精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.It was a winter morning,just a couple of weeks before Christmas 2005.While most people were warming up their cars,Trevor,my husband,had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work.On arrival,he parked his bike outside the back door as he usually does.After putting in 10hours of work,he returned to find his bike gone.
The bike,a black Kona 18speed,was our only transport.Trevor used it to get to work,putting in 60-hour weeks to support his young family.And the bike was also used to get groceries(食品杂货),saving us from having to walk long distances from where we live.
I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the newspaper and told them our story.Shortly after that,several people in our city offered to help.One wonderful stranger even bought a bike,then called my husband to pick it up.Once again my husband had a way to get to and from his job.It really is an honor that a complete stranger(陌生人) would go out of their way for someone they have never met before.
People say that a smile can be passed from one person to another,but acts of kindness from strangers are even more so.This experience has had a spreading effect in our lives because it made our confidence in humanity(人性)stronger as a whole.And it has also influenced us to be more mindful(在意的) of ways we can share with others.No matter how big or how small,an act of kindness shows that someone cares.And the results can be continuing for ever.

38.Why was the bike so important to the couple?A
A.They used it for work and daily life.
B.It was borrowed from their friend.
C.It was a nice Kona 18speed.
D.The man's job was bike racing.
39.We can learn from the text thatD.
A.the couple worked 60hours a week.
B.people were busy before Christmas
C.the stranger brought only the bike.
D.life was hard for the young family.
40.How did people get to know the couple's problem?B
A.From radio broadcasts.
B.From a newspaper.
C.From TV news.
D.From a stranger.
41.What do the couple learn from their experience?D
A.Strangers are usually of little help.
B.One should take care of their bike.
C.News reports make people famous.
D.An act of kindness can mean a lot.

分析 短文大意:这篇短文主要讲述了一对艰辛度日的年轻夫妇,在丢失家里唯一的一辆自行车后,登报求出,得到许多人帮助的故事.告诉我们,有时候一个善意的行动可能对别人意味着很多事情,爱是能够传递的.

解答 38.A 细节理解题.根据短文第二段中的The bike,a black Kona 18speed,was our only transport.Trevor used it to get to work,可知这辆自行车是这家人工作生活的唯一交通工具.他们上班和日常生活中都要用到这辆自行车,和故选A.
39.D 细节理解题.根据短文第一段While most people were warming up their cars,Trevor,my husband,had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work.及第二段描述,可知这个年轻的家庭并不是很富有,故选D.
40.B推理判断题.根据I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the newspaper and told them our story.描述,可知人们是从报纸上得到这个消息的.故选B.
41.D细节理解题.根据短文最后一段描述,可知这对夫妇从他们的经历中认为到,一个善意的行动可能对某些人意味着很多.故选D.

点评 做阅读理解,首先浏览一遍题目,看清题目要求,若是理解细节,要有选择性地在文中找出相应的段落句子或短语,认真分析理解,选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.When her parents weren't at home,she took care of your sister.(  )
A.look forB.cared forC.look overD.look after

