17.Artists use color to create patterns (图案).Color can also show different moods (情绪).Bright colors make us feel happy and active.Dark colors make us feel calm or sad.
The primary colors are red,yellow and blue.They are the colors that can be mixed together to make different colors.Mixing two primary colors makes a secondary color.The secondary colors are orange,green and violet.Orange is made by mixing yellow and red.Green is made by mixing yellow and blue.Violet is made by mixing red and blue.Intermediate (中间) colors can be made by mixing a primary and a secondary color together.Some intermediate colors are blue violet and red orange.Black,white,and gray are special colors.
Colors have been organized into a color wheel.It shows the three primary colors,the three secondary colors,and the six intermediate colors.Artists use the color wheel.It helps them know which colors they want to use together in their artwork.
56.What kind of colors make us feel sad?A
A.Dark colors.
B.Bright colors.
C.Primary colors.
D.Secondary colors.
57.Which color belongs to the primary color?B
A.Orange.
B.Yellow.
C.Violet.
D.Black.
58.To make the color orange,we should mixC.
A.yellow and blue
B.red and blue
C.red and yellow
D.blue and white
59.Which is one of the special colors?D
A.Violet.
B.Green.
C.Red.
D.White.
60.What does the underlined word"It"in the last paragraph refer to?A
A.A color wheel.
B.A primary color.
C.A secondary color.
D.An immediate color.
分析 短文讲了艺术家用色彩来创造图案,色彩也表现出不同的情绪,明亮的色彩让我们感到快乐和活跃,深色使我们感到平静或悲伤.主色调是红色,黄色和蓝色.它们可以混合在一起,使不同的颜色.黑色,白色和灰色是特殊的颜色.颜色被组织成一个色轮,它显示了三种原色,三种次要颜色,以及这六种中间颜色.艺术家使用色轮.这有助于他们知道他们想在作品中使用哪种颜色.
解答 答案:56.A 细节理解题.根据Dark colors make us feel calm or sad.深色使我们感到平静或悲伤.可知深色使我们感到悲伤.故选A.
57.B 细节理解题.根据The primary colors are red,yellow and blue.主色调是红色,黄色和蓝色.可知黄色是主色调.故选B.
58.C 细节理解题.根据Orange is made by mixing yellow and red.橙色是通过混合黄色和红色.可知混合黄色和红色能变成橙色.故选C.
59.D 细节理解题.根据Black,white,and gray are special colors.黑色,白色和灰色是特殊的颜色.可知白色是特殊颜色.故选D.
60.A 细节推理题.根据Artists use the color wheel.It helps them know which colors they want to use together in their artwork. 艺术家使用色轮.这有助于他们知道他们想在作品中使用哪种颜色.可知it指代的是上文的色轮.故选A.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.