2.A reader wrote to say that she was feeling left out at break because her best friend wasn't around.Here's our advice to her-and to all kids who feel lonely sometimes.
It's hard when a best friend isn't around-maybe because she moved to a different school or a different class.You may feel lonely at break or lunchtime.You want to have new friends,but how do you make them?Maybe it seems that everybody else already has their friends.But remember,there's always room for more friends.
Start by looking around your classroom-think about which kids you'd like to play with at break.Look for chances to say hi to them,smile,and be friendly.Offer to share something or express your appreciation(欣赏)to them.Invite someone to play with you or say"Do you want to sit here?"in the lunchroom.When you're at break,walk over to kids you want to play with and say"Hi,can I play,too?"or just join in.
If you find it difficult to do this or if you're feeling shy,ask your teacher to help you make new friends.Teachers are usually pretty good at matching up friends.The best way to make friends is to be a friend.Be kind,be friendly,share,say nice things,offer to help-and pretty soon,you'll have one,or two,or even more new friends.
You might still miss that special best friend.But when you see each other,you can share something you didn't have before she left:You can introduce her to your new friends!
46.This text is written forC.
A.teachers
B.parents
C.students
D.visitors
47.The expression"feeling left out"means"A"in Chinese.
A.受冷落
B.被调侃
C.挨批评
D.遭攻击
48.Some kids need help from teachers to make friends becauseD.
A.they miss their old friends a lot
B.they have no time to stay with others
C.teachers know who wants a new friend
D.they are shy or not good at making friends.
分析 文章大意:主要介绍了一个读者觉得交朋友很困难,所以回信告诉他一些交到朋友的方法.
解答 46-48 CAD
46题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段It's hard when a best friend isn't around-maybe because she moved to a different school or a different class当一个最好的朋友不在身边也许很难,也许是因为她搬到了不同的学校或不同的班级可知 应该是为学生写的,故答案C
47题答案:A 考查词汇题,根据文中的第一段后面句子 because her best friend wasn't around因为她最好的朋友不在身边可知前面应该很冷落,故答案A
48题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第四段If you find it difficult to do this or if you're feeling shy,ask your teacher to help you make new friends.可知 如果你觉得很难做到这一点,如果你感到害羞,请你的老师帮助你交新朋友,故答案D
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.