精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Smoke fills the sky.The day is as dark as night.Heat makes it hard to breathe (呼吸).This is thwart world of a wildfire  fighter(消防员)!
Wildfires are a part of nature.But,as one firefighter says."Fire is not a problem.People living near fire-that's the problem."A wildfire can destroy (毁坏)everything in its way.But there are ways to fight it.
By air Smokejumpers (空降森林灭火员)are often the first firefighters to reach a fire.To get closer,they jump from a plane.They are especially important when the area is difficult to walk to.If smokejumpers can't stop a fire in 24 hours,other firefighters join them.This second group drops water on the fire from an airplane.
On the land 
On the ground,firefighters work together to stop the fire.First,one group digs a fire line.This is a long deep ditch (沟).It is difficult for the fire to cross this line.
Then,while those firefighters dig,others start a backfire (回火).They burn the dry grass and leaves between the wildfire and the fire line.When the wildfire comes,there is nothing for it to use as fuel.
Other firefighters cut down dead trees.That way the fire can't move to other trees.Firefighters risk their lives to keep people safe.Their job takes hard work,and it takes courage.

53.The underlined phrase"use as fuel"meansC.
A.drop         B.fire        C.burn        D.live
54.When the firefighter says,"Fire is not a problem.People living near fire-that's the problem,"what does he mean?A
A.Fire is natural,but it's dangerous to people living near it.
B.Fires in forests are not a big problem,but fires in cities are.
C.Fighting fires should be the job of people living near fires.
D.Putting out fires in cities is always a problem for firefighters.
55.According to the passage,which of the following statements is wrong?A
A.Smokejumpers are often the last firefighters to reach a fire.
B.The firefighters dig a fire line to stop the fire crossing the line.
C.The firefighters start a backfire by burning the dry grass and leaves.
D.Some firefighters cut down dead trees so that the fire can't move to other trees.
56.The writer wants toC.
A.explain why fire is not a problem       
B.show us how fires destroy everything     
C.tell us how firefighters fight wildfires         
D.teach us how to be a good firefighter.

分析 烟充满了天空,天像夜晚一样黑.热得难以呼吸.这就是阻止野火蔓延的消防员!野火是自然的一部分.但是,一名消防队员说:"火是没有问题的.人生活在火附近,就是问题."大火可以摧毁一切.但有对抗它的方式.通过空降森林灭火员总是第一个到达现场的.为了更接近,他们从飞机上跳下去.如果一些地区很难走,他们就发挥很重要的作用.如果空降消防员不能在24小时内灭火,其他消防队员就会加入他们的行列.第二组从一架飞机上洒水.在地面上,消防队员一起灭火.第一,一组挖防火线.这是一个很深的沟.火很难跨越这道沟.然后,当那些消防队员挖的时候,其他人开始回火.他们燃烧野火和火线之间的干树叶和干草.当大火过来的时候,它就没有什么可燃烧的了.其他的消防队员砍伐树木,这样火灾不会转移到其他树木,消防队员冒着生命危险,确保人们的安全,他们的工作需要艰苦工作,也需要勇气.

解答 53.答案C 词义理解题 由文中 They burn the dry grass and leaves between the wildfire and the fire line.When the wildfire comes,there is nothing for it touse as fuel.可知 他们燃烧野火和火线之间的干树叶和干草.当大火过来的时候,它就没有什么可…的了,为了阻止火势蔓延,提前燃烧干草,这样火就没有什么燃料了,燃烧在这里最为合适,故选C
54.答案A 语句理解题 由文中"Fire is not a problem.People living near fire-that's the problem."A wildfire can destroy (毁坏)everything in its way可知"火是没有问题的.人生活在火附近,就是问题."大火可以摧毁一切,这会威胁住在附近居民的生命,故选A
55.答案A 理解判断题 由文中 Smokejumpers (空降森林灭火员)are often the first firefighters to reach a fire可知 空降森林灭火员总是第一个到达现场的,故选A
56.答案C 文章理解题 由文中可知,本文主要向人介绍了消防员是怎样灭火的,步骤也很详细,所以C最为合适,故选C

点评 本文并不算难,题目不算难,比较容易把握,要理解文章意思,仔细阅读,根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Students are very interested in computers,the Internet and mobile phones.Using new technologies in the classroom can be very helpful for them.
Mobile phones can be very useful in the classroom.When students speak or act,teachers can use them to record students,take photos and show them to students.Using mobile phones in class is a fun way of doing some interesting language work.
Students like the photos on your mobile phone.So try your best to take more photos for students.Photos can help students to practice speaking,listening or writing in an interesting way.
How to use the Internet and mobile phones in class?Please remember the following key points(要点).
•Use the Internet with your students in many different ways,if possible.
•Try to find good websites for your students.
•Use your mobile phone in class to record your students,take photos and play recordings.
•Ask your students to listen for the pronunciation mistakes when you play the recordings back to them

46.Students are interested in new technologies.T
47.Mobile phones are useful but boring in language learning.F
48.Teachers should find good websites for students.T
49.Mobile phones can be only used to record students and take photos in class.F
50.The key points to remember are for students.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-To keep healthy,you'd better eat more vegetables and fruits every day.
-Thanks for your advice.I'll have more_____________.(  )
A.cakesB.eggsC.applesD.candies

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.我听说过他,但我不认识他.I heard of him,but I don't know him..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Whose T shirt is this?
-It      be John's.It's much too small for him.(  )
A.mayB.mustC.can'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.My father spends much money on books,________ he's not rich.(  )
A.butB.becauseC.even though

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Could you tell me ____?I have something important to tell him.
-Sorry,I don't know,you can ask Mr.Wang.(  )
A.where teacher Li wasB.where teacher Li is
C.where is teacher LiD.where can I find teacher Li

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.I called you,but nobody answered.Where_______ you?(  )
A.isB.areC.wasD.were

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---Whom would you like to be your assistant,Jack or David?
---If I had to choose,David would be ____choice.(  )
A.goodB.betterC.the betterD.the best

查看答案和解析>>

同步练习册答案