精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Dear Jenny,
I'm sorry you're sick and can't come to school this week..Let me tell you what you have on Monday next week.
We have math at 8:00.How boring!Then we have English.That's interesting.I know you love English.Next is P.E..The fourth lesson is art.That's my favorite subject!In the afternoon,we have history with Mr Chen.He is fun but history isn't.Then at 2:00we have science with Miss Jones.You know how strict she is.I don't like her.Our last class of the day is math.Again!
Yours,
Ben

61.A is not at school this week.
A.Jenny    
B.Ben      
C.Mr Chen    
D.Miss Jones
62.Their first lesson isA.
A.math    
B.English     
C.science     
D.art
63.Jenny's favorite subject isC.
A.P.E.
B.art        
C.English     
D.science
64.How many lessons do they have on Monday?D
A.Four    
B.Five      
C.Six        
D.seven
65.Their science teacher isD.
A.friendly  
B.kind      
C.boring      
D.strict.

分析 亲爱的詹妮,
很难过你生病了,这周不能来学校了,让我告诉你下星期一有什么课.
我们在8点上数学课,好无聊啊!然后我们上英语课,这很有趣,我知道你喜欢英语,接下来是体育课,第四节课是美术课,这是我最喜欢的科目.!在下午,我们上陈老师的历史课.他很有趣但是历史没有趣,然后在2点有琼斯小姐的科学课.你知道她是多么严格.我不喜欢她.我们最后一堂课还是数学.
你的,
Ben

解答 61.A  细节理解题.根据Dear Jenny可知这是写给 Jenny的信,及I'm sorry you're sick and can't come to school this week可知是Jenny病了,这个星期不能来学校.故选A
62.A 细节理解题.根据We have math at 8:00.可知八点上数学课,一般学校上午上课的时间就是八点,所以可以知道第一节是数学课.故选A
63.C 细节理解题.根据I know you love English可知 Jenny最喜欢的课是英语.故选C
64.D 细节理解题.根据We have math at 8:00.Then we have English.Next is P.E..The fourth lesson is art.!In the afternoon,we have history with Mr Chen.Then at 2:00we have science with Miss Jones.Our last class of the day is math.可知第一节是数学,第二节是英语,第三节是体育,上午第四节为美术;下午第一节为历史,第二节为科学,最后一节为数学,所以上午四节,下午三节,一共七节.故选D
65.D 细节理解题.根据Then at 2:00we have science with Miss Jones.You know how strict she is.可知科学老师琼斯小姐很严格.故选D

点评 解题时,首先要快速浏览文章掌握大意;再看题干,带着题目去读文章,寻找细节和相关有用信息;最后要根据题型特点,对答案认真分析,仔细推敲.特别要注意区分细节题和推断题不可混淆:细节题考查文章中的事实;推断题考查言下之意.这样就可以快而准地选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.An old woman has an old cat.The cat can't run quickly and can't bite.The old woman doesn't take the old cat out for a walk or give it good food.The old cat always lies under the chair and doesn't want to move.
Suddenly the cat sees a mouse in the house.It jumps and catches the mouse.But it can't kill the mouse because its teeth are bad.So the mouse runs away quickly.The old man sees that and becomes angry.She begins to hit the cat and shouts,"Get out!Get out The cat doesn't go away but says to the old woman,"Don't hit me.I work for you for many years.Now I still work for you.But I'm old and can't kill the mouse like before.Don't be unkind to the old.Think about how much they did for you when they were young."

36.The cat can't run quickly,becauseC.
A.it is very lazy               
B.it doesn't like the old woman
C.it is too old              
D.the woman doesn't give it enough food
37.From the passage we can know thatC.
A.the cat works for the woman for one year
B.the cat wants to leave the woman
C.the cat catches the mouse but can't kill it
D.the cat doesn't want to kill the mouse at all
38.The story tells usA.
A.we should be kind to the old    
B.we shouldn't be lazy like the cat
C.the woman is kind to the old          
D.the woman likes the old cat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Happy birthday!-________(  )
A.You,too.B.Thanks.C.Happy birthday!D.Sure.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Board games are more and more popular amongteenagers.(teenager)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Can you work out the problem?He asked me.(合并为一句)
He asked meif Icould work out the problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Bam looks _________.What's wrong with him?(  )
A.unhappyB.happyC.happilyD.well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--Would you like_______ tea?
--Yes,and_______ milk,too,please.(  )
A.some; anyB.any; someC.any; anyD.some; some

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.A:Excuse me,sir.Could you please tell me how to get to the Space Museum?
B:Sorry,(41)D.I'm new here.(42)C.
A:Thank you all the same.
A:Excuse me,could you tell me the way to the Space Museum?
C:Go along this street until you reach the traffic lights,then turn left.At the end of the street,you'll see the Space Museum.
A:(43)E?
C:Yes,you can.
A:(44)A?
C:You can take the No.6bus.
A:Thank you very much.
C:(45)F.
A.Which bus shall I take
B.That's right
C.Please ask the police over there
D.I don't know
E.Can I take a bus to get there
F.That's all right
G.Is it far from here

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Nanning is a green city,the ccapital of Guangxi.

查看答案和解析>>

同步练习册答案