分析 本文是介绍交通安全的问题,原因有很多,有人在路上乱扔香蕉皮,踩到了会滑到,过马路不走斑马线,还有车子超车,不注意交通标志,并排骑车也很危险,最常见的是汽车刹车失灵.交通安全也是学校教育的一部分,为了让人们对交通安全有意识,我们可以通过媒体,报纸,电视等方式传播安全知识.
解答 69-74DCBCCD
69.D.细节题.根据第一段Why think of road safety?It is because of the accidents that occur every day on the road可知是因为人们引起了交通事故,故选D.
70.C.细节题.结合第一段So if people aren't educated on the importance of road safety,the situation can't be avoided可知人们如果不被教育,交通事故就不能避免,故选C.
71.B.词义理解题.根据第二段Without meaning any harm,a person may throw away the banana skin on the road.When a person steps on,he or she will slip down ending in broken bones and sometimes even more dangerous.So people must take care and throw them in a bin.In some countries,the offenders are seriously punished.可知扔香蕉皮的人应该讲香蕉皮扔进垃圾箱,在一些国家,这些扔香蕉皮的人会被严重惩罚,故offender指的是扔香蕉皮的人,故选B.
72.C.细节题.根据One is trying to overtake.Another is not noticing the signals,Riding two or three side by side is always dangerous.Very often the cause of accidents is the failure of the brake system 可知有超车,不注意交通标志,并排骑车,以及刹车失灵四个原因,故选C.
73.C.细节题,根据第四段Through class meetings,children can be taught the importance of observing the rules of the road.As soon as the bell goes,children rush out and accidents do happen.Therefore,teachers must feel it their duty to control the traffic near the school.The police can help schools at rush hours.可知学生要在学校接受安全教育,要管理好学校周边的安全,在上下学高峰期可以找警察帮忙,故选C.
74.D.段意理解题.根据最后一段第一句To make people aware of road safety,media can play a useful role.可知媒体能起到很大的作用去警示人们,故选D.
点评 阅读短文,理解文章的意思,对照题目要求,借助一些阅读策略,快速找出题目的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | don't | B. | not | C. | not to | D. | to not |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | how did he cleaned | B. | what did he clean | ||
| C. | how he cleaned | D. | what he cleaned |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| D(91)Michael enjoys cooking for his family,but he can't cook well. A( 92)John is no t good at English.He wants to improve his English. G(93)Jimmy is a good volleyball player in the school team.But he prefers playing in the water to playing on the ground. E (94)Jenny is a beautiful girl.So she always cares about her own weight.She doesn't want to be heavy.She always does exercise to keep fit. B (95)Henry wants to be a famous painter when he grows up.So if he has time,he will go out and draw some pictures. | A.www.engzone.com A site that teaches English grammar,words,reading and writing activities.Also lots of jokes in English. B.www.theartprofe.com A free art course.A good painter is good at helping students improve their Chinese painting skills. C.www.globalstu.com There are many Chinese and English jokes.If you are free,you can search this site and remember these jokes.Also,there is a teacher who tells you how to be a funny person. D.www.goodcook.com This is a site of the cook.There are some cooks from all over the world.You can learn to make delicious food.Perhaps you will be a good cook later. E.www.hos.com Funny and good volunteers are welcomed to search the site.If you want to know something about medicine and the hospital,this site will fit you.It will help you keep healthy and fit. F.www.spo.com Do you love sports?If you do,you will fall in love with our site.Because you can find lots of information about sports on this site.You can read some news about the famous sports now in the world. G.www.wasp.com Do you love water sports?If you do,perhaps you will like this site.Because it introduces popular water sports and water sports stars. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com