精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.A reader wrote to say that she was feeling left out at break because her best friend wasn't around.Here's our advice to her-and to all kids who feel lonely sometimes.
It's hard when a best friend isn't around-maybe because she moved to a different school or a different class.You may feel lonely at break or lunchtime.You want to have new friends,but how do you make them?Maybe it seems that everybody else already has their friends.But remember,there's always room for more friends.
Start by looking around your classroom-think about which kids you'd like to play with at break.Look for chances to say hi to them,smile,and be friendly.Offer to share something or express your appreciation(欣赏)to them.Invite someone to play with you or say"Do you want to sit here?"in the lunchroom.When you're at break,walk over to kids you want to play with and say"Hi,can I play,too?"or just join in.
If you find it difficult to do this or if you're feeling shy,ask your teacher to help you make new friends.Teachers are usually pretty good at matching up friends.The best way to make friends is to be a friend.Be kind,be friendly,share,say nice things,offer to help-and pretty soon,you'll have one,or two,or even more new friends.
You might still miss that special best friend.But when you see each other,you can share something you didn't have before she left:You can introduce her to your new friends!
46.This text is written forC.
A.teachers         
B.parents
C.students         
D.visitors
47.The expression"feeling left out"means"A"in Chinese.
A.受冷落
B.被调侃
C.挨批评
D.遭攻击
48.Some kids need help from teachers to make friends becauseD.
A.they miss their old friends a lot    
B.they have no time to stay with others
C.teachers know who wants a new friend 
D.they are shy or not good at making friends.

分析 文章大意:主要介绍了一个读者觉得交朋友很困难,所以回信告诉他一些交到朋友的方法.

解答 46-48 CAD
46题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段It's hard when a best friend isn't around-maybe because she moved to a different school or a different class当一个最好的朋友不在身边也许很难,也许是因为她搬到了不同的学校或不同的班级可知 应该是为学生写的,故答案C
47题答案:A 考查词汇题,根据文中的第一段后面句子 because her best friend wasn't around因为她最好的朋友不在身边可知前面应该很冷落,故答案A
48题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第四段If you find it difficult to do this or if you're feeling shy,ask your teacher to help you make new friends.可知 如果你觉得很难做到这一点,如果你感到害羞,请你的老师帮助你交新朋友,故答案D

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The sweater looks        and it fits the girl very           .(  )
A.good; goodB.well; wellC.good; wellD.well; good

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Is that _____ pencil case?(  )
A.heB.himC.hisD.he's

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.In China,having a parent-meeting is an important way to help and improve the students.Parents go along to discuss their child's work with the teachers at a parent-meeting.If kids are not working hard,they may find themselves told off after a parents'meeting!If a kid is trying hard,but has a problem,the parents and the teachers try to work out a way to help.But parent-meetings can be held only once or twice a semester(学期)."It's really a hard job,"a headmaster explained when some parents asked."We have done our best."
In Britain,schools are governed by boards of governors(理事会).Such boards will include the school head teacher,teachers,parents of students and other people from the community.Having parents'evenings is really important part of the community.At a parents'evening,teachers might be too careful to give parents bad news directly.According to a survey of 2,000primary school parents in the UK,55% felt parents'evenings did not really tell them how their child was progressing."Parents'evenings all too often end with parents having no clear idea of how their children are doing at school,"says the survey,"and the average time spent with a teacher was 13minutes.Such a rushed conversation did nothing at all."It suggests that too often the experience of parents'evenings can be busy parents arriving for a rushed meeting in which parents are left unsure about their children's school work.

72.How often can a parent-meeting be held in China according to the passage?D
A.Once or twice a season.
B.Once or twice a month.
C.Once or twice a year.
D.Once or twice a semester.
73.Whom don't British school boards of governors include?C
A.The headmaster.
B.Teachers.
C.Students.
D.Parents.
74.What can we know according to the passage?B
A.Parent-meetings can be held every week in English schools.
B.Having parents'evenings is an important part of the community in England.
C.When having parents'evening,British teachers spent much time with the parents.
D.Having a parent-meeting is an easy job for the teachers.
75.What is the main idea of the passage?A
A.School communication in China and Britain.
B.A survey for British parents'evenings
C.Parents in China and British.
D.Parent-meetings in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Mr.Lewis was a dance teacher.He was a nice man and always had a lot of students.One year he moved to a new town,and was soon teaching many students in the dance school there,but he decided to move again to a big city.He would have more work there.When one of his students heard that he was going to leave,she said to him,"The new teacher won't be as good as you are."Mr.Lewis was happy when he heard this,but he said,"Oh no.I'm sure he'll be as good as I am----or even better."The student said,"No.Five teachers have come and gone while I've been here,and each new one was worse than the last."

