精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Lester was walking in the street with two huge and heavy suitcases. A stranger walked up to him and asked ,“Have you got the time ?”

Lester stopped , put down the suitcases and looked at his watch .“It’ s five fifteen ,”he said .

“Hey , what a nice watch !”said the stranger .

Lester smiled a little and said ,“Yes , it’ s not bad . Look at this .”Then he showed the stranger a time display for the 86 largest cities in the world .

He hit a few buttons(按钮)and a voice told the time in Chinese . Lester continued ,“Its voice can be set(设置)for different languages .”

The stranger seemed very interested in the watch .

“That’ s not all ,”said Lester . He then pushed a few more buttons and a small map appeared on the watch .“The map can show where we are ,”explained Lester .

“I want to buy this watch !”said the stranger .

“Oh , no , I’ m not selling it . I have spent nearly two years making it ,”said Lester .

“I’ ll give you $ 1,000 for it !”

“Oh , no , I’ ve already spent more than that .”

“I’ ll give you $ 5,000 for it !”

Lester stopped to think . The stranger quickly gave him a check(支票)and said ,“$ 5,000 . Here it is .”

Lester finally agreed to sell the watch . When the stranger was going to leave with the watch , Lester pointed to the two huge suitcases and said ,“Hey , wait a minute . Don’ t forget your batteries .”

1.Lester stopped in the street because _____ .

A.the suitcases were very heavy

B.he felt very tired

C.a stranger wanted to buy his watch

D.someone asked him what the time was

2.What was in the suitcases that Lester was carrying ?

A.Money .B.Batteries .C.Watches .D.Paper .

3.We can infer from the passage that Lester was a(n) _____ .

A.engineerB.sportsmanC.artistD.doctor

4.The stranger paid _____ for the watch .

A.nothingB.$ 1,000C.$ 5,000D.$ 4,000

5.Which of the following is NOT true about the watch ?

A.It can tell the time in different languages .

B.It can tell you where you are .

C.It is easy to wear and carry .

D.It can show a time display for many large cities around the world .

 

1.D

2.B

3.A

4.C

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了Lester一天提着两个大箱子在路上走,一个陌生人向他问时间,Lester看了他的手表,并告诉陌生人他的手表有多种语言功能和地图功能。陌生人花了5000美元向Lester买下了手表,临走时,Lester指着两个大箱子告诉陌生人别忘了带走手表的电池。

1.细节理解题。根据文中描述A stranger walked up to him and asked ,“Have you got the time ?”

Lester stopped , put down the suitcases and looked at his watch一个陌生人走过了问他:“你知道几点钟了吗?” Lester停下来,放下箱子去看手表;故选D。

2.判断推理题。根据文中最后描述Lester pointed to the two huge suitcases and said ,“Hey , wait a minute . Don’ t forget your batteries .” Lester指着两个大箱子说:“嗨,等等,别忘了你的电池。”故选B,这两个大箱子是电池。

3.判断推理题。根据文中描述“Oh , no , I’ m not selling it . I have spent nearly two years making it ,”said Lester .“不,我不会卖它的,我花了差不多两年时间来制作它”, Lester说。故判断选A,工程师。

4.细节理解题。根据文中描述The stranger quickly gave him a check(支票)and said ,“$ 5,000 . Here it is .”陌生人快速地给了他一张支票,说:“这是5000美元,给你。”故选C。

5.判断推理题。根据文中描述得知,这个手表的电池有两个箱子那么大,并不容易携带,故判断C错误。

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年山东省东营市中考仿真模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

____ of the boys in Class 4 are playing games.

A. All   B. Each   C. The both   D. None

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年安徽省毕业学业考试模拟卷二英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

If you want to travel with a partner,you may ask for one on the Internet.There are some tips about how to choose a right partner on the Internet:

Unluckily,you can’t ask a person if he has a good feeling.If you ask,everyone will tell you that they do! It is important that you have to get to know your travel partner to find out what kind of feeling he ?really? has.

You can tell a lot about a person’s feeling by the words he uses.Ask him about his worst trip.Is he laughing about it now,or still unhappy?Does his worst trip sound like an adventure to you?If so,he doesn’t match you.Having a good feelingis important for having a good time.Talk about the hotel you would like to stay in.See if you have the same habit of spending holidays.This is such a quick way to find a partner.

What’s more?Always keep in contact with(联系)your traveling partner when traveling.Don’t simply hang out without telling them,and don’t let them do it to you,either.

1.The passage mainly talks about how to find a right partner________.

A.in classB.in school C.on the InternetD.in the neighborhood

2.The second paragraph mainly tells us it is important________.

A.to find a partnerB.to find out the feeling of the partner

C.to ask if your partner has a good feelingD.to look for a partner on the Internet

3.The word “adventure” in Paragraph 3 means “________” in Chinese.

A.冒险B.安全C.刺激D.兴奋

4.What is the quick way to find if you have the same habit of spending holiday with a partner?

A.Talk about money.

B.Talk about study.

C.Talk about the place you want to go.

D.Talk about the hotel.

5.The best title for the passage is________.

A.Have a Happy HolidayB.Find a Right Partner for Traveling

C.Don’t Hang Out AloneD.Make Sure You Have Good Feelings

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年安徽省毕业学业考试模拟卷二英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—You are relaxing yourself here?

—Yes.It feels________to walk slowly along the river.

A.fantasticB.boringC.strangeD.terrible

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年安徽省毕业学业考试模拟卷二英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Do you know________woman in red?

—Yes,she’s a professor of________university.

A.the;aB.a;anC.the;anD./;the

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年安徽省名校毕业学业模拟考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The word _____ can be used as an adjective .

ApolluteBproperlyCextremelyDcurious

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年安徽省名校毕业学业模拟考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

At present , the terrible foggy haze(雾霾)weather has influenced our normal life badly . So our government should _____ to reduce the air pollution.

A.put outB.carry outC.take stepsD.get over

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年天津市武清区中考一模英语试卷(解析版) 题型:补充句子

根据对话内容,从方框中选择适当的话语,使对话意思完整。(选项中有两项是多余的)

Lucy: Hi, Jane. Are you free this evening?

Jane: Yes. 1.

Lucy: I hear The Monkey King in 3D is on at WandaTheater this evening.

Jane: Really? 2.

Lucy: Would you like to go with me?

Jane: 3. What time will it start?

Lucy: At 7:00. Let's go together.

Jane: Great. 4.

Lucy: At the gate of the theater.

Jane : 5.

Lucy: All right. See you then.

Jane: See you.

A. Yes, I'd love to.

B. Then let's make it 6:45.

C. Sorry, I don't have time.

D. What's up?

E. What's wrong with you?

F. Where shall we meet?

G. I'm looking forward to watching it.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省八年级上第一学月英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I left my keys in the room yesterday. I had to get in______the window.

A. In B. through

C. over D. across

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案