分析 本文通过狗妈妈游河喂宝宝,大猩猩照顾受伤和迷路的猩猩和成都两只鸟妈妈勇救落在街道中央的小鸟这样三个故事,表明动物也同人类一样,双亲对孩子的伟大的爱.至情至理,让人深受感动.
解答 54. B.细节理解题.根据第二段倒数第二句"The mother swam there every day to feed her babies."可知狗妈妈每天游去喂她的孩子们."故选B.
55. A.细节推理题.根据第二段的最后一句话"She found that also chimpanzees cared for those that were hurt or got lost"可知她发现黑猩猩也会照顾那些受伤或迷路的猩猩"故选A.
56. D.事实推理题.根据Their baby was hurt and fell on the street in the center of the city.Cars were driving past but the brave parents rushed down to the road and took the little bird away with their claws(爪子).可知两只鸟是为了救小鸟."故选D.
57. C.主旨大意题.根据Do you know that animals have love for each other and their children just like us humans?Let me tell you some moving stories of great animal parents以及下文所列举的三个故事,可知三个故事所表达的是动物非常爱他们的孩子.故选C.
点评 本题考查逸闻趣事类阅读.文章讲述的是动物也同人类一样,双亲对孩子的伟大的爱的故事.在阅读这类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题.在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | do | B. | did | C. | are doing | D. | had done |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Both | B. | Neither | C. | None |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | listened to | B. | spoken to | ||
| C. | got a letter from | D. | written to |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Bob's father agrees with him | B. | Bob does well in writing | ||
| C. | Thanks to his father | D. | Because of his stories |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Antique door | Solid wood.Includes a coloured glass window near the top of the door.Excellent condition.300 dollars. Phone 9411-2987 |
| Baby bed | Lovely bed,painted white.310 dollars.Also travel bed and car seat.500 dollars for all,or will separate. Phone 4097-5701 |
| Exercise bike | Near new.Bought for 1200 dollars,selling for 600 dollars. Call 0289-457-076 |
| Furniture | Dining table and chairs,two double beds,leather sofa and loveseat,chest of drawers,wardrobe,shelf.Come on and make an offer.Must sell this week. 13/453 Crown Rd Fairburn |
| Golf clubs | Set of eleven.Ladies left hand.Also golf bag,balls.675 dollars. Phone 9765-9975 |
| Computer | Pentium 166,CD-ROM,32 RAM,56K modern,sound,speaker,large monitor,mouse,keyboard.220 dollars. Phone 9982-6720 |
| Piano | Kowai Grand GS30,black,excellent action and sound,perfect condition,music books and stool.1800 dollars. Phone 9938-1044 |
| TV | Bony 53cm with surround,remote control,with instruction book.Excellent condition.300 dollars. Phone 2039-6946 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | be proud of | B. | are proud of | C. | take part in |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | aren't willing to | B. | shouldn't | ||
| C. | aren't sure to | D. | don't have to |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com