71.D came to learn dancing from Mr.Lewis.
A.A few students         
B.Few students
C.No students            
D.Many students
72.Mr.Lewis wanted to move to a big city becauseC
A.he hated the small town
B.he couldn't make a living in the small town
C.it would be easy for him to have more work in the city
D.it made him spend more money in the town
73.The student thought thatC
A.Mr.Lewis was a good teacher
B.Mr.Lewis was the best teacher
C.Mr.Lewis was worse than the last
D.Mr.Lewis would be worse than the last
74.Before Mr.LewisC teachers came to the town to teach dancing
A.three     
B.four     
C.five         
D.six
75.From the story we can conclude(推论)that the student wishedA
A.to have a better teacher        
B.to have a worse teacher
C.to become a dance teacher     
D.to see the sixth teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.How do the teenagers(青少年) of today want to wear?We asked four teenagers:13-year-old Marla,and 15-year-old Grace,David and Ryan.All the four knew what they wanted and where to find it.Music played a much bigger role than catwalk fashion.
Ryan is wearing the red headphones,he said,"I'd like a pair in every color to match(搭配) all my clothes."David plays the guitar and sings in a rock band.He gets his fashions well as his music from the pages of NME.The girls,too,put clothes and music together.Grace likes high-wasted(高腰的) shorts and boots.Marla is the lead singer and guitarist in a band.She enjoys wearing in the rock style.
Some things never change.Teenagers always mind how they look and what others think of them.
根据短文内容,选择正确答案.
61.David is aCboy.
A.13-year-old   
B.14-year-old     
C.15-year-old    
D.16-year-old 
62.Ryan would like a pair of headphones in everyBto match his clothes.
A.size         
B.color           
C.shape         
D.price
 63.Ais the lead singer in a band.
 A.Marla.
B.Grace.
C.David.
D.Ryan
64.What does the underlined word"headphones"mean in Chinese?B
A.手机         
B.耳机           
C.帽子          
D.电话
 65.What do the teenagers mind?D
A.How they look.
B.Music.
C.What others think of them.
D.A,B and C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.This is a beautiful park near my home.People like to go to the park after work.Some of them go to the park every day.Look!This is Mr.Smith.He is sitting on a chair and watching the children.Some children are playing the game of hide-and-seek(捉迷藏).Some boys are playing yo-yo.Lucy and lily are standing under a tree.They are talking.There is a small river in the park.We can see some boats in the river.Some children are sitting in the boats with their fathers and mothers.Listen,a lot of birds are singing in the trees.This is really a nice park.I come here to read English after school every day.

56.D like to go to the park.
A.Children    
B.Fathers and mothers  
C.Lucy and Lily   
D.People
57.Mr.Smith isC
A.playing hide-and-seek                         
B.playing yo-yo
C.sitting and watching the children                 
D.singing
58.Which one is right?C
A.Lucy and Lily are playing hide-and-seek with oter children
B.Lucy and Lily go to the park only on Sunday.
C.Lucy and Lily are talking under the tree.
D.Lucy and Lily live far from the park.
59.The writer can't seeA in the park?
A.fish          
B.children         
C.women        
D.men
60.What's the writer doing?D
A.He is singing             
B.He is sitting in a boat
C.He's playing a game       
D.He's watching the people in the park.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.same  say  see  late  three  far  but  at  easy  by
Jack worked in an office in a small town.One day his boss (66)said  to him,"Jack,I want you to go to London,and (67)to see Mr Brown.Here's the address.His office is near the station."
Jack went to London (68)by train.He left the station and thought,"The office isn't (69)far from the station.I will find it (70)easily."But after an hour he was still looking for it,so he stopped and asked an old woman.She said,"Just go along this street,turn left(71)at the end of  the road,and it's the (72)third  building on the right."Jack went and found it.
A few days(73)later,Jack went to the same city,(74)but  again he didn't find the office,so he asked someone the way.It was the (75)same  old woman!She was very surprised and said,"Are you still looking for  that place?"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-How much do you know about American culture?
-___________.I only know Mickey Mouse is one of famous symbols in American culture.(  )
A.A fewB.A lotC.So manyD.A little

查看答案和解析>>

同步练习册答案