6.Once upon a time,there was a happy monkey in the forest,eating delicious fruit when hungry and resting when tired.
One day he got up very early and came upon a house,where he saw a bowl of the most beautiful apples he ever seen.He took one in each hand and ran back into the forest,He sniffed(闻)the apples but smelled nothing.He tried to eat them but hurt his teeth.The apples were made of wood,but they were beautiful.When he saw other monkeys,he held them even more tightly(紧紧地).The little monkey took pride in his apples.He loved them so much that he didn't even notice his hunger at first.A fruit tree reminded him of it,but he didn't want to put down the wooden apples.In fact,he couldn't relax,either.He couldn't climb trees to get fruit with his hands full,so the proud but less happy monkey kept walking around.
What if he just let go?Letting go of such valuable things seemed crazy,but what else could he do?He was so tired.Seeing the next fruit tree,he dropped the wooden apples to have breakfast.He became happy again.
Like the little monkey,we sometimes carry things that seem too to let go.If the monkey hadn't let the wooden apples go,he might have been found dead because of hunger,under a beautiful fruit tree,with his wooden apples in his hands.
根据材料内容选择最佳答案.
46.The story probably took placeA.
A.in the morning
B.in the noon
C.in the afternoon
D.in the evening
47.What does the underlined word"it"refer to?B
A.The house.
B.The monkey's hunger.
C.The monkey's pride.
D.The fruit on the tree.
48.From the passage,we can learn that the monkeyC.
A.Didn't take pride in his apples
B.Didn't value the wooden apples every much
C.Didn't let the wooden apples go
D.Wanted to share the wooden apples with others
49.The word"D"can be put in the blank in the last paragraph.
A.Small
B.Dangerous
C.Silly
D.Valuable
50.What does the writer want to tell us?C
A.Seeing is believing.
B.Accidents will happen.
C.Sometimes we have to let it go.
D.Whatever difficulties we face,we should never give up.
分析 从前,森林里有一只快乐的猴子,饿了就吃美味的水果,累了就休息.有一天,他发现了几个漂亮的苹果,苹果是用木头做的,他如此爱它们以至于没有感觉到饿.最后他实在太饿了,不得不把木苹果扔了去吃早饭.就像小猴子一样,我们有时带着太多的东西需要放弃.
解答 46.A细节理解题.根据One day he got up very early and came upon a house有一天,他很早就起床了.可知这个故事发生在上午,故选A.
47.B推理判断题.根据上一句句意:他如此爱它们以至于没有感觉到饿,可以推断出此处句意:这棵苹果树让她想起了饥饿这个事情,故选B.
48.C推理判断题.根据文章内容可知猴子非常喜欢木头苹果,不想放弃,故选C.
49.D细节理解题.根据文章内容可知像小猴子,我们有时携带的东西似乎太宝贵而不愿放弃,故选D,Valuable有价值的.
50.C主旨大意题.根据文章内容可知作者的意图是告诉人们该放弃的要放弃,故选C.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.