精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Almost every child in cities has the chance to go to school, but not all children in the countries are so lucky.

There is a girl called Xiao Fang. She is eight years old and lives in a small village in Guangxi. When she was young, she wanted to go to school. But she could not, because her family was too poor to afford the school fees(费用) for her, so her parents had to keep her at home. Instead of studying, Xiao Fang worked in the fields with her parents every day. Then Hope Project heard about Xiao Fang. It agreed to help Xiao Fang to go to school. Her wish of study came true, and now she is studying in a school.

Unluckily there are many thousands of children who can not go to school. You can join in Hope Project and help these children. You know all the good work needs money. Hope Project needs your help.

If you give Hope Project ¥300 each year, it can pay for one child to go to school for a whole year. With more money, Hope Project can build new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Let’s help the children together and give them a chance to have a good start in life.

1._____ can go to school.

A. Almost every child in the world

B. Almost every child in China

C. Almost every child in big cities

D. Almost every child in small villages

2.Xiao Fang didn’t go to school when she was young because_________.

A. her family was too poor

B. she didn’t like to go to school

C. there was too much work for her to do

D. she could learn nothing at school

3.With ¥300, _________.

A. one child can go to school for nine years

B. a new school can be built

C. many children can go to school

D. a child can go to school for a whole year

4.Hope Project helped Xiao Fang because__________.

A. It heard about her

B. she went to ask for help

C. she knew someone working there

D. she wrote a letter to the newspaper

5.Which of the following is TRUE?

A. Hope Project helps the poor children to go to school

B. Hope Project helps to build new schools

C. Hope Project helps schools to buy desks, chairs, books, etc.

D. All the above

 

1.C

2.A

3.D

4.A

5.D

【解析】

试题分析:这篇短文给我们讲述的是城市里的孩子大多数都能上学,而许多农村孩子因为家庭贫困而上不起学,并且讲了广西一个农村女孩小方在希望工程的帮助下重返校园的故事,建议我们大家向希望工程捐钱以帮助更多的贫困儿童。

1.】细节理解题。根据短文第一段中almost every child in cities has chance to go to school可知本文提到的是大城市里的孩子们几乎每个人都有机会上学故应该选C。

2.】细节理解题。根据短文第二段中because her family was too poor to offerd the school fees for her可知她不能上学的原因是家里贫困,故选A。

3.】细节理解题。根据短文第四段中的第一句话可知如果我们每年向希望工程捐助300元,希望工程就能为一个孩子负担一整年的学习费用。故选D。

4.】细节理解题。根据短文第二段中的then Hope Project heard about Xiao Fang 可知是希望工程听说了小方的事。故选A。

5.了希望工程帮助小方重返校园的事,同时还告诉大家如果我们捐款希望工程就有更多的钱为那些因贫困而上不起学的孩子们建学校,买桌椅和课本,故选D。

考点:日常生活类短文阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县五校九年级上期中联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I don’t know ______ with this problem. It’s too hard.

A. which to do B. when to do

C. what to do D. how to do

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆合川区清平中学等九年级模拟联考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

London has held two Olympic Games , in 1908 and 1948, with a third one in 2012. The thirtieth Olympic Games will make London the first city to have held the modern Games of three Olympics and it’s the only city in the United Kingdom to have ever held the Olympics.

The Games will start on 27 July local (当地的)time, which is 28 July Beijing time. And it will end on 12 August. Athletes (运动员) from different countries and areas will take part in 300 events(比赛项目) and have a good time.

When talking about London Olympic Games, “London Bowl” is often mentioned(提及). It is not the bowl that Londoners use to eat during the Olympics, but the main place where athletes take part in the games.

Do you still remember “You and Me”, the theme song(主题曲) of the Beijing Olympic Games ? For the London Olympic Games, you will hear another song called “Passion”(激情) .

The Olympic Games will begin in 2 months, but the ticket price is still unknown. It’s said that half of the tickets will be less than 20 pounds each. So would you like to go?

