精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Books are our best friends.They are very quiet,but we can always find both fun and knowledge when we open them.We can find quite a lot of interesting things and ideas in books.Here are two good books you can read during the holiday.
To Succeed on One's Own

Writer Denny Liu who was born in China wrote this book for his daughter.It can help young people succeed.The book teaches you about students,how to use your free time and even what kind of clothes to wear.It answers many teenagers'most common questions.Liu uses his daughter's stories as examples to help readers understand what to do and how to do it.
His book is far from boring.There are stories and dialogues,with hope and confidence from a good father.
The Little Prince(王子)

Both adults and children love this book.It is about the adventure(冒险) of a young prince.It shows the importance of imagination and love.The little prince comes from Planet B-612.The prince lives on his planet with a rose.He loves the rose very much.But he soon feels tired and leaves his planet.He meets many more strange adults on other planets.
On Earth,he discovers interesting things such as a snake,other roses and a fox.The fox tells him a secret:Only the heart can discover the most important things.This helps the prince realize his love for the rose and he goes back to his planet at last.

31.What does the writer think of the book"To Succeed on One's Own"?B
A.Difficult.
B.Interesting.
C.Surprising.
D.Boring.
32.What does The Little Prince mainly talk about?D
A.The adult world.
B.The Planet B-612.
C.A rose and a fox.
D.The adventure of a young prince.
33.What does the prince do after the fox tells him a secret?A
A.He realizes his love for the rose and he goes back to his planet at last.
B.He cares more about a flower and a sheep in his planet.
C.He meets many more strange adults on other planets.
D.He discovers interesting things such as a snake,other roses and a fox.

分析 试题分析:书是我们最好的朋友.它们非常安静,但是,我们通过它总是可以找到乐趣和知识.当我们阅读书籍的时候,我们在书中可以发现很多有趣的事情和想法.作者介绍了两本非常著名的书.相信大家阅读之后,都会受到很大的启发.

解答 31.B 细节理解题 题干的意思是:《靠自己去成功》这本书如何?联系原文:We can find quite a lot of interesting things and ideas in books."我们能在书里发现很多有趣的事情和想法."因此在下面列举了两本书,可见作者认为这本书是有趣的.故选B
32.D 细节理解题 根据原文中的It is about the adventure(冒险) of a young prince.句意:它是关于一位年青王子冒险的故事. 故选D
33.A 细节理解题 结合原文中的The fox tells him a secret:Only the heart can discover the most important things.This helps the prince realize his love for the rose and he goes back to his planet at last.可知在狐狸告诉了王子一个秘密后,他意识到对玫瑰的爱,并且返回了他的星球,故选A

点评 阅读理解的考核中包括了对词汇、语法等语言知识的考查,要求学生具备一定的背景知识、各种常识、科普知识和一定的分析及逻辑推理能力;要求学生具有归纳段落大意、中心思想的能力.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.-Why didn't you come to open the door for me?
--Iwas washing(wash)dishes in the kitchen and didn't hear the doorbell.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Our history teacher often tell us jokes and our class is always full oflaugh.(laugh)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.It'sdangerous for children to play football in the street.(danger)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.从对话后的选项中选择适当的选项补全对话,并将其正确答案写在题后相应的横线上.
(X:Xiao Lin L:Li Xin S:Saleswoman)
X:Hello,Li Xin!Where are you going?
L:(71)C.
XTo Junlin Mall?(72)F.
L:Don't you know what the date is tomorrow?
X:Oh,I remember!Tomorrow is Women's Day!
L:Yes,you're right!I'm going to buy a gift for my mother.(73)B
XOf course,I'd like to.Let's go to the mall together.
(At the shop)
X:(74)E.
L:I think scarfs are the best ones.
X:That's great!I agree.
L:How about these ones?
X:They,re beautiful.
X and L:(75)A.
S¥80 for each.They're¥160 in all.
X and L:Here you are.

A.How much are they?
B.Would you like to get a gift for your mother?
C.To Junlin Mall.
D.Can you go with me?
E.What kind of gifts should we buy?
F.What are you going to do there?
G.Can I help you?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Different people have different hobbies.For example,some people like reading,some people like swimming and some people like collecting something and so on.I have many hobbies,such as reading,skating,and traveling.I used to read books in my free time.I like reading because I could learn much by reading.At that time,reading was part of my life.Every day,I spent most of my free time reading books,newspapers and magazines.At night,I could hardly get  to sleep without a novel in my hand.
But later I found I could only learn from books by reading.I couldn't get knowledge from others.I needed a change.Traveling is my hobby now.I can visit many different places by traveling.I can learn a lot about people,geography and history.It's very interesting.
I have many good friends.They all have their hobbies.Ann studies very hard.So her hobby is reading all kinds of books.Tony loves working with her hands,and his hobby is gardening.He usually plants flowers and trees in his yard.Judy is a quiet girl.She likes knitting(编织).She always knits sweaters for her dolls.We have different hobbies,but we are all good friends.

根据短文内容选择最佳答案
51.B is not the writer's hobby according to the passage.
A.Reading                         B.Swimming
C.Skating                          D.Traveling
52.The writer used toDbefore he went to bed.
A.watch TV                        B.listen to music
C.play sports                       D.read a novel
53.The underlined word change refers toA
A.from reading to traveling           B.from traveling to reading
C.from reading to skating             D.from writing to skating
54.C hobby is gardening.
A.Ann's                             B.Judy's
C.Tony's                             D.John's
55.What is the best title of this passage?A
A.Different people have different hobbies.
B.How to make friends
C.Reading is important                  
D.Ways of traveling.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.We should give our seats to people in need on the bus.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.The parents had to sell their car tocure ( make an illness go away) their baby girl.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The students are very _______ at the ______ news.(  )
A.surprised; surprisingB.surprising; surprised
C.surprised; surprisedD.surprising; surprising

查看答案和解析>>

同步练习册答案