精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Black is the color of power.It has the meaning of submission(服从).It is popular in fashion because it makes people look thinner.
White is the color for brides(新娘).White is considered a summer color.White is popular in fashion because it is light and goes with everything.
Red is a hot and strong color.It can make the heart beat fster.It is also the color of love.Red clothes can make people look heavier.And red things get noticed more than things that are another color.
The color of the sky and the ocean,blue,is one of the most popular colors It is often used in bedrooms.Blue can also be cold and make people feel sad.
Green means nature.It is the most comfortable color on the eyes and can improve vision(视力).It is a calming color.Hospitals often use green because it can make patients relax.
Yellow is the most difficult color for the eyes to take in.Yellow is the color of sunshine.It is a warm color like red.On the one hand,it is the color of happiness and joy.On the other hand,it means fear and dishonest behavior.

54.Black is a color often used in fashion because it can make people lookC.
A.powerful     
B.relaxed       
C.thinner       
D.heavier
55.Red is the color ofB according to the passage.
A.fear          
B.love         
C.joy           
D.sadness
56.The best color to make an excited person calm down isC.
A.white        
B.blue        
C.green         
D.yellow
57.In the sentence"He is too yellow to stand up and fight","yellow"most   probably means"D".
A.sad          
B.happy       
C.brave         
D.afraid.

分析 黑色代表力量,有服从的意思.它在时尚界非常流行是因为它使人们看起来更瘦.
白色代表新娘.白色被认为是一种夏天的颜色.它在时尚界非常流行是因为因为它比较亮,可以与任何东西搭配.
红色是一种热情的和强烈的颜色.它可以使心跳加快,它也是爱的颜色.红色的衣服可以使人们看起来更沉稳.红色的东西比另一种颜色的东西更容易被注意到.
天空和海洋的颜色是蓝色,是最流行的颜色之一,它常常用于卧室.蓝色是冷色,会让人们感到悲伤.
绿色是大自然的颜色.它对眼睛而言是最舒适的颜色,可以改善视力.它是一种平静的颜色.医院经常使用绿色,因为它可以使病人放松.
黄色是眼睛最难接受的颜色.黄色是阳光的颜色.它和红色一样都是暖色.一方面,它是代表幸福和快乐的颜色.另一方面,它意味着恐惧和不诚实的行为.

解答 54.C.细节理解题.根据Black is the color of power.It has the meaning of submission(服从).It is popular in fashion because it makes people look thinner.可知,黑色代表力量,它在时尚界非常流行是因为它使人们看起来更瘦,因此选择C.thinner;
55.B.细节理解题.根据Red is a hot and strong color.It can make the heart beat fster.It is also the color of love.可知,红色是一种热情的和强烈的颜色.它可以使心跳加快,它也是爱的颜色.因此答案为B.love
56.C.细节理解题.根据Green means nature.It is the most comfortable color on the eyes and can improve vision(视力).It is a calming color.可知,绿色是cooling color,也就是说能够使激动的人冷静下来的颜色是绿色,因此答案为C.green;
57.D.细节理解题.根据On the one hand,it is the color of happiness and joy.On the other hand,it means fear and dishonest behavior.可知,黄色有两种不同的含义,一种是幸福和快乐,另一种是恐惧和不诚实的行为,在He is too yellow to stand up and fight中,用到了too…to…,表示太…而不能…,这里的意思应该是他太害怕了而不敢站起来战斗,既然是站起来fight,那就不可能保持一种开心和幸福的心态,因此应该是害怕,即D.afraid

点评 本文是一篇关于颜色的文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-I wonder_____ to the English party yesterday.
-Sorry.I had a cold.(  )
A.why didn't comeB.why you didn't come
C.where didn't comeD.where you didn't come

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.(可以)随便(做某事)help oneself to do sth..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.受欢迎be popular.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Bob,can you read the number 15,858?
-Yes,I can.It's ________.(  )
A.Fifteen thousands eight hundred and fifty-eight
B.Fifteen thousand eight hundreds and fifty-eight
C.Fifteen thousand eight hundred and fifty-eight
D.Fifteen thousand and eight hundred and fifty-eight

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.The word moblog is becoming familiar to more and more people.It is made up ofA
(75)words.The first word is mobile,which means a mobile camera phone or camera.The second word is blog,a website for posting words and pictures.Mobloggers are people who take photos and or videos with their phones and put themC(76).Moblogging has caused a lot of excitement and attention.With a picture phone and a moblog,anyone can be a reporter.Moblogging first got the world‘s attention during a terrorist attack on four London buses.People were posting photos online many minutes beforeB(77)reporters could get there.Similarly,information about car accidents has been broardcasted right away.
Moblogging is done just for fun,too.Posted on some moblogs you can findC(78)photos of
friends making funny faces,or photos from people travelling and photos of new babies.Other
moblogs might be food in restaurants or new clothes.
However,moblogs can be dangerous,too.Not long ago in Korea,a woman‘s dog made a mess on the train.But when she was asked to clean it up,sheB(79),become angry,and left.Her picture was taken and posted online,along with the story,of what she did.People all around the country were angry with her.Imagine how she felt!Moblogging can be wonderful,but it‘s really impolite to post another person‘s picture online without asking for permission.One idea from Japan may help people can no longerD(80)take pictures with their mobile phones.Japanese mobile phones make-click‖sounds like a real camera when you take a picture.

