精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Artists use color to create patterns (图案).Color can also show different moods (情绪).Bright colors make us feel happy and active.Dark colors make us feel calm or sad.
The primary colors are red,yellow and blue.They are the colors that can be mixed together to make different colors.Mixing two primary colors makes a secondary color.The secondary colors are orange,green and violet.Orange is made by mixing yellow and red.Green is made by mixing yellow and blue.Violet is made by mixing red and blue.Intermediate (中间) colors can be made by mixing a primary and a secondary color together.Some intermediate colors are blue violet and red orange.Black,white,and gray are special colors.
Colors have been organized into a color wheel.It shows the three primary colors,the three secondary colors,and the six intermediate colors.Artists use the color wheel.It helps them know which colors they want to use together in their artwork.

56.What kind of colors make us feel sad?A
A.Dark colors.
B.Bright colors.
C.Primary colors.
D.Secondary colors.
57.Which color belongs to the primary color?B
A.Orange.
B.Yellow.
C.Violet.
D.Black.
58.To make the color orange,we should mixC.
A.yellow and blue
B.red and blue
C.red and yellow
D.blue and white
59.Which is one of the special colors?D
A.Violet.
B.Green.
C.Red.
D.White.
60.What does the underlined word"It"in the last paragraph refer to?A
A.A color wheel.
B.A primary color.
C.A secondary color.
D.An immediate color.

分析 短文讲了艺术家用色彩来创造图案,色彩也表现出不同的情绪,明亮的色彩让我们感到快乐和活跃,深色使我们感到平静或悲伤.主色调是红色,黄色和蓝色.它们可以混合在一起,使不同的颜色.黑色,白色和灰色是特殊的颜色.颜色被组织成一个色轮,它显示了三种原色,三种次要颜色,以及这六种中间颜色.艺术家使用色轮.这有助于他们知道他们想在作品中使用哪种颜色.

解答 答案:56.A  细节理解题.根据Dark colors make us feel calm or sad.深色使我们感到平静或悲伤.可知深色使我们感到悲伤.故选A.
57.B   细节理解题.根据The primary colors are red,yellow and blue.主色调是红色,黄色和蓝色.可知黄色是主色调.故选B.
58.C   细节理解题.根据Orange is made by mixing yellow and red.橙色是通过混合黄色和红色.可知混合黄色和红色能变成橙色.故选C.
59.D   细节理解题.根据Black,white,and gray are special colors.黑色,白色和灰色是特殊的颜色.可知白色是特殊颜色.故选D.
60.A  细节推理题.根据Artists use the color wheel.It helps them know which colors they want to use together in their artwork. 艺术家使用色轮.这有助于他们知道他们想在作品中使用哪种颜色.可知it指代的是上文的色轮.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-I'm worried about it.
-      .Everything will be OK.(  )
A.Take it easyB.Taking it easyC.It's right

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Aretheygoing to take(take) a trip next week?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.阅读下面的短文,根据短文内容,回答71-75小题.并将答案用0.5毫米黑色签字笔写在答题卡相应的位置上
The Dragon Boat Festival also called the Duan Wu Festival,is celebrated on the fifth day of the fifth month according to the Chinese calendar.For thousands of years,the festival has been marked by eating Zong Zi and racing dragon boats.To hold the dragon boat races is in memory of Qu Yuan,one of the greatest poets (诗人) in China.
Qu Yuan was born in Zigui of Hubei Province over 2,200years ago.Qu Yuan was an honest minister(大臣) of the State of Chu,during the Warring States Period (475-221BC) (战国时期).He was upright(正直的)and wise.He wanted to bring his country peace and make the State more stronger,but the country was in the hands of bad officials,he failed.At last,he was very discouraged.I le ended his life by throwing himself into the Miluo Rivcr.It was said that people were trying to save him.But it was too late.Also,they were very sad and they threw rice into the water to feed Qu Yuan's spirit.
Now we read his poem Li Sao which was filled with deep love for his country.We can see the dragon boat races and have a kind of Chinese food named Zong Zi to cat during the Dragon Boat Festival.

