精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Zhalong is a nature reserve in Heilongjiang in north-east China.It is one of the world's most important wetlands.The reserve covers an area of 210,000hectares.The area provides food and shelter for wildlife.It is an ideal home for different kinds of plants,fish and birds.
Many birds live comfortably in Zhalong Nature Reserve all year round,while some only stay there for a short time.There are many fish in the wetlands,and the birds can easily catch them for food.Zhalong has long been called"the home of the crane".There are 15crane species(物种) in the world.8of them are in China and there are 6species in Zhalong area.It is an important living area for the rare red-crowned cranes.There are not many red-crowned cranes in the world.Every spring and summer,red-crowned cranes lay and hatch(孵化) their eggs in Zhalong.
Some people want to change the wetlands to make more space for farms and buildings.This means there will be less and less space for wildlife.
More and more birds are in danger because they do not have enough living space.Many of them died.The Chinese government wants to protect these endangered birds,and they can be safe in Zhalong.
Every year,a lot of tourists go to Zhalong to watch birds.This year,members of our Birdwatching Club are going to study the different kinds of birds in Zhalong and the changes in their numbers.The study begins next month.
Wedoabirdcount once a year.We are now inviting secondary school students to help.We need more people to help us count and do something to help the birds.Many people do not understand the importance of the wetlands.We hope this information will help them understand and make them actively take action to protect wildlife.

40.What does the underlined word"ideal"mean?A
A.Perfect.   B.Dangerous.   C.Crowded.   D.Expensive.
41.What can we learn from the second paragraph?C
A.All birds stay in Zhalong Nature Reserve all year round.
B.There are eight species of red-crowned cranes in Zhalong.
C.The number of the world's red-crowned cranes is small.
D.Every winter red-crowned cranes hatch eggs in Zhalong.
42.Which of the following can we choose for the blank(空白) according to the last paragraph?B
A.go birdwatching                   B.do a bird count
C.go bird-hunting                   D.hold a bird show
43.The purpose of the article is toB.
A.attract more visitors to pay a visit to Zhalong Nature Reserve
B.ask people to take action to protect wetlands and wildlife
C.prevent people from watching birds in Zhalong Nature Reserve
D.make people around the world know the Birdwatching Club.

分析 【文章大意】:这篇文章主要介绍了中国东北地区黑龙江的扎龙自然保护区,是世界上最重要的湿地之一,保护区面积为二十一万公顷,这个地区为各种野生动植物提供食物和住所,并且这对于各种植物、鱼和鸟类来说是个完美的家,在介绍这些野生动植物的同时,也号召我们大家要去保护这些野生动植物.

解答 40.A.词义推断题.根据文章第一段:"The area provides food and shelter for wildlife."可知这个地区为各种野生动植物提供食物和住所,由此可推断这对于各种植物、鱼和鸟类来说是个完美的家,故选A.
41.C.细节理解题.根据文章第二段:"There are not many red-crowned cranes in the world."以及第二段的描述可知丹顶鹤在世界上的数量很少,故选C.
42.B.逻辑推断题.根据文章最后一段:"We need more people to help us count and do something to help the birds.",我们需要更多的人来帮助我们清点和做其他的事情来帮助这些鸟.可知答案为B选项,我们每年进行一次鸟类的清点工作,故选B.
43.B.文章主旨题.根据文章最后一段:"We hope this information will help them understand and make them actively take action to protect wildlife."可知这篇文章主要讲了中国东北黑龙江的扎龙自然保护区湿地和那里的野生动植物,并号召我们去保护这些动植物,故选B.

点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意,本题主要涉及细节理解题目,要结合问题从文章中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,即可填入正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.It's a fine day,_____?(  )
A.isn't itB.is itC.doesn't it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Look!Sam               TV happily on the sofa.(  )
A.is watchingB.watchesC.watched

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Amelia Earhart was born in America in 1897.As a little girl,she could climb trees and catch rats.When she was seven years old,she discovered she was interested in flying.In 1920,Amelia took a plane and knew she had to fly!Just days after that,she took her first flying lesson.Six months later,she bought her own plane!
A Life-Changing Flight On June 18,1928,Amelia became world-famous because she flew across the Atlantic with others as the first woman.And then she was called the"Queen of the Air.
Making and Breaking Records Although Amelia was well-known in the flight,she never stopped practicing.In 1932,she became the first woman to fly across the Atlantic by herself,and later in 1935,she was the first person to fly over the Pacific from Hawaii to California by herself.
The Last Flight When her 40th birthday was coming,Amelia prepared for her biggest challenge-an around-the-world flight.On June 1,1937,she began her 46,671-kilometer flight.Something unlucky happened on June 29.She never came back again.
However,her name still lives on till now.
根据短文内容,选择最佳答案.
51.What was Amelia interested in when she was seven years old?B
A.Jumping      B.Flying      C.Climbing trees     D.Catching rates
52.When did Amelia take her first flying lesson?C
A.In 1897      B.In 1904      C.In 1920      D.In1928
53.Why was Amelia called the"Queen of the Air"?D
A.Because she bought her own plane.
B.Because she used to practice flying.
C.Because she could fly faster than others.
D.Because she was the first woman to fly across the Atlantic.
54.Where did Amelia fly over in 1935?D
A.Japan    B.England    C.Part of the Atlantic   D.Part of the Pacific
55.What can we know about Amelia from this article?A
A.She died in 1937.
B.She took a plane in 1897.
C.Her last flight was successful.
D.Her biggest challenge was to fly across America.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

17.People these days eat  many  meat.
    A                      B      C       D. 
C改正much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-How do you feel when you watch national flag going up?
-It makes me feel ________.(  )
A.proudlyB.proudC.interestingD.funny

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Several days ago,I went to my aunt's home and saw my cousin who is studying English linguistics in a university.He showed me his learning materials.Here are two pages of them.

Now I know at some point in history,the meanings of some common words that we see every day meant something much different.The English languages is developing all the time.

26.When did"nice"come to mean"shy and nervous"?B
A.In the late 12th century
B.In the 13th century
C.During the 14th century
D.In the 18th century
27.The underlined word"these"refers to (指代)the following except thatD.
A.a loved one passes away
B.we expect too much progress in an exam
C.the store is out of our favourite drink
D.we have eaten too much food at dinner
28.The purpose of the passage is to tell usD.
A.the meanings of all words are different at some point in history
B.my cousin learns English well because of his learning materials
C.we should know about all the different meanings of words in history
D.the meanings of some words are changing because language is developing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.We had a terrible school trip last week.Some students were late.Then we waited half an hour for the school bus,but it didn't arrive.In the end,the teacher took us by subway.It took over an hour.When we arrived at the zoo we were all tired and hungry.We wanted to see dolphins,but there weren't any.There were some really smart seals,but we didn't see the show.We arrived too late.We forgot our cameras,so we didn't take any photos.Then it started to rain,and nobody had an umbrella.So we went for lunch and ate pizzas.My friends had some ice cream,too.I didn't have any,because I don't like it.I wanted French fries,but there weren't any.They were sold out!We didn't see many animals because of the rain.Finally we went back to school.We were wet,tired,and stressed out.I didn't enjoy my school trip at all!
41.The school bus was half an hour late.F
42.There were many dolphins in the zoo.F
43.We didn't take any photos because of the rainF
44.The school trip was terrible.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Which of the following underlined part is different in pronunciation with others?(  )
A.Look at the yellow duckB.Please open the window
C.How do you do?D.Follow me,please

查看答案和解析>>

同步练习册答案