75.A.twoB.threeC.fourD.five
76.A.in the magazineB.on the notice boardC.on the InternetD.in the newspaper
77.A.newB.realC.foreignD.male
78.A.usefulB.historicalC.amusingD.famous
79.A.forgotB.refusedC.escapedD.Suffered
80.A.immediatelyB.successfullyC.carefullyD.quietly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.With the development of science and technology,our daily life is becoming more colorful and more convenient (便利).
An Underwater Hotel
It looks like a spaceship but it is actually a picture of an underwater hotel.A company plans to build in the sea which is about 18metres below the surface(表面).The whole building is underwater and you can get to it by swimming and diving.
Google Glass
Google Glass is a pair of glasses with a battery(电池)hidden inside the frame(边框).It can perform many of the same tasks as smart phones.The glass has a hidden camera and a tiny screen.It is designed to take hands-free photos or videos of anything people are doing.
A New Kind of Shirt
Hate washing clothes?You're going to love this kind of shirt made by an American clothing company,Wool & Prince.This shirt can be worn for 100straight days without washing!The Wool & Prince shirt never needs ironing(熨烫).
The Digital(数字) Library
Can you imagine walking into a library and finding all books have turned into computers?The first bookless public library is planned to open in San Antonio,Texas.Computers will take the place of books soon.
阅读以上信息,用恰当的词完成下面的短文,每空一词.
Our daily life is improving all the time.We are living a colorful and convenient (便利) life(56)becauseof science and technology,such as the underwater hotel,Google Glass,the Wool & Prince shirt and the digital library.An Underwater Hotel will be (57)built in the sea.You can only get to it by swimming and diving.You needn't use your (58)hand(s) when you take photos or video with Google Glass.In the digital Library,you can read books on the (59)computer(s).Among them,most people like the Wool & Prince shirts best,which don't need (60)washingafter people wear them for a long time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

14.Last summer a snowstorm hit a small town nearby.I saw,in the local newspaper,a picture of a young woman,a little boy and a younger (15)D standing in front of a totally destroyed(摧毁的) house,eyes wide open with fear.I noticed their clothing (16)C closely matched ours.This would be a good chance to teach my children to help those unlucky ones.
I(17)B their situation to my seven-year-old twins,Brad and Martin,and encouraged the boys to donate some of their less favorite toys.My little daughter,Meghan,(18)A quietly when the boys piled up the old toys.After a while,Meghan walked up with Lucy,her much-loved doll,hugged tightly(紧紧抱在) in her arms.She put her round little (19)C into Lucy's,giving her a final kiss,and then put her down(20)A on top of the others."Oh,honey",I said,"you don't have to give Lucy.You love her so much."
Meghan nodded,trying to hold back her tears(眼泪)."Lucy makes me happy,Mummy.Maybe she'll make that little girl happy,too."
The boys watched in surprise as their baby sister put Lucy in the (21)B.When I stared(凝视) at Meghan,thinking over my donation,they went,without a word,to their room and both (22)C with their loved items.Martin thought for a short while,then looked over at Meghan and put his model car next to Lucy.Amazed,I took my old jacket out of the box,and put in it a new one I had bought the week before,hoping the young woman would(23)D it as much.
Anyone can give away what they no longer require,but true generosity is giving what you (24)B.I,who had meant to teach,was taught.
 
15.A.manB.womanC.boyD.girl
16.A.stylesB.colorsC.sizesD.prices
17.A.announcedB.explainedC.showedD.translated
18.A.watchedB.behavedC.countedD.waited
19.A.eyesB.earsC.faceD.head
20.A.gentlyB.quicklyC.happilyD.gratefully
21.A.carB.boxC.roomD.picture
22.A.playedB.dealtC.returnedD.disappeared
23.A.washB.keepC.wearD.love
24.A.buyB.needC.meanD.dislike.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-How many ____ would you like?
-Two,please.(  )
A.glasses of milkB.glass of milks
C.glasses of milksD.glass of milk

查看答案和解析>>

同步练习册答案