71.When is the Dragon Boat Festival?It ison the fifthday of the fifth month according to the Chinese calendar.
72.Where was Qu Yuan born?He was born in Zigui of Hubei province.
73.What was Qu Yuan like?He was upright and wise.
74.Did the people try to save him?Yes,they did.
75.What do we eat during the Dragon Boat Festival?We eat ZongZi during the Dragon Boat Festival..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Have you ever heard of the Danjia people(疍家人) in Beijing,Guangxi Province?Sometimes they are called"Gypsies(吉普赛人) on water".The Danjia people's lives and traditions depend heavily on fishing and other activities about water.
The fishermen usually stop catching fish in May.And August 1st is the beginning day of a new fishing season in Beihai.Though the local fishermen are busy catching fish,one of the big things of these days is Danjia wedding(婚礼).On that wedding day,the brides and grooms(新娘和新郎) are all dressed up in traditional wedding clothes.They wear black and red uniform and wear big red flowers on the chest(胸膛).Then the matchmakers lead the brides and grooms down the seaside,while all the people stand by the sea and send out their best wishes.A tourist said,"I'm from Changsha,Hunan Province.It's a different wedding just as I expected.The wedding seems very interesting."
It is said that the Danjia wedding is also popular in Yangjiang city,Guangdong Province.In some places,the Danjia wedding and some habits are kept.The people eat,live and wear as the Danjia fishermen.So in some cities,there are some restaurants named Danjia.
The local Danjia people picked up their traditional wedding customs in modern times.This attracts not only tourists and the people who like taking photos,but also the people who want to protect(保护) old culture.
根据短文内容,选择最佳答案.

66.Sometimes the Danjia people are called"A on wather".
A.GypsiesB.touristsC.fishermenD.relatives
67.C is the beginning day of a new fishing season in Beihai.
A.May 1stB.July 1stC.August 1stD.October 1st.
68.The underlined word"matchmakers"meansD in Chinese.
A.参赛者B.长辈C.兄弟D.媒人
69.According to the passage,more and more people are interested inB.
A.catching fishB.the traditional wedding customs
C.the brides and groomsD.the uniform of the brides and grooms
70.The passage is mainly aboutC.
A.fishing seasonB.water activities
C.the Danjia weddingD.protecting culture.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Different countries have different ideas about manners-how you behave when you are eating.In England,table manners are important.Good table manners in England are as follows:
★How to sit:You should sit up straight in your chair.It is not a good idea to lean(倾斜)forwards or backwards.When you eat,you should not lean towards the plate,but bring the knife,fork or spoon towards you.At the same time,do not out your elbows on the table,nor reach over someone's plate for something.
★Using your fingers:English people normally don't pick food up with their fingers when they are eating main courses.If you are not sure,the safest is to use your knife or fork.There are,however,some foods that are uaually eaten with fingers.They include sanwiches,burgers,crisps and fruit.
★Your mouth:It is not polite to talk with your mouth full of food,or to eat with your mouth open.And if possible,do not make any noises.Never lick(舔)your plate after eating.
★How much to eat:It is polite to eat the food that you have been offered,so a clear plate is a good plate.It shows that you enjoyed the food.If you can't finish everything and need to leave a little,that's also okay.You could say something like"That was very nice,thank you,but I'm just too full to eat another bite."

61.How should you sit when you are eating in England?C
A.You should lean backwards.
B.You should lean forwards.
C.You should sit up straight in your chair.
62.What food do Englishmen eat with their fingers?B
A.Beef.  
B.Pizza.  
C.Juice.
63.What is the good table manners in England?C
A.Reach over someone's plate for something.
B.Lick your plate after eating.
C.Eat an orange with fingers.
64.What can we infer(推断)according to the passage?A
A.Eating with the mouth closed is a good manner.
B.We mustn't leave anything on the plate any time.
C.Saying sorry means we are full.
65.What does the passage mainly talk about?B
A.The differences between England and China.
B.Good table manners in England.
C.The importance of table manners.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.What is happiness?What makes you happy?That can mean different things to different people.
You might think that happy people have lots of money,great power (权力),great jobs,luxurious (豪华)houses and cars.But as a matter of fact,when you are poor,you can also feel happy because you have something else that can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy because you have more chances to challenge yourself.That's to say,attitude is everything---you may have a different way of thinking about things and treating things.And you can go about your lives in a different way.
In fact,happiness is always around you if you feel it with Your heart.When you are in trouble,you parents will help you:when you succeed,your friends will say congratulation (祝贺)to you:when you do something wrong,people around you will help you to correct it.All these are your happiness.If you take every chance you get,you can be a happy person.

56.What does the underlined (画线的)sentence mean?B
A.Some people have happiness,but some people don't.
B.Different people can understand different things.
C.Happiness is different to different people.
57.What's the main meaning of the second paragraph?C
A.If you are poor,you will be happy.
B.If you have lots of money,you will be happy.
C.If you have an active attitude to life,you will be happy.
58.How many examples does the writer give to explain happiness to us in the last paragraph?B
A.Four     
B.Three      
C.Two
59.How can you help them when the people around you don't feel happy?C
A.Give them some money.
B.Say congratulations to them.
C.Help them change the attitude to life.
60.What does the passage mainly tell us?C
A.Life is colorful.
B.All people around care for us
C.Happiness is always around us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.But my friend John doesn't likeclever/′klev?/monkeys.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.我想为我的双胞胎女儿买两双靴子.
I'd like to buy twopairsofbootsformy twin daughters.

查看答案和解析>>

同步练习册答案