市毕业生学业考试英语模拟试卷(解析版) 题型:单项填空

— Could you tell me what he said just now?

— Sorry, I_____ what was happening outside.

A. had thought B. was thinking C. thought D. think

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年济南外国语学校初三英语第二次学业水平模拟英语试卷(解析版) 题型:其他题

补全对话 从每题A、B、C、D 中, 选出一个能够填入对话空白处的最佳选项。(5分)

Linda: I am bored, Sarah. Lets do something different.

Sarah:

Linda: Yes. I went to Fangte Amusement Park last year. Have you ever been to a water park?

Sarah: No, I havent.

Linda: Lets go to Water City tomorrow!

Linda: Well, that sounds fun,

Sarah: Really? I didnt know that. Well, how about the zoo?

Linda: Ive been to the zoo a lot of times.

Sarah: Lets go to the space museum. I’ve never been there.

Linda: I went there last year, but I’d like to go there again.

1.

A. Did you go to an amusement park?

B. Would you like to go to an amusement park?

C. Have you ever been to an amusement park?

D. Have you gone to an amusement park?

2.

A. Me either. B. Me neither.

C. So have I. D. Me too.

3.

A. but I cant swim. B. so I can swim.

C. and I’ll have fun. D. but I can swim.

4.

A. Me either. B. Me neither.

C. So do I. D. Me too.

5.

A. That sounds a great idea.B. It doesnt matter.

C. I hope not. D. I dont think so.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年济南外国语学校初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:选词填空

 

be sell know remember live

The world paused (暂停) 1.__________ a cultural giant on April 17 after Nobel Prize-winning writer Gabriel Garcia Marquez died at the age of 87. Garcia Marquez was born in Colombia but 2._________ in Mexico for more than 30 years. He 3._________ one of the 20th century’s most famous writers. He is best 4._________ for his 1967 novel, One Hundred Years of Solitude (《百年孤独》). It’s about a family over several generations. The story is about the development of Colombia since the 19th century. The novel 5._________ about 50 million copies already.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案