1.The 2012 London Olympic Games is the __________ Olympic Games.

A. 27th B. 28th C. 29th D. 30th

2.The London Olympic Games will start on ___________ local time.

A. 27 June B. 28 July

C. 27 July D. 12 August

3.From the passage we know that ______________.

A. London has held 3 Olympic Games before

B. London Bowl is the bowl Londoners use to have meals

C. There are 300 events in the 2012 London Olympic Games

D. The ticket price of London Olympic Games is less than 20 yuan each

4.The best title of the passage is ___________.

A. The History of Olympic Games

B. How To Win The Olympic Games

C. London Olympic Games

D. The Athletes in London Olympic Games

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆合川区清平中学等九年级模拟联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Jerry __________ to stay at home just now.

A. tells B. told

C. is told D. was told

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆合川区初三诊断性英语测试卷(解析版) 题型:单词拼写

短文填空(每空2分,共20分)

根据下列短文内容,在短文后的空格中填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。

John sent for a doctor because his wife was ill. He called the doctor and made 1.they would meet at five. He arrived at the doctor’s at twenty to five. He thought, “It’s a little 2. , I’ll wait for a moment. It’s good to keep the time.”

Then he stopped his car in front of the doctor’s. He looked around and saw a noisy square not far from here. He went there and 3.down on a chair to enjoy the last light of afternoon sun and make 4.quiet. He saw some children playing and some women talking to 5.other happily.

Suddenly he heard a girl crying. He came up to her and asked some questions. Then he knew she got 6.. John tried to find out her address and took her 7.. The girl’s parents were very thankful.

Then John hurried to the doctor’s. The doctor said angrily 8. he saw him. “You’re late. Why did you keep me 9. for twenty minutes?” John said nothing 10.one word—“Sorry”!

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆合川区初三诊断性英语测试卷(解析版) 题型:单项填空

–It’s nearly 6 pm, will you have dinner here?

-- Sorry, _____. I have many things to do.

A. I mustn’t B. I needn’t

C. I can’t D. I don’t

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆合川区初三诊断性英语测试卷(解析版) 题型:单项填空

Remember to _____ the lights when you leave your classroom.

A. turn on B. turn off

C. turn up D. turn down

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆万州高级中学九年级上阶段性定时作业1英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

News Review

Head- on Train Crash On May 18, two trains had a head-on crash(相撞)near New York City. Over 250 people were on the trains then. About 60people were hurt, but no deaths were reported.

Travel Time Tourists came together to the Taishan Mountain, on May1. Over 180,000tourists visited the place of great interest from April 29 to May 1, during the three-day holiday.

Brave Volunteer Liao Zhi , a dance teacher from Chengdu who lost her 1-year-old daughter and her legs in the 2008 Wenchuan earthquake, arrived in Ya’an 13 hours after the earthquake. The dancer said she had had a terrible time herself and knew what people needed most, so she decided to come and offer help.

Tomato Competition A tomato competition was held in Huainan, Anhui Province, on April 16. The best tomatoes were chosen according to their shape, color and taste. The competition hoped to encourage the farmers to grow better tomatoes.

1.About ________ people were hurt in the head-on crash.

A. 18 B. 29 C. 250 D. 60

2.A lot of people visited the Taishan Mountain________.

A. on April 16

B. on May 18

C.13 hours after the earthquake

D.during the May Day holiday

3. Liao Zhi, the dance teacher from________, came to Ya’an to offer help.

A. New York B. Huainan

C. Taishan D. Chengdu

4.The tomato competition in Anhui Province was held to________.

A. help grow better tomatoes

B. forget the terrible time

C. save the people on the trains

D. help the people in Ya‘an

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆万州岩口复兴学校八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

He didn’t write_______ though he had ______

A. good enough, time enough

B. well enough, enough time

C. enough good, time enough

D. enough well, enough time

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案