精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.    We are often asked to make a speech in life.Most of us are afraid of it and don't do a good job.Here are some simple steps to make your speech a successful one.First of all,find out everything about your subject and at the  same time find out as much as you can about your audience.Who are they?What do they know about your subject?Put yourself in their shoes as you prepare your speech.Then try to arrange your material so that your speech is clear and easy to follow.Use as many examples as possible.Never forget your audience.
Don't talk over their heads or talk down to them.When you are giving your speech,speak slowly and clearly and look at your audience.Pause for a few seconds from time to time to give your audience chance to think over what you've said.Just remember:be prepared,know your subject and your audience,say what you have to say and be yourself so that your ideas will bring you and your audience together.

52.We see the word"audience"many times.It infers toB.
A.subjects
B.listeners
C.viewers
D.trainers
53.When one is giving his speech,he shouldC.
A.let his eyes rest to the subject
B.follow the audience step by step
C.face the audience in a natural way
D.look up and down from time to time
54.Which title best gives the main idea of the passage?A
A.How to Improve One's Speech
B.How to Remember the Audience
C.How to Prepare the Material for a Speech
D.How to Pick Out the Topic for a Speech.

分析 文章大意;文中作者介绍了演讲的一些技巧.尽可能找到所有关于你演讲主题的东西;尽可能找到关于你的听众的信息;尽可能多用举例,使你的演讲清楚而容易理解;说得慢一点、清楚一点,看看你的听众;让你的观众有机会想想你说过的话.只要记住:准备好,了解你的主题和听众,说你要说的,做你自己,这样你的想法才会让观众产生共鸣.

解答 52-54  BCA
52题答案:B 考查词汇题,根据文中的第一句We are often asked to make a speech in life可知本文讨论的是演讲.以第一段的为例:First of all,find out everything about your subject and at the same time find out as much as you can about your audience首先,找出你的主题,同时尽可能多地了解你,应该是听众,故答案是B.
53题答案:C 考查细节理解题,根据文中的When you are giving your speech,speak slowly and clearly,look at your audience 当你演讲时,说得慢一些,清楚一点,看看你的听众可知演讲时要以一种正确的方式来面对你的听众,故答案是C.
54题答案:A 考查主旨题,根据文中的Here are some simple steps to make your speech a successful one可知 下是一些简单的步骤,使你的演讲成功,故答案是A

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6."老吾老以及人之老,幼吾幼以及人之幼."这句经典名言鼓励着我们友爱互助.幸福老人院(Happy Old People's Home)需要数名志愿者,要求志愿者有技能,有爱心,能和老人友好相处.请为老人院写一则招聘广告,联系电话:7360252.题目已给出.
Volunteers Wanted.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.根据要求完成小作文,词数30词左右.
请根据下面内容写一则通知
校学生会(the Student union)定于5月28日14点30分
在学校礼堂(auditorium)召开全校学生大会.
会议内容为远离网吧(net bar)拒绝不健康出版
物(unhealthy publications)请准时参加.
                               Notice                      May 26th

Boys and girls,
There is a very important thing for you.we will hold a meeting at playground at 14:30 on May 28th.They will tell us to get away from net bars and refuse unhealthy publications.All the student are required to attend,I hope to see you there!


The Student Union

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Soon computers and other machines will be able to remember you by looking at your eyes!The programme works because everyone's eyes are different.So in the future you won't have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank.You'll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.
The eye-recognition(识别)programme is already being tested in shops and banks in the USA,Britain,Spain,Italy and Turkey.Soon,this technology will take the place of all other ways of finding out who people are.
However,scientists are working on other systems.Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hand or even your smell!We already have machines that can tell who you are from your voice or the mark made by your finger.
Eye-recognition is better than other kinds because your eyes don't change as you get older,or get dirty like hands or fingers.And even twins have different eyes,so the programme can be up to 94% correct,depending on how good the technology is.Some programmes may only be right  51% of the time.In Britain,it was found that 91% of people who had tried it said that they liked the idea of eye-recognition.In the future your computer will be looking at you in the eye.So smile!

38.How does the eye-recognition programme work?C
A.You write your number.
B.You show your ID card.
C.You look at the machine.
D.You say your name.
39.Why can the programme be up to 94% correct?A
A.Because eyes never change.
B.Because hands or fingers can get dirty.
C.Because people like the idea of the programme.
D.Because the programme is widely used around the world.
40.Which of the following is true?B
A.The programme is being tested in Japan.
B.Machines with other systems can also tell who you are.
C.91% of people like the idea of the programme.
D.Computers can remember you by looking at your clothes.
41.What does this passage mainly talk about?B
A.Introduction to some kinds of programmes.
B.Introduction to the eye-recognition programme.
C.The way how the eye-recognition programme works.
D.The places where the eye-recognition programme is tested.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.We were on our tour a few summers ago,driving through Chicago,when right outside of the city,we got pulled over.A middle-aged policeman came up to the car and was really wanted to give us some trouble at first.Looking at us,he said,"You werespeeding.Where are you going in such a hurry?"Our guitarist(吉他手),Tim,told him that we were on our way to Wisconsin to play a show.Then his way towards us totally changed.He asked,"Oh,so you boys are in a music group?"We told him that we were.
He then asked all the usual band questions about the type of the music we played,and how long we had been at it.Suddenly,he stopped and said,"Tim,you want to get out of this ticket,don't you?"Tim said,"Yes."So the officer asked him to step out of the car.The rest of us,inside of the car,didn't know what to think as we watched the policeman talk to Tim.
Next thing we knew,the policeman was putting Tim in the back of the police car that he had parked in front of us.With that,he threw the car into reverse(倒车),stopping a few feet off our car.Now we suddenly felt nervous.We didn't know if we were all going to prison,or if the policeman was going to sell Tim on the black market or something.All of a sudden,the policeman's voice came over his loudspeaker.He said,"Ladies and gentlemen,for the first time ever,we have Tim here singing on Route 90."Seconds later,Tim started screaming into the receiver.The policeman enjoyed the performance(演出),and set us on our way without a ticket.

