分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了捕蝇草的功能.一个小苍蝇移动到了一个植物的叶子上,突然,叶子的两部分关起来了,这个不幸的苍蝇就出不来了,成了这个植物的食物,这就是捕蝇草.这是一种食肉植物,仅在很少的地方生长,比如美国北卡罗来纳州的湿地.捕蝇草是不大的植物,仅长的大约一英尺高,在春天的时候开白色的花,但是这个植物的叶子让它很有趣,叶子的末端有带小硬刺的可折叠部分,就是植物的捕捉器.捕蝇草吃什么呢?就如你看到的,它吃一些苍蝇,像其他植物一样,它也是通过太阳,空气和水来制造食物,活物只是给它一些额外的营养而已.这个植物怎么捕捉和吃动物呢?捕蝇草用一种液体来吸引食物,当苍蝇落在张开的陷阱中的时候,小刺就会使陷阱关闭,苍蝇飞不出去,叶子把苍蝇压死,然后就把它的营养吸收出来,当这个发生的时候,叶子就会变红,大约十天以后,叶子张开,陷阱又准备好了.如果你想在家里也栽一棵捕蝇草,你必须从一个专门的地方买,你不能从它生长的地方拿走捕蝇草,有法律规定,不能从野外带走捕蝇草.
解答 36.D.细节理解题.根据第三段中的"The plant has white flowers in the spring"在春天的时候开白色的花,可知它有白色的花,故选D.
37.A.细节理解题.根据第二段中的"It grows in very few places,such as wetlands near the coast of North Carolina in America."这种植物仅在很少的地方生长,比如美国北卡罗来纳州的湿地.可知捕蝇草是生长在湿地上的,故选A.
38.C.细节理解题.根据第五段中的"The Venus flytrap uses a sweet liquid (液体) to attract its food."捕蝇草用一种液体来吸引食物;根据第五段中的"When a fly lands on one of the plant's open traps,"苍蝇落在张开的陷阱中的时候;根据第五段中的"hairs on the surface make the trap closed."小刺就会使陷阱关闭;根据第五段中的"The fly cannot get out.The leaf presses the fly until it is dead.What happens next?The plant takes in (吸收) nutrition from the food,"苍蝇飞不出去,叶子把苍蝇压死,然后就把它的营养吸收出来.可知苍蝇困在陷阱里,就成了捕蝇草的食物了,因此顺序是d-b-a-c,故选C.
39.B.细节理解题.根据最后一句话"There are laws about taking it out of the wild."有法律规定,不能从野外带走捕蝇草.可知从野外带走捕蝇草的话是违法的,故选B.
40.B.词义理解题.根据第五段中的"The leaf presses the fly until it is dead"可知苍蝇是被叶子挤压死的,可知press的意思是"挤压",故选B.
点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Do you feel it is cloudy?These cool apps may help lighten up your days![来% | Do you want to learn another language?You might say,"English is hard enough.I don't want to go through that again."Relax-learning a foreign language doesn't always mean you have to take endless exams. The app Duolingo is different.It helps you memorize new words and grammar in creative ways.There are online lessons,games and interesting exercises.For example.one exercise asks you to put words in the right order to make a sentence.Duolingo offers the following languages:English,French,Spanish,German,Italian,Portuguese, Irish.Dutch,Danish and Swedish.Choose one you like and try it out! |
| So many apps can help you when you get lost.But Suibianzou does something new.Are you hungry?Simply click on the"restaurant" button and hold your phone in different directions.The app will use the camera on your phone to show the street view map.The app will give you the directions,walking distances and time it takes to get there.You can find almost everything nearby.like toilets,tourist spots,hotels, supermarkets and cinemas. | |
| Almost every smartphone has a music app.But an old playlist might strt to get boring.Douban FM will surprise you!It doesn't have a playlist.Songs just keep playing one by one.You don't know what the next song will be.You can use the"heart","trash"and"skip" buttons.They mark the songs you like.don't like and want to cut short. Douban FM also has different channels.You can choose the music for outdoor activities.work or studying depending on your mood. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:单词造句
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | which,that | B. | where,where | C. | in which,where | D. | where,that |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| To be a(66)popularperson | |
| Something you don't need to do | •Don't try to follow(67)fashion or change yourself to make others pleased. •You can't(68)get/buyrespect with big words or money. |
Something you (69) need to do | •Win others'respect(70)byliking yourself. •Be honest,helpful and,(71)niceto everyone. •Have an(72)activeand positive attitude towards life and develop confidence in yourself. •(73)Wearfresh clothes and keep clean. |
Conclusion | (74)Improveyour personality instead of(75)changingyour character,and you will be popular. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | though; hundred | B. | however; two hundreds | ||
| C. | but; hundreds of | D. | although; hundreds of |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com