7.Get a Life is a website that helps middle school students answer the question-What do you want to be when you grow up?
"It encourages teenagers to have a big dream; it tries to find out what is possible; it makes aplan for childre to get where they want to go,"said Combs,one of the persons who set up the website.
Get a Life suggests teenagers let their hobbies and interests decide what to do in the future.It encourages them to look for activities that help them try to do some jobs and get important knowledge and skills.It also offers information about fast-growing and well-paid jobs,and provides job training for teenagers.
"Middle school is the perfect time for students to find out their interests,to have many different experiences and do something for their future jobs,"a middle school teacher said."Our world will become a better place if we make our horizons wide and try new things.Our students can't wait until high school or university to begin building their dreams.Right now is the right time to get a life."
"This website is exactly what these children need for a better future.If our children can make better plans for their future,it is more possible for them to succeed,"Combs said.
62.The underlined word"horizons"most probably meansA.
A.视野
B.地平线
C.国界
D.时间
63.According to the passage,the website isB for children.
A.boring
B.helpful
C.colorful
D.serious
64.Which of the following about Get a Life is NOT true?B
A.It helps teenagers to have a big dream.
B.It helps teenagers to prepare for their classes.
C.It provides information about jobs for teenagers.
D.It tells teenagers how to choose future jobs.
65.We can't learn thatC from the passage.
A.Combs set up the website with other people
B.Get a Life is a website that helps teenagers to have a better future
C.middle school students don't need to have big dreams
D.teenagers who have plans for their future are easier to be successful.
分析 试题分析:
这篇短文主要介绍了由Combs等人创建的网站Get a Life帮助青少年弄清楚自己长大了会做什么的问题.
解答 62.A,词义猜测题.根据短文Our world will become a better place if we make our horizons wide and try newthings尝试新鲜的事物,我们知道尝试新鲜事物有利于我们获得新的知识,增加我们的见识,也就是让我们的视野更开阔.故选A.
63.B,归纳理解题.根据短文对网站的描述及网站的目的可知该网站对孩子们是有帮助的,因为"This website is exactly what these children need for a better future"可以为孩子们提供一个好的未来,故选B.
64.B,是非判断题.文中提到"It encourages them to look for activities that help them try to do some jobs and get important knowledge and skills.It also offers information about fast-growing and well-paid jobs,and provides job training for teenagers"网站可以帮助学生规划,实现梦想,为孩子的成长提供可靠信息等,但是这个网站没有提及帮助学生为上课做准备.故选B
65.C,推理判断题.根据短文said Combs,one of the persons who set up the website可知A正确,根据"It encourages teenagers to have a big dream;可知B正确;根据If our children can make better plans for their future,it is more possible for them to succeed,可知D正确.结合短文可知这个网站主要是帮助孩子们成长的,故选C,
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.