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.I've neverregretted(后悔)the decision to work in West China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.根据下面对话中的情景,在每个空白处填入一个适当的语句,是对话恢复完整.
A:Hello!Jane speaking.(81)Who's that (speaking)?
B:This is Mrs.Brown.You didn't come to school this morning.(82)What's wrong (with you)/What's the matter (with you)/What's the trouble (with you)/What's your trouble/Why/Why didn't you come to school/What was wrong (with you)/What (has) happened.?
A:Sorry,I forgot to ask for leave.I feel terrible.I can't fall asleep these days.
B:(83)I'm sorry to hear that/Sorry to hear that.But how is that?
A:I keep thinking about the coming exam.
B:(84)Don't worry/Don't be nervous.I'm sure you can do it quite well.Try to relax yourself.Listen to some music and do some sports.
A:(85)Thank you very much/Thanks a lot/Thanks (very much)/It's very kind of you.
B:I hope you will be better soon.Bye.
A:Goodbye.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.A:Mom,I want to make fried rice for supper,but I don't know how to cook it.
B:(56)D
A:Yes,please.It's very kind of you.
B:Look,it's easy.(57)E
A:Like this?
B:(58)A Now,put some oil in the pan.
Then fry the meat lightly.
A:(59)C
B:You need to add the rice slowly.Fry it for a few minutes.(60)B
A:Yeah,I can do it.Cooking is fun.
A.Right,well done!
B.Finally,add some salt.
C.What do I need to do next?
D.Would you like me to help you?
E.First,cut some cooked meat very finely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.We go to school every day to become a better person.So how can we become successful in our life?(66)Perhaps we can learn something valuable from the US First Lady Michelle Obama.During her visit to China,from March 20to March 26,Mrs.Obama (67)sharedher opinions on education with students.
In Chengdu No.7High School,the first lady (68)encouraged Chinese students to aim high (力争上游) and get a good education.She told students that having a poor family doesn't m(69)atterif you have perseverance (毅力).
Mrs.Obama said her family was not rich.(70)Like many Chinese students,her parents had big dreams for her.She felt the weight of her parents'sacrifices (牺牲) on her shoulders and worked hard to make (71)thempleased.
Insisting on working hard was not easy,though.Sometimes she had to wake up at 4:30a.m.and study late into the night."But whenever I got(72)tired or discouraged…I would remember something my mother always told me.She said that a good education is something that no one can take away from you."
Mrs.Obama also advised Chinese students to study (73)abroad to broaden their horizons (开阔眼界) in her speech at Beijing University.
"As the Chinese saying goes,it is (74)better to travel 10,000miles than to read 10,000books,"she said."It's not enough to get good grades in school.It's also important to have real真实的 experiences with languages and cultures different from your (75)own."Mrs.Obama added.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Even nowadays there are a lot of misunderstandings between nationalities.Let's have a look at what the following people have to say.
Maria Conti:I find the English people insincere (虚伪),cold and unfriendly.They keep saying"Thank you","I'm sorry",even when they don't know each other.They are even polite to their own relatives!Except for helping you find your way in the streets,they aren't really friendly and never invite you to their houses.
Giannis Sinios:On the contrary I found them both broad-minded and friendly.I was invited to people's houses and they all showed great interest in my ideas,Greek life and people.In England I learned that it was possible to be warm,friendly and polite at the same time.
Judy Brown:I lived in both Italy and Greece for a few years.At first there were a few misunderstandings between my foreign friends and myself.For example,I once gave a Greek friend a present for her birthday.I was rather sorry that she didn't unwrap it immediately.What's more,she even didn't thank me until I asked her if she liked it!I've learned from different experiences that a lot of foreigners find our attitude to what we English people call politeness is rather insincere.They feel that politeness isn't necessary between friends.

34.According to Maria Conti,it isA.
A.insincere to keep saying"thank you"and"I'm sorry"to strangers
B.necessary for relatives to be polite to each other
C.unfriendly for the English people to help your way in the streets
D.not polite for the English people to invite her to their houses
35.Giannis Sinios is fromB.
A.England      
B.Greece        
C.Italy          
D.America
36.When the English people receive gifts from their friends or relatives,theyB.
A.wrap them at once
B.unwrap them at once
C.put them away immediately
D.always ask their friends or relatives if they like them
37.According to Judy Brown's experience,D.
A.what the English people call politeness is rather insincere
B.the English people are less polite than the people in other countries
C.ideas of what are good manners are the same in different countries
D.ideas of what is politeness are not always the same in different countries.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.The ability to forgive others is a great thing that can certainly help to make life happier for everyone.However,some people think that it is very (16)B to do,and they don't know how to forgive others,especially their family and friends.This is all (17)C they don't understand the meaning of"forgiveness".
In the dictionary,"to forgive"means"to (18)A feeling angry with somebody that has done something bad to you."I'm happy that many people have (19)C in doing this.I have succeeded,too,and I know how hard it is.
I lived with a friend for two years.During that time,he did cause me many(20)D.I easily got angry when communicating with him.However,we (21)B had a talk about our problems.When he pointed out that I wasn't treating him like a friend,I was (22)A.I never knew that I also needed to be forgiven for doing something wrong.I thought however (23)C I might get,I did love my friend deep in my heart.Then I understood the saying,"To love is to forgive."And when we (24)D each other,we feel great.After that long talk,we both (25)B those bad moments.Our friendship became fresh again.
Now I understand the meaning of forgiveness better.

16.A.lateB.difficultC.strangeD.useless
17.A.whyB.whenC.becauseD.that
18.A.stopB.sufferC.keepD.consider
19.A.spentB.continuedC.succeededD.enjoyed
20.A.dangersB.mistakesC.questionsD.problems
21.A.firstlyB.finallyC.suddenlyD.always
22.A.surprisedB.excitedC.satisfiedD.bored
23.A.worriedB.frightenedC.angryD.nervous
24.A.controlB.helpC.protectD.forgive
25.A.learnB.forgetC.imagineD.consider

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.The Internet is really useful for us in our daily life.But we should use it ______.(  )
A.wiselyB.clearlyC.graduallyD.widely

查看答案和解析>>

同步练习册答案