精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

A  man was sitting in his doctor’s office. He was telling the doctor about his problem.

 “I like football, you know, doctor,” he said. “And my wife has never been good to me since I became interested in it. She often hears me shouting in my dreams. Night after night, when I close my eyes, I’m out there on the field and running after a flying ball. When I wake up, I always feel tired. I’m getting thinner and thinner. So, what am I going to do?”

  The doctor sat back and said, “First, you will have to try your best not to dream about football. When you close your eyes, try to think about something else. Try to think, for example, that you are at a party or someone is going to give you several million dollars.”

  “Are you crazy, doctor?” the man shouted, “I’ll miss my ball then!”

1.The man went to his doctor’s office because    .

A.    he was asked to talked about the footballs 

B.    he wanted to get some medicine 

C.    he wanted to get some ideas about his problems 

D.    he could not go to sleep at night

 2.The man always felt tired when he woke up because     .

A. he often got up during the night to play football 

B. he thought of his football even in his dreams

C. he had a lot of housework to do at night

D. he often ran after the flying ball during the night

3.The doctor told the man     .

A.   not to dream in his sleep

B.    not to think of football when he was sleeping

C.   to close his eyes when he was lying in bed

D.   to play with a rich man and ask for several million dollars

4.From the passage we find that    .

A.   football is one of the most popular games

B.    the man’s wife was also a football fan

C.   football made the man’s life terrible

D.   the doctor always told his patients to became rich

5.The best title for this story would be   .

A.   A Crazy Doctor  B. A Man Crazy about Football

C .A Football Fan and His Wife  D. Exciting Football Games

 

1.C

2.B

3.B

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章讲述了一个人因为太喜欢足球而让生活变得非常糟糕,晚上睡不好觉,人越来越瘦,他不得不去看医生。医生建议他睡觉时想想其他的事情,他说那会让他怀念他的足球的。

1.细节理解题。根据文中第一段内容He was telling the doctor about his problem.他告诉了医生他的问题;故此题选C,他想从医生那里得到关于他问题的建议。

2.细节理解题。根据文中第二段内容Night after night, when I close my eyes, I’m out there on the field and running after a flying ball. When I wake up, I always feel tired.一夜又一夜当我闭上眼睛,我就在运动场上奔跑去追那足球。当我醒过来,我总觉得累。故此题选B。

3.细节理解题。根据文中第三段内容When you close your eyes, try to think about something else.当你闭上眼睛的时候,努力去想其他的事情;故选B,睡觉的时候不要想着足球。

4.判断推理题。根据文中内容得知,这个男人因为足球都睡不好觉,而且越来越瘦,足球给他带来了很大的问题,故选C,足球使这个人的生活变得很糟糕。

5.标题归纳题。这篇文章讲述了一个人因为太喜欢足球而让生活变得非常糟糕,晚上睡不好觉,人越来越瘦,故最佳标题选B,一个对足球痴迷的人。

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市青神县中考诊断二检测试卷(解析版) 题型:单项填空

When I stepped into the classroom, I saw the teacher _____ out the test papers.

A. hands B. handed

C. to hand D. handing

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市丹棱县中考模拟诊断二英语试卷(解析版) 题型:其他题

There was a man. He had four sons. He wanted his sons to learn not to judge things too quickly. So he sent them each on a quest(探索)in turn, to go and look at a pear tree that was far away. The first son went in the winter, the second in the spring, the third in the summer, the youngest son in the fall. When they had all gone and come back, he called them together to describe what they had seen. The first son said that the tree was ugly ,bent and weak. The second son said no---it was covered with green buds and full of promise. The third son said it was laden with blossoms and they smelt so sweet and looked so beautiful. The last son disagreed with all of them. He said it was ripe and drooping(下垂 )with fruit, full of life and fulfillment.. The man then said to his sons that they were all right, because they each had seen but only one season in the tree’s life. He told them that they cannot judge a tree or a person, by only one season, and that the essence(本质) of who they are---- the pleasure, the joy and love that come from that life---can only be measured at the end (盖棺论定),when all the seasons are up. If you give up when it is in winter, you will miss the promise of your spring, the beauty of your summer, the fulfillment of your fall. Don’t let the pain of one destroy the joy of all the rest.

1.Why did the man sent his sons each on a quest?

2.When did the fourth son go?

3.What did the third son say when they came back?

4. Did the man agree with all of his sons?

5.Which season will you miss If you give up when it is in winter?

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市丹棱县中考模拟诊断二英语试卷(解析版) 题型:单项填空

- —Linda, can you come to my party?— .I am free.

A. OK, Good idea B. I’m afraid I can’t

C. Sure, I’d love to D. No way

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(二)英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

单词拼写(5分)

1.Tree Planting Day is in          ( 三月 )every year.

2.The       ( 价格 ) of that book is 5dollars.

3.Her father has just had his        ( 四十 ) birthday.

4.To my       (  吃惊  ),he failed the maths exam.

5.How much are these       ( 西红柿   )?

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(二)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

    car on sale is      used car. I have driven it for two years.

A.   The…a   B. A…an   C. The…an   D. A…the

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(二)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Which do you like better,McDonald’s or KFC?

             .I just like Chinese fast food.

A.   Both   B. Either   C.  None   D. Neither

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(一)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

There was once a man called Mr.Flowers, and flowers were his only joy in life. He spent all his spare time in one of his four glass-houses and grew flowers of every color, with long and difficult names, for competition. He tried to grow a rose of a new color to win the silver cup for the Rose of the Year.

Mr.Flowers’ glass-houses were close to a middle school. Boys of around thirteen years of age were often tempted(引诱) to throw a stone or two at one of Mr.Flowers’ glass-houses. So Mr.Flowers did his best to be in or close by his glass-houses at the beginning and end of the school day.

But it was not always possible to be on watch at those times. Mr. Flowers has tried in many ways to protect his glass, but nothing that he had done had been useful. He had been to school to report to the headmaster, but this had not done any good. He had tried to drive away the boys that threw stones into his garden. But the boys could run faster than he could,and they laughed at him from far away. He had even picked up all the stones that he could find around his garden , so that the boys would have nothing to throw, but they soon found others.

At last Mr.Flowers had a good idea. He put up a large notice made of good,strong wood, some metres away from the glass-houses. On it he had written the words: DO NOT THROW STONES AT THIS NOTICES. After this, Mr.Flowers had no further trouble:the boys wee much more tempted to throw stones at the notice than at the glass-houses.

1.It was Mr. Flowers’ hope to .

A. build glass-houses in his spare time

B. grow the Rose of the Year in a silver cup

C. win a silver cup for growing a rose of a new color

2.Boys were often tempted to .

A. throw stones at Mr.Flowers’ glass-houses

B. throw stones at Mr.Flowers’ from their school

C. be in or close by Mr. Flowers’ glass-houses

3.Mr.Flowers stayed in or close by his glass-houses .

A. at times when school-boys were walking near them

B. all the school day when there were no boys about

C.in his spare time at the beginning and end of the school day

4.Mr.Flowers had tried to to protect his glass.

A. be on watch in his spare time

B. ask the headmaster for help

C. both A and B

5.Mr. Flowers’ good idea was to .

A. write some words on the glass

B. put up a large notice to cover his glass-houses

C. give the boys something else to throw stones at

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省暨联盟学校中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

May I speak to Xiaofang? ______,please. I am going to ask her to come.

A. Hold the line B. Don’t call C. Put down

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案