Bob Pearson is an old man. He has two big houses and a new car. He has no wife. But he is the father of four children. He has two sons and two daughters. One son is from England. His name is Bill. The other son is from America. His name is Mike. One of his daughters is from Japan. Her name is Mikou. The other one is from China. Her name is Lanlan. Bob Pearson is not the children’s real(真的) father, but he loves them very much. The children love their “father”, too.
1.Bob Pearson __________.
A. has a very big family
B. has a car and two houses
C. is from China
2. The children ________ Bob Pearson’s real children.
A. isn’t B. are C. aren’t
3.His children are from _________ countries.
A. four B. three C. two
4.Bob Pearson __________ the children very much.
A. doesn’t like B. like C. likes
5.Which is RIGHT?
A. Bob Pearson is a very nice young man.
B. Bill and Mikou come from the same country.
C. Lanlan is a Chinese girl.
1.B
2.C
3.A
4.C
5.C
【解析】
试题分析:本文介绍了Bob Pearson收养了四个不同国家的孩子,他非常爱他们。
1.B考查细节理解。根据第一段第二句“He has two big houses and a new car.”可知,他有一个大房子和一辆新车。故选B。
2.2】C细节理解题。根据“Bob Pearson is not the children’s real(真的) father”可知,Bob Pearson不是这些孩子真正的父亲。children是名词复数。故选C。
3.3】A细节题。根据文章可知他的四个孩子分别来自英国,美国,日本和中国。故选A。
4.4】C考查细节理解。根据“he loves them very much.”可知Bob Pearson喜欢这些孩子。主语是第三人称单数,所以like应加s。故选C。
5.5】C推断题。根据“The other one is from China. Her name is Lanlan.”可知兰兰是一个中国女孩。故选C
考点: 人物介绍类短文
科目:初中英语 来源:2014-2015学年云南楚雄州彩云中学七年级上期末模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
It is Sunday afternoon. Mary goes to do the shopping with her mother. Her mother wants to buy some food for dinner. Mary wants to buy a new skirt and some school things. They come to a shop.
"What does your shop sell?" Mary asks, "A lot of things. "The girl in the shop says. "You can buy food, drinks, clothes in our shop and school things, too."
Mary and her mother go in. There are many people in the shop. Mary finds a nice white skirt.
"How much is the skirt?" Mary asks the girl in the shop.
"It's eighty yuan."
"That's too dear(昂贵的). Can I find a cheap one?"
"What about the green one? It looks nice. And it's only thirty yuan."
"Ok, thanks a lot."
"You are welcome."
After that, Mary buys some school things, too. Her mother buys a lot of food, like bread, cakes, meat and fish. They get home very late.
根据短文内容, 选择正确答案.
1.Mary goes to do the shopping with her mother on _____.
A. Saturday afternoon
B. Saturday morning
C. Sunday morning
D. Sunday afternoon
2.Mary wants to buy a new skirt and _____.
A. some food
B. some drinks
C. some clothes
D. some school things
3.The white skirt is _____.
A. ¥30 B. ¥110
C. ¥80 D. ¥100
4.Mary buys a _____ skirt.
A. white B. green
C. red D. dear(昂贵的)
5.The green skirt is _____.
A. nice and cheap
B. nice but dear
C. not nice but cheap
D. not nice or cheap
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年四川荣县中学八年级上第三次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
It ______that everyone loves English in our class.
A. looks B. seems C. likes D. hears
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年四川荣县中学八年级上第三次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—______ bread is there on the table?
A. How much B. How long C. How old D. How many
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年四川蓬溪县大石桥中学七年级上期末英语试卷(解析版) 题型:句型转换
根据要求变换句型,一空一词。(每空1分,共10分)
1.She usually has two eggs and a bottle of milk in the morning. (改为一般疑问句)
__________ she __________ two eggs and a bottle of milk in the morning?
2.Tina always goes to the park on Sunday. (改为否定句)
Tina __________ goes to the park on Sunday.
3.The girl is writing postcards to her friends. (对划线部分提问)
__________ _________ the girl ___________?
4.Let’s go to a basketball match tomorrow. (改为同义句)
__________ _________ going to a basketball match tomorrow?
5.Let’s give him a birthday present. (改为同义句)
Let’s give a birthday present __________ __________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年四川蓬溪县大石桥中学七年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空
All the boys love _______ football.
A. play B. playing C. plays
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年四川蓬溪县大石桥中学七年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- What do you have for breakfast ?
--- I often have _______ or _______.
A. breads ; noodles B. bread ; noodles C. bread ; noodle
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年四川广元市利州区七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Your jacket looks nice.—___________.
A. No, thanks B. Yes, please
C. It isn’t nice D. Thank you
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年深圳龙岭学校七年级第一学期第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
There are more than 3,000 students in Longling School.
A. about B. close to C. over
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com