精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.In northern Scotland there is a long,deep lake called Loch Ness.More than 200 meters deep,it is the largest lake in the UK.People say a big monster(怪兽)lives in its dark,cold waters.It weighs more than 1,000 kilos and is at least ten meters long.Some people say it has a head like a horse.Others say it looks like a snake.Many people travel to Loch Ness to look for this strange monster,but only a few people have seen it.At least,they say they have seen it.
The Loch Ness Monster is a famous legend(传说).The first story about a monster in Loch Ness was told over 500years ago,but the legend of the monster spread widely only in the twenties century.In 1933,a husband and wife reported that they saw a big monster in Loch Ness.Several people have taken photos,but at least one of them was a hoax(骗局).During the 1960s,a team was formed to look for the monster.They took many photos and made movies,but they were never able to find a monster.
There is no real fact that a monster lives in Loch Ness,but there is also no fact that one doesn't live.One thing is true about Loch Ness:there are a lot of tourists there.

56.In northernA there is a long,deep lake called Loch Ness.
A.Scotland                
B.HongKong
C.Rome                       
D.Paris
57.What do people say about the monster in Loch Ness?D
A.It weighs about 100kilos.
B.It is one meter long.
C.It has a tail like a horse.
D.It looks like a snake.
58.When was the first story about the monster told?B
A.200years ago.
B.Over 500years ago.
C.In 1933.
D.In 1960.
59.Why was a team formed during the 1960s?B
A.To kill the monster.
B.To look for the monster.
C.To catch the monster.
D.To sell the monster.
60.What is the passage mainly about?C
A.People that saw a monster.
B.A trip to Loch Ness.
C.A legend about a monster.
D.A team that took photos.

分析 本文介绍了尼斯湖和尼斯湖怪兽的传奇故事.尼斯湖在苏格兰北部,又长又深.传说里面有怪兽.人们说这个怪兽重1000多千克,至少10米长,头像马,还有人说它长得像蛇.在二十世纪六十年代,组建了一个小队为了寻找怪兽.但是,至今也没确定到底有没有怪兽.唯一确定的是那里有很多游客.

解答 56.A 细节理解题.根据In northern Scotland there is a long,deep lake called Loch Ness.可知在苏格兰北部有个又长又深的湖叫尼斯湖.故选A.
57.D 细节理解题.根据It weighs more than 1,000 kilos and is at least ten meters long.Some people say it has a head like a horse.Others say it looks like a snake.可知人们说这个怪兽重1000多千克,至少10米长,头像马,还有人说它长得像蛇.故选D.
58.B 细节理解题.根据The first story about a monster in Loch Ness was told over 500 years ago,可知关于尼斯湖里怪兽的故事最早是在500多年前开始的.故选B.
59.B.细节理解题.根据 During the 1960s,a team was formed to look for the monster.可知在二十世纪六十年代,为了寻找怪兽组建了一个小队.故选B.
60.C.主旨大意题.根据The Loch Ness Monster is a famous legend(传说).可知本文主要讲述了尼斯湖里怪兽的传说.故选C.

点评 本文是一篇逸闻趣事类阅读短文.介绍了尼斯湖和尼斯湖怪兽的传奇故事.解答时,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.An English-Chinese Dictionary is a great help in my study.(英汉词典 )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.An old man has spent all his life in a small village which is far from the city.One day,someone told him some interesting things about the city.He was so amazed at it that he decided to visit it.Everything was new and strange to him.The old man got excited and visited a lot of interesting places.Then he went into a large tall building and saw a lift.He didn't know what it was used for.As he was watching it,an old woman got into the lift and the door closed behind her.After a few minutes,the door opened and a very beautiful young girl came out.The old man was very surprised."What an interesting little room!"he said to himself,"Terrific,it can change an old woman into a young girl.I will be here with my wife next time."
Fill in each blank according to the passage.Only one word for each blank.
From the passage,we know that the old man went to the city for the(66)first time.He was very excited and surprised at what he saw.He didn't know what the lift(67)was.One day,he saw that an old woman(68)entered the lift,then after a while a very beautiful girl came out,he decided to(69)bring his wife here and(70)make her beautiful and young the next time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.______money for traveling is one of the best_____to spend money.(  )
A.saving,wayB.to save,wayC.saved,waysD.saving,ways

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.People     exercise in the park every morning in our city.(  )
A.are seeingB.to seeC.sawD.are seen to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.We           basketball tomorrow.(  )
A.have playedB.plays
C.playedD.are going to play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.The skirt is so nice,I'll take it.(  )
A.getB.findC.sellD.give

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-The storybook is very interesting.
-I agree with you.I______it twice already.(  )
A.readB.will readC.am readingD.have read

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The weather in Chongqing is usually      than that in  any city in North China in summer(  )
A.the coldestB.much hotterC.the hottestD.much colder

查看答案和解析>>

同步练习册答案