精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Life is full of happiness and bitters.Do you choose to live a happy life or a bitter one?
In my opinion,happiness is for everyone.You don't need to care about those who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and lots of money and so on.Why?Because those who have big house may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.
In fact,happiness is always around you if you put your heart into it.When you are in trouble at school,your friends will help you; when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success,your friends will say congratulations to you; when you do something good to others,you will feel happy,too.All these are your happiness.If you notice them,you can see that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money.It is a feeling of your heart.When you are poor,you can also say you are very happy,because you have something else that can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have bad luck.As the saying goes,life is like a revolving (旋转) door.When it closes,it also opens.If you take every chance you get,you can be a happy and lucky person.
46.Happiness is forC.
A.those who have large and beautiful houses 
B.those who have cars  
C.all people
47.When you do something wrong,A
A.people around you will help you
B.you will have no chance to challenge yourself
C.your classmates will laugh at you
48.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.When you get success,your friends will be very proud of you.
B.You can get help from others when you make mistakes.
C.A and B
49.We say"Happiness is not the same as money."becauseB
A.money always brings happiness
B.money doesn't always bring happiness
C.everything can be bought with money
50.Which is the best title of the passage?A
A.Happiness        
B.Happy and Lucky     
C.Do Something Good to Others.

分析 生活中充满了幸福和苦涩.你是选择过幸福的生活还是苦涩的生活呢?
依我看,幸福是每个人的,你不必在意那些有着带大花园和泳池的漂亮宅子的人,也不用在意那些有着好车和巨款的人等.为什么?因为那些有着大房子的人也许常觉得孤单,有车的人也许还想着在空闲时能在乡间小路上散步.
实际上,如果你全心投入,幸福总是围绕着你的.当你在学校遇到困难的时候,你的朋友会来帮助你;当你努力学习的时候,你的父母总是关心着你的生活和健康;当你成功时,你的朋友们会祝贺你;当你对别人做了好事时,你也会觉得幸福.这些都是属于你的幸福,如果你注意到了它们,你就能看到幸福总是围绕着你.
幸福和钱不一样.它是你心中的一种感觉,当你贫穷时,你也可以说你很幸福,因为你有其它钱买不到的东西.当你遇到困难时,你也可以大声地说你很幸福,因为你还有霉运.正如俗话说的,生活就像旋转门,它当关上时,它同时也开了.如果你抓住你得到的每个机会,你就会成为一个幸福和幸运的人.

解答 46.C 细节理解题.由happiness is for everyone可知,幸福是属于每个人的,与C选项所述相符.
47.A 细节理解题.由When you are in trouble at school,your friends will help you可知,当你遇到困难,即做错了某事时,你的朋友们会帮助你,这与A选项所述相符.
48.C 推理判断题.由when you get success,your friends will say congratulations to you可知A正确;由When you are in trouble at school,your friends will help you可知B正确,所以此题选C,即A和B都是对的.
49.B 细节理解题.由because you have something else that can't be bought with money可知幸福是用钱买不到的,B选项所述正确.
50.A 归纳概括题.通过对文章的阅读可知,全文都在说幸福,即此题的主旨,主旨往往暗含于标题中,由此可知此题选A.

点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Do you often help your cousin with his English?
-No.He learns English by         .(  )
A.himselfB.yourselfC.herselfD.myself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.L:Hello,Peter.Is this your new car?How beautiful!
P:Hi,Lisa.Would you like to go for a ride with me?
L:Great!
P:Well,you don't have to wear the seat belt (安全带).(72)E
L:I'm sure you are.You know,not every driver is as good as you.
P:(73)F.No one will stop us right now.
L:Oh,no,no.We follow the traffic rules not for the police.(74)B
P:I agree,but I feel uncomfortable with it.
L:That's true.(75)G.Or your life will be in danger when your car is terribly hit.
P:(76)A.I am wearing it.Do you know who invented it?The man should be remembered.
L:Sorry,I don't know,either.But Volvo,a famous Swedish car maker,was the first to use the seat belt in 1849.

A.Sounds reasonable (合理的).
B.B.It's just for ourselves!
C.It taught me a good lesson.
D.There are few cars at this time on the road.
E.Believe me,I'm an excellent driver.
F.And there's no policeman on the street.
G.But the seat belt can protect you from being hurt.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.A:Excuse me?May I ask you some questions?
B:(81)Of course.
A:So how long have you lived in Beijing?
B:A couple of years.(82)How long have you worked here?
A:Only a few months.I moved down here for the job.There was no work for me where I came from.
B:(83)Where were you from?
A:I came from a small village a year ago.Hmm,there was nothing to do there.So I moved to Beijing.
B:(84)Do you like your job?
A:Yes,I do.I enjoy my job very much
B:(85)Thanks
A:You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.My 8-year-old daughter Shanna did what all kids did.Every time she saw something she liked at a friend's,on TV or in stores,she would (36 )C it.We were young parents working to make our living,so when she asked,"Can you (37)B me that,mommy …please?"my answer was always,"I'm sorry,we don't have enough (38)A."Finally she stopped asking.
One day I heard my 10-yar-old daughter shout for me to come (39)C.I was sure I had heard her say that Shanna was stealing money from my wallet.I ran to the kitchen where I found my (40 )D on the floor with Shanna's hand still in it.I was completely shocked and terribly (41)A.I wondered where she had learned to (42)B.Did she really think she could (43)D with it?By now Shanna was crying much harder and looking as frightened as I was.I managed to calm down while I gently but firmly asked her,"How could you take the thing that isn't (44)A?"Through her sobs(抽泣)she managed to say,"I didn't …I'm not taking (45)C.""Well then,"I asked doubtfully,"What are you doing?"I was very surprised when she explained through her tears,"You (46 )B say can't buy things,because you can't afford it.I put 5inyourwalleteverymonth(47)Cyou'dhavesomemoney."Herlovelybodylanguagebecameevensweeterwhensheadmitted(承认)shehadbeenmakingamonthlydepositof5into my purse for over a year.Then she asked,"Has it been helping,mommy?Does it make you (48)D?"
I dropped to the floor with her and shut my (49)A,with tears rolling down my face.I held and rocked my lovely and thoughtful daughter,hoping I could make the moment last forever.
Over the next several years or so,Shanna carried out more secret tasks.She has continued to (50)B me as mom.
Am I smiling?Of course!
36.A.look forB.pay forC.ask forD.wait for
37.A.lendB.buyC.showD.send
38.A.moneyB.timeC.childrenD.friends
39.A.happilyB.nervouslyC.quicklyD.slowly
40.A.bookB.clothesC.shoesD.wallet
41.A.disappointedB.excitedC.interestedD.bored
42.A.talkB.stealC.danceD.draw
43.A.put awayB.give awayC.take awayD.get away
44.A.yoursB.mineC.hersD.theirs
45.A.somethingB.nothingC.anythingD.everything
46.A.sometimesB.alwaysC.hardlyD.never
47.A.becauseB.ifC.soD.although
48.A.sleepB.succeedC.liveD.smile
49.A.eyesB.mouthC.doorD.window
50.A.askB.encourageC.treatD.accept.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.My grandfather lives with ______.(  )
A.myB.weC.ourD.us

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Yesterday was my birthday.I bought _____a tie in the shopping center.(  )
A.meB.mineC.myD.myself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Would you please give me some more details in order to find your address easily.The underlined part means"_____"(  )
A.full informationB.important information
C.activitiesD.differences

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.The girl hardly eats meat for meals,___________?(  )
A.doesn't sheB.does she
C.does the girlD.doesn't the girl

查看答案和解析>>

同步练习册答案