精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

I had a good time on my last trip.I went trekking(长途跋涉) in Nepal,a small country in the Himalaya Mountains of Asia.On the trekking trip,I walked for long distances through the mountains.There are very few(很少) roads in Nepal,so trekking is the best way to travel.It will be better if you hire(雇用) a guide.The guides know the best paths(路径) to take and they can also help trekkers with their bags.Sometimes our guide cooked food for us.Every day,we trekked for about four hours in the morning,and two hours in the afternoon.We slept in the large tents(帐篷).It was very interesting.I didn't want to go home in the end.

1I went to ______ on my last trip.

A. Nepal B. America C. England D. France

2On my trekking trip,I walked for long distances through the ______.

A. paths B. mountains C. rivers D. trees

3Why is trekking the best way to travel in Nepal?

A. Because trekking is cheap.

B. Because people like trekking.

C. Because the guide can cook for you.

D. Because there are very few roads there.

4On my trekking trip,our guide ______ for us.

A. cooked food B. bought food

C. asked the ways D. found tents

5My trekking trip is ______.

A. boring B. interesting C. relaxing D. tired

【答案】

1A

2B

3D

4A

5B

【解析】这篇短文中作者给我们介绍了他上次去尼泊尔的旅行。因为尼泊尔的公路很少,所以他是徒步在那里旅行的。虽然走了很远的路,穿过了很多的山,但是作者觉得这次旅行是非常有趣的。

1细节理解题。根据短文的开头I had a good time on my last trip. I went trekking(长途跋涉) in Nepal, a small country in the Himalaya Mountains of Asia.可知,作者的上次旅行去了尼泊尔。故应选A。

2细节理解题。根据短文中On the trekking trip, I walked for long distances through the mountains.可知,在作者的长途跋涉中,他走了很远的距离,穿过了很多山。由此可知应选B。

3细节理解题。根据短文中There are very few(很少) roads in Nepal, so trekking is the best way to travel.可知,尼泊尔的公路很少,所以徒步旅行是最好的旅行方式。由此可知应选D。

4细节理解题。根据短文中Sometimes our guide cooked food for us.可知,有时候导游为作者他们做饭。由此可知应选A。

5细节理解题。根据短文的最后Every day, we trekked for about four hours in the morning, and two hours in the afternoon. We slept in the large tents(帐篷).It was very interesting. I didn't want to go home in the end.可知,作者在导游的带领下在尼泊尔徒步旅行,晚上在帐篷里睡觉。他觉得这很有趣,到最后都不想回家了。由此可知应选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

The Great Wall of China has a history of over two thousand years. It runs from the east 1the west in North China. It is about 6,300 kilometers 2 . Sometimes we

also 3 it “Ten-Thousand-Li Great Wall”. It is one of the “Seven Wonders of the Ancient World”.

The Great Wall is wide 4 for ten men to walk side by side. Horses can also run along it, too. The Great Wall was made 5 stones and bricks ().There are huge stones on each side and on the highest part. 6 now some sections of it are worn out(受损).

There are tall watchtowers along the Great Wall. Once upon 7 time, the soldiers kept watching the enemies (敌人) in the watchtowers day and night. They made

fire on the towers to tell each other 8 the enemies came.

Nowadays we don't use the Great Wall to keep away the enemies any more. It is a famous place of interest to all the people in the 9 . Every year thousands of people come to visit it from all over the world 10 it is so beautiful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The little animal is ______ shy when it sees people.

A. a kind of B. a bit of

C. bit of D. kind of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,根据短文内容和首字母提示完成单词。]

Hi,Linda!

How are you?We are having a good t1 here.Yesterday,we w2 to Disney World.We had so much f3.I met Mickey Mouse.My parents took a p4 of us together.

It's l5 a dream world here!I b6 a few things from a store.I bought you a T-shirt.I think you'll like it.

Tomorrow,we'll go down south,to a famous park called Everglades.After t7,we are going to drive to the beach.I hope I can f8 some shells.Well,it's time to go.I'll see you when I g9 home.

By the way,thanks for t10 care of my dog.

Yours,

Jack

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】写出下列图片对应学科的英语单词。
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】文段表达。

根据中英文提示写一段话。要求:意思连贯、符合逻辑,字数不少于60词。

人生如船,梦想是帆。英语课上,同学们以“My Dream Job”为题展开讨论,畅想自己理想的职业。请你根据以下提示,向学校广播站投稿,说说自己理想的职业及理由,告诉老师和同学们,你打算如何实现自己的理想。

提示词语:discussion, difficult, decide, knowledge, improve,

My Dream Job

.

.

.

.

.

.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】This road is about .

A. twenty metres tall B. twenty metres thick

C. twenty metres long D. twenty metres wide

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

假如你是学校的小记者,对竞选校学生会主席之一的刘浩进行了采访。请根据以下采访记录,给学校写一篇关于刘浩的推荐信。

注意:1.短文必须包括上述所给内容,可作适当发挥:

2.词数:90词左右(文章开头已经给出,不计入总词数);

3.文中不能出现真实姓名、校名等信息。

Dear Sir/Madam,

I would like to recommend Liu Hao as the chairperson of the Students’ Union.

I will be happy if he can be the chairperson.

Yours sincerely,

Simon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】It’s a very______street. You can see many cars and buses come and go.

A. small B. dirty C. quiet D. busy

查看答案和解析>>

同步练习册答案