精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Red squirrels used to be a common sight in Britain.But since the gray squirrels were introduced from North America,the red squirrels became fewer and fewer.Now there are fewer than 140,000red squirrels left.People are allowed to kill the gray squirrels in Britain.
On first sight,the two types of squirrel are similar.They both have a long tail,large eyes,small ears and powerful back legs.However,grey squirrels are much stronger and heavier than red squirrels.Adult grey squirrels weigh between 400and 800grams.This allows them to store more fat and helps them to live through a hard winter.
Why are red squirrels losing out in competition with grey squirrels?Size is one reason,but there are others.Red squirrels live high up in trees,while grey squirrels spend more of their time on the ground.This means any loss of forests greatly influences the population of red squirrels.Another reason for the grey squirrel's success is its ability to use food provided by people,which helps them to live in towns and cities.The other problem for the red squirrel is disease.Both squirrels carry a certain virus(病毒).This doesn't seem to hurt grey squirrels,while it can cause red squirrels'death.
根据短文内容,判断下列句子是否正确,对的涂(A),错的涂(B).
51.Killing the gray squirrels is against the law in Britain.B
52.Adult grey squirrels weigh 800grams at least.B
53.The population of red squirrels will be greatly affected if more forests are destroyed.A
54.Grey squirrels are able to use food provided by people.A
55.More grey squirrels die of the certain virus than red squirrels.B.

分析 这篇短文介绍了英国的红松鼠和灰松鼠.自从灰松鼠被引进到英国,红松鼠的数量就开始减少.因为红松鼠的体型小,只能生活在树上,且不能吃人类提供的食物.红松鼠自身携带的病菌,也可能导致其死亡.

解答 51.B   细节理解题  根据"People are allowed to kill the gray squirrels in Britain"可知,捕杀灰松鼠并不违法,这句话与短文不符,故答案为B
52.B   细节理解题   根据"Adult grey squirrels weigh between 400and 800 grams"可知,成年灰松鼠体重在400-800g,而不是最少800g,这句话与短文不符,故答案为B
53.A   推理判断题   根据"This means any loss of forests greatly influences the population of red squirrels."可知,红松鼠的数量会因森林面积的减少而受影响,这句话与短文相符,故答案为A
54.A   细节理解题   根据"Another reason for the grey squirrel's success is its ability to use food provided by people"可知,灰松鼠可以吃人类提供的食物,这句话与短文相符,故答案为A
55.B   推理判断题    根据"Both squirrels carry a certain virus.This doesn't seem to hurt grey squirrels,while it can cause red squirrels'death"可知,它们自身携带的病菌,不会对灰松鼠造成伤害,但是可能导致红松鼠死亡.这句话与短文不符,故答案为B

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-I knocked over my coffee cup.It went right over the keyboard.
-You shouldn't put drinks near      computer.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.在解放军的帮助下,汶川人民已经克服了很多困难.
The people in Wenchuahave got over a lot of difficulties with the help of PLA.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.      of the boy's parents is in.They are having their holiday in Australia.(  )
A.NoneB.BothC.NeitherD.Either

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Mr Smith told me that he wasn't used to ___ by plane and he used to __sick a lot.(  )
A.traveling; feelB.travel; feeling
C.travel; feelD.traveling; feeling

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Feng Huan was born in a far village in Tonggu county,East China's Jiangxi Province.She is 13years old,but she is only as tall as a six-year-old girl.She is an unlucky child.Born with an illness,she can't walk as others.Family elders once tried to abandon her because of her poor health,but her mother managed to take her baby back.She named the child Feng Huan,which means happiness,hoping her daughter would grow up to lead a happy life in the future.
The illness brought so much pain to Feng Huan over the years.Her legs have become deformed as she has been unable to walk since she was born.She could hardly walk or go to the toilet without help.What's worse,her illness is getting worse and worse,which puts pressure on one of her kidneys(肾脏).Her mother has taken her to Shanghai for treatment,and her parents have done everything they could to treat her illness.
Thanks to great love from her mother,Feng Huan is able to go to school as other children.She says she loves attending school because she can learn many things there and chat with her classmates.After she goes home on her mother's back from school,she does her homework with her favorite doll by her side.She takes the doll everywhere with her,even when she sleeps.
Luckily,when her story is reported,many kind-hearted people have lent helping hands.Feng Huan is now recovering after corrective surgery(矫正手术) on her legs in Shenzhen,South China's Guangdong Province.Perhaps we are able to see a healthy girl soon!
44.Feng Huan got ill whenC.
A.she was 13years old
B.she was 6years old
C.she was born
D.she went to school
45.How does Feng Huan come home from school?B
A.By herself.
B.On her mother's back.
C.With some kind-hearted people's help.
D.With the help of her classmates.
46.What does the underlined word"recovering"mean in Chinese in the last paragraph?D
A.改正
B.保护
C.爱护
D.康复
47.What do you think the writer wants to tell us by writing this passage?B
A.What a poor girl!
B.Mother's love makes her daughter strong.
C.Illness is terrible.
D.How to keep fit.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---Have you considered________the job as a teacher?
---Yes.I like it_______ a teacher is often considered ________ a gardener.(  )
A.to take;when;to beB.to take;before;being
C.taking;since;beingD.taking;because;to be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The little daughter has ________ for a long time.Her mother is waking her up now.(  )
A.fallen asleepB.been asleepC.got to sleepD.gone to bed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.We had fun          our bicycles to the beach today.(  )
A.ridingB.rideC.to rideD.rode

查看答案和解析>>

同步练习册答案