精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Who is smarter,human being or artificial intelligence(AI,人工智能)?The question swept the world a few months ago.In March 2016,AlphaGo,an AI program developed by Google,had the Go(围棋) match with Lee Sedol,a South Korean Go player.He is the world top player of this old Chinese game.
In October 2015,AlphaGo became the first computer program to beat a professional(职业的) human Go player.And this time,it beat Lee Sedol 4-1.
In fact,before the match,most people believed that Lee would certainly be the winner,because they didn't think that AI was good enough to beat the human mind.However,the result was disappointing.As a machine,AlphaGo would never get tired,while Lee Sedol was only a human and humans must have some weaknesses.
AlphaGo's wins over a human champion(冠军) show that computers can do more difficult tasks.Some people may worry whether computers are now smart enough to beat us at everything.But scientists say that is not the case.Real life problems can be more difficult than the Go game.Thomas Johnson,a scientist of AI said,"It's not hard to get a computer program to remember and produce facts.What is hard is getting computers to use knowledge in everyday situation."We believe we can use the technology of AI to improve the world.

45.The match between AlphaGo and Lee Sedol is mentioned at the beginning of the article mainly toA.
A.get the reader to think about AI
B.draw the reader's attention to AlphaGo
C.show how AI is usually tested
D.tell the reader AI has over the human brain
46.What was the result of the match?C
A.Google program beat AlphaGo.
B.Lee Sedol won AlphaGo 4-1.
C.Lee Sedol was beaten.
D.Neither side won the match.
47.-Why did most people believe Lee would be the winner?
-BecauseD.
A.computers had weaknesses and also got tired
B.AlphaGo only beat a human Go player once
C.the Go game was invented by Chinese people
D.computers were not so smart as a human
48.What does Thomas Johnson probably agree with?B
A.AI does better than humans in every situation.
B.It's hard for AI to beat the human at everything.
C.The development of AI could be harmful one day.
D.AI should be used to help us make difficult decisions.

分析 谁更聪明,人类还是人工智能?这个问题在几个月前风靡全球.2016年3月,AlphaGo,一个由谷歌开发的程序,跟韩国的一名棋手李对决.他是这个古老的中国游戏的顶级棋手.2015年10月,AlphaGo成为第一个与职业人类棋手匹敌的计算机程序.这一次,它以4-1击败李.事实上,在比赛之前,大多数人认为李肯定是赢家,因为他们不认为这个软件足够好以至于击败人类的思维.然而,结果是令人失望的.作为一个机器,它不会累,而李只是一个人,人类一定有一些弱点.AlphaGo战胜人类冠军表明,电脑能做更难的任务.有些人可能会担心电脑是否已经十分聪明,以至于在任何方面击败我们.但科学家们说,并非如此,现实生活中的问题可能比围棋更难.一个科学家托马斯 约翰逊说,"要让一个计算机程序记住并制造现实并不困难.困难的是让计算机在所有情况下使用知识."我们相信我们可以利用人工智能技术来改善世界.

解答 45.答案A   综合理解题 由文中可知,本文都是在讲人工智能的发展,以及是否会与人类相匹敌,由开头电脑和人类下棋的对决来引出下文,主要目的是引起读者对人工智能的思考,故选A
46.答案C   细节理解题 由文中 And this time,it beat Lee Sedol 4-1可知 这一次,它以4-1击败李,故选C
47.答案D   细节理解题 由文中 In fact,before the match,most people believed that Lee would certainly be the winner,because they didn't think that AI was good enough to beat the human mind可知 事实上,在比赛之前,大多数人认为李肯定是赢家,因为他们不认为这个软件足够好以至于击败人类的思维,故选D
48.答案B   细节理解题 由文中 Thomas Johnson,a scientist of AI said,"It's not hard to get a computer program to remember and produce facts.What is hard is getting computers to use knowledge in everyday situation."可知一个科学家托马斯 约翰逊说,"要让一个计算机程序记住并制造现实并不困难.困难的是让计算机在所有情况下使用知识."也就是说对人工智能来说,在一切事情上打败人类是很困难的.故选B

点评 本文并不算难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.综合理解题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I remember_____to Beijing when I was a child.(  )
A.to takeB.takingC.to be takenD.being taken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.We          when the terrorists killed the people in Kunming on the night of March 1,2014.(  )
A.were watching TVB.are watching TV
C.watched TVD.watch TV

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The underlined part in the word"dreamed"is pronounced as__________(  )
A./t/B./d/C./It/D./Id/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Once upon a time,in the forest there lived a baby elephant,who had no friends.None of the animals wanted to be his friend because he was too large.
One day,a wild fire happened in the forest.The animals ran to safer places.The dry trees caught fire and the fire was sure to go all around the forest.The baby elephant ran to the nearest river,collected much water in his trunk(象鼻) and rushed to the burning trees.He sprayed(喷) the water on the forest.Finally,he put out the fire.
Later,while he was resting after the hard job,all the animals and birds came to him and expressed their thanks for his kind help in time.They were now ready to regard him as their good friend and their hero.They said,"A friend in need is a friend indeed."
The baby elephant was happy to get so many friends and played games with them.He walked through the forest,carrying several small animals and birds on his back.

61.Why did the baby elephant have no friends at first?
Because he was too large.
62.Where did the wild fire happen?
In the forest.
63.Who put out the fire in the end?
The baby elephant.
64.At last,did all the other animals regard the baby elephant as a good friend?
Yes,they did.
65.What can we learn from the story?
A friend in need is a friend indeed..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Will the professor give a talk in our school?
-Yes,_____ talk will begin in five minutes.Let's go and listen to _______.(  )
A..He,himB..His,heC..Him,hisD.His,him

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.I had a pig of a daylast Saturday.I lost my watch.(  )
A.an unpleasant dayB.a nice day
C.a relaxing dayD.a lucky day

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Martin tries to make his mother pay more ________/?'ten??n/to him.(  )
A.attentionB.attemptC.attitudeD.award

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Do you take exercise every day?
-Yes.I always_____half an hour walking after dinner.(  )
A.spendB.takeC.costD.pay

查看答案和解析>>

同步练习册答案