54.What does the underlined sentence"we got pulled over"mean?C
A.We pulled the car over.
B.We pushed the car upside down.
C.We were stopped.
D.Our car broke down.
55.The policeman became friendly to the boys when he knew theyD.
A.were going to join a group    
B.were young musicians
C.were driving for fun         
D.were going to a concert
56.The boy probably feltA when they drive off.
A.joyful   
B.upset   
C.nervous    
D.afraid.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Tibet is among the most popular places for Chinese tourists.The number of travelers of  Tibet has grown by 10% every year for a few years.Since July 1,2006,when the first train ran 1956kilometers from Xining to Lhasa,more and more people have been going to Tibet.
The train stops at several famous places along the way,such as Qinghai Lake,Kunlun Mountain,and the Potala Palace.Passengers can also enjoy many activities during the journey,like Tibetan dancing and Karaoke.
On the train,passengers can have tea,eggs and noodles for breakfast,and fried chicken and green vegetables for lunch and dinner.Unlike most Chinese trains which have open-hole toilets,this one has special toilets which can collect the waste.There is also a special rubbish system (系统) in the train that keeps the environment clean.All the windows on the train can protect people from the bright sunlight.TV and electrical sockets (插座) for computers and mobile phones can be found on the train.
Because there isn't much oxygen there,trains will have oxygen masks (氧气罩) for those who need them.It makes passengers feel more comfortable when they have enough oxygen on the famous"roof of the world".There are also doctors on the train to make sure that all of the travelers are safe.

54.Which of the following is not among the places of interest?B
A.Qinghai Lake
B.Karaoke.
C.Kunlun Mountain.
D.The Potala Palace.
55.The underlined word"them"in the last paragraph refers toA.
A.oxygen masks
B.doctors
C.oxygen
D.passengers
56.What's the best title of the passage?B
A.Tibet-roof of the world
B.Magic train to magic Tibet
C.Beautiful views in Tibet
D.A comfortable trip to Tibet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.In English,people use many expressions with the word dog.People in Britain and America love their dogs and treat them well.They take their dogs for walks,let them play outside and give them good food and medical care.However,dogs without owners to care for them lead a different kind of life.The expression,to lead a dog's life,means living an unhappy life.
Some people say we live in a dog-eat-dog world.That means many people are competing for the same thing,like good jobs.They say that to be successful,a person has to work very hard; to put it in another way,he has to work like a dog.Such work can make people dog tired.And the situation will be even worse if they become sick as a dog.
Sometimes we would let a sleeping dog lie,which means we'd better not trouble a person who is likely to cause problems.And if someone says you are a lucky dog,he is just saying you're very lucky.
Very often,people say every dog has its day.This means that every person enjoys a successful period during his or her life.To achieve one's goal,people often have to learn new skills.Yet some people say that you can never teach an old dog new tricks.They believe that older people do not like to learn new things and will not change they way they do things.
Dog expressions are also used to describe the weather.The dog days of summer are the hottest days of the year.A rainstorm may cool the weather.But we do not want it to rain too hard.In other words,we do not want it to rain cats and dogs.

39.What does the passage mainly talk about?B
A.How to live with dogs      
B.Expressions about dogs.
C.People's love for dogs.
D.Ways to train dogs.
40.According to what you have read above,working too hard can make peopleD.
A.let a sleeping dog lie.
B.become a lucky dog
C.live in a dog-eat-dog world    
D.work like a dog
41.What can we learn from the passage?B
A.It may be difficult for the young to learn new skills.
B.Dogs play an important part in language and culture.
C.We can be successful if we learn from our own mistakes.
D.Dogs like the hottest days in summer very much.
42.If we say a person lives a dog's life,he might beC
A.a sudent who does quite well in English.
B.a baby that is well taken care of by its mother
C.a person who has endless work to do.
D.an old person who refuses to accept new things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.2014年世界青奥会将在中国南京举行,青奥会志愿者招募活动正在进行中.假如你是Li Ming,作为一名中学生,你想推荐自己当青奥会志愿者.请你写一封推荐信给青奥会组委会.内容如下:
个人介绍热心有礼,助人为乐,善于交友,擅长英语.(就其中一项举一例说明)
申报条件目前是校英语俱乐部的主席;去年作为交换留学生(exchange student)在英国学习;…(至少一点)
申报目的努力帮助来自世界各地的朋友了解南京;…(至少一点)
要求:
1词数100个左右.开头和结尾已给出,不计入总词数.
2所写短文必须包括以上要点,适当发挥并加入过渡词句使短文通顺流畅.
3文中不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息.
评分标准:
语言规范,信息内容完整,篇章结构连贯,书写工整.
Dear Sir:
I want to be a volunteer of the Youth Olympic Games.I am happy that the Youth Olympic Games will be held in Nanjing.I want to be a volunteer very much.
                                                        
Yours Sincerely:
Li Ming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I'm so happyto seemy old friends again.(see)

查看答案和解析>>

同步练习册答案