精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Once upon a time,there was a happy monkey in the forest,eating delicious fruit when hungry and resting when tired.
One day he got up very early and came upon a house,where he saw a bowl of the most beautiful apples he ever seen.He took one in each hand and ran back into the forest,He sniffed(闻)the apples but smelled nothing.He tried to eat them but hurt his teeth.The apples were made of wood,but they were beautiful.When he saw other monkeys,he held them even more tightly(紧紧地).The little monkey took pride in his apples.He loved them so much that he didn't even notice his hunger at first.A fruit tree reminded him of  it,but he didn't want to put down the wooden apples.In fact,he couldn't relax,either.He couldn't climb trees to get fruit with his hands full,so the proud but less happy monkey kept walking around.
What if he just let go?Letting go of such valuable things seemed crazy,but what else could he do?He was so tired.Seeing the next fruit tree,he dropped the wooden apples to have breakfast.He became happy again.
Like the little monkey,we sometimes carry things that seem too     to let go.If the monkey hadn't let the wooden apples go,he might have been found dead because of hunger,under a beautiful fruit tree,with his wooden apples in his hands.

根据材料内容选择最佳答案.
46.The story probably took placeA.
A.in the morning    
B.in the noon    
C.in the afternoon    
D.in the evening
47.What does the underlined word"it"refer to?B
A.The house.
B.The monkey's hunger.
C.The monkey's pride.
D.The fruit on the tree.
48.From the passage,we can learn that the monkeyC.
A.Didn't take pride in his apples
B.Didn't value the wooden apples every much
C.Didn't let the wooden apples go
D.Wanted to share the wooden apples with others
49.The word"D"can be put in the blank in the last paragraph.
A.Small
B.Dangerous
C.Silly
D.Valuable
50.What does the writer want to tell us?C
A.Seeing is believing.
B.Accidents will happen.
C.Sometimes we have to let it go.
D.Whatever difficulties we face,we should never give up.

分析 从前,森林里有一只快乐的猴子,饿了就吃美味的水果,累了就休息.有一天,他发现了几个漂亮的苹果,苹果是用木头做的,他如此爱它们以至于没有感觉到饿.最后他实在太饿了,不得不把木苹果扔了去吃早饭.就像小猴子一样,我们有时带着太多的东西需要放弃.

解答 46.A细节理解题.根据One day he got up very early and came upon a house有一天,他很早就起床了.可知这个故事发生在上午,故选A.
47.B推理判断题.根据上一句句意:他如此爱它们以至于没有感觉到饿,可以推断出此处句意:这棵苹果树让她想起了饥饿这个事情,故选B.
48.C推理判断题.根据文章内容可知猴子非常喜欢木头苹果,不想放弃,故选C.
49.D细节理解题.根据文章内容可知像小猴子,我们有时携带的东西似乎太宝贵而不愿放弃,故选D,Valuable有价值的.
50.C主旨大意题.根据文章内容可知作者的意图是告诉人们该放弃的要放弃,故选C.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Therewill be(be) a meeting next week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.不仅孩子们认为电影《疯狂动物城》(Zootopia)值得一看,他们的父母也是.Not only children but also their parents think the film Zootopia is worth seeing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.A young boy was going to buy vegetables.On his way to the s(86)upermarket,he met a friend.
"Where are you going?"asked the boy."Wherever my legs take me."answered his friend.The boy thought about the answer and he was s(87)ure it had some deep meanings.
When he returned home,he told his mother about it.His mother said,"You should ask him what he would do if he had no l(88)egs."
The next day the boy was e(89)xcited to see his friend coming towards him."Where are you going?"he asked,and without w(90)aiting for an answer,he continued,"Wherever your legs take you,right?Well,let me ask you…"
"Sorry,"his friend interrupted (打断.."Today I'm going wherever the wind blows."This answer was so d(91)ifferent from the boy's expectation (预期.that he had nothing to say.Later,the boy told his mother about it.His mother said,"You should ask him what he would do if there were no wind."
Some days later the boy saw his friend a(92)gain.He ran to his friend and asked,"Where are you going?Wherever your legs take you or wherever the wind blows?Well,let me ask you …"
"No,no,"his friend interrupted."Today I'm going to buy vegetables."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Mom,shall we go hiking tomorrow?
-Oh,dear.That depends on             it is fine tomorrow.(  )
A.thatB.whatC.howD.whether

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.After working hard for over 10hours without any rest,he looked as _________ as dead.(  )
A.goodB.wellC.soonD.much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Mike,______ university student from USA,teaches me ______ art in his spare time.(  )
A.a; 不填B.a; theC.an; theD.an; 不填

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The number of children who have lost parents to AIDS ___ to rise to over 26million in 2017.(  )
A.are expectedB.is expectingC.are expectingD.is expected

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.I'm afraid I'munsure of the facts of the case.(不确定)

查看答案和解析>>

同步练习册答案