精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Mr Brown was going away for a week.Before he left,he said to his son,"if anyone asks for me,you can tell him that your father has been out for doing something,and will be back in a week,then be sure to ask him to sit down for a cup of tea.""OK,Dad,"said his son.But he was afraid his son couldn't remember this,he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him.His son put it into his small pocket,took it out and looked at it every now and then.
Four days passed,but no one came to see his father.The boy thought that there was no man to come and that the piece of paper was of no more use for him,so he burnt it that evening.
The next afternoon,someone knocked at the door.The boy opened it.A man was standing at the door and said,"Where is your father?"The boy put his hand into his pocket at once and looked for the piece of paper.He could not find it.He suddenly remembered he had burnt it,so he shouted,"No more."The man was very surprised.He asked,"No more?I met your father last week.When did it happen?""Burnt yesterday evening."

51.Mr Brown told his son thatB.
A.he would be away from home for four days      
B.he would be back in seven days
C.he would be back in a month    
D.he liked a cup of tea
52.Mr Brown wrote the words down onC.
A.the wall    
B.the door     
C.a piece of paper 
D.his son's pocket
53.A man came to visit the boy's father onD.
A.the second day    
B.the third day   
C.the fourth day    
D.the fifth day
54.The man was very surprised becauseA.
A.he thought the child's father was dead    
B.the child didn't ask him to sit down
C.the child gave him a cup of tea      
D.he couldn't find that piece of paper
55.What was burnt?A.
A.The piece of paper    
B.Mr Smith    
C.The visitor    
D.The boy.

分析 布朗先生要离开一个星期,他离开前,对他儿子说:"如果有谁问起我,你就说你爸爸外出办点事,一周以内会回来.记住,要请他到家里坐坐喝杯茶.""好的,爸爸"他儿子说道.但是他怕他的儿子记不住,就把那些话写在了一张纸上,并把那张纸给了他儿子.他儿子把那张纸放在口袋了,不时拿出来看.四天过去了,没人来看他爸爸.男孩以为没人会来,就想那张纸对他来说已经没用了.所以那天晚上他就把纸给烧了.第二天下午,有人来敲门,男孩把门开了.一个男人站在门外问:"你爸爸在哪里?"男孩立刻把收放到口袋里找那张纸,但是他没找到.他突然想起自己昨晚烧了它,所以他叫了出来:"不在了."那个人很诧异,说:"不在了?我上周还遇到你爸爸,什么时候的事?""昨晚烧(火化)了."

解答 试题分析:布朗先生外出办事,在离家之前他告诉儿子如果有人来找他,就告诉他一周以后会回来,布朗怕儿子忘了就把他的话写在一张纸上.四天后没人来拜访,儿子就把纸条烧掉,在第五天有人来拜访布朗,儿子不怎怎样回答来访者,最后想出烧掉了,于是说了一句no more,让来访者误认为布朗先生不在了.
51.答案B 细节理解题,根据文中语句"Mr Brown was going away for a week.Before he left,he said to his son,"if anyone asks for me,you can tell him that your father has been out for doing something,and will be back in a week,"理解可知.布朗告诉儿子自己要离家一周,故选B.
52.答案C 细节理解题,根据文中语句"he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him."理解可知.布朗把自己嘱咐儿子的话写在了纸上,交给了儿子,故选C.
53.答案D 细节理解题,根据文中语句"Four days passed,but no one came to see his father.The boy thought that there was no man to come and that the piece of paper was of no more use for him,so he burnt it that evening.The next afternoon,someone knocked at the door.The boy opened it.A man was standing at the door and said,"Where is your father?""理解可知.在第五天有人 来拜访布朗,故选D.
54.答案A 细节理解题,根据文中语句"The man was very surprised.He asked,"No more?I met your father last week.When did it happen?""理解可知.来人认为布朗先生去世了,故选A.
55.答案A 理解归纳题,根据文中语句 The boy put his hand into his pocket at once and looked for the piece of paper.He could not find it.He suddenly remembered he had burnt it,so he shouted,"No more."The man was very surprised.He asked,"No more?I met your father last week.When did it happen?""Burnt yesterday evening."可知男孩立刻把收放到口袋里找那张纸,但是他没找到.他突然想起自己昨晚烧了它,所以他叫了出来:"不在了."那个人很诧异,说:"不在了?我上周还遇到你爸爸,什么时候的事?""昨晚烧(火化)了.",烧掉的是纸条不是布朗先生,是这个人理解错了.故选A.

点评 此文给我们讲述了一则笑话,因为一句话no more引起的两种不同的境况.本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.注意要细读文章内容,然后对于文章的内容进行推敲,来选择适当的内容来回答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

15.My cousin Judy is too young to take care of herself.(保持句意基本不变)
My cousin Judy isn'told enough to take care of herself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Mobile phones are very useful.They ______ by many people now.(  )
A.useB.are usedC.usedD.were used

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The bridge _________ by the peasants themselves in 1983.(  )
A.builtB.was builtC.will be built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The company will offer a reward for the best designs,no matter how much they will ________.(  )
A.spendB.takeC.costD.pay

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Frank is a boy of few words.
-I agree.But ________,he is warm?hearted.(  )
A.in a hurryB.in factC.in the endD.above all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Anna's father seldom has breakfast at home,       ?
-       .He often has it on his way to work.(  )
A.has he; Yes,he hasB.does he;No,he doesn't
C.does he;Yes,she doesn'tD.does he;Yes,he does

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Lily is a tidy girl.Her room ________ clean all the time(  )
A.keptB.was keptC.is keptD.keeps

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.I won't take part in June's birthday partyunless(除非)I am invited.

查看答案和解析>>

同步练习册答案