精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Practicing yoga(瑜伽) is a helpful,popular way to keep fit.It has many followers around the world.There are many kinds of yoga.You may have heard of"hot yoga"before.Now,in India,a new kind of yoga,water yoga,is becoming more and more popular among the local people.
   In the city of Agra,people practice yoga in water.It is more difficult to practice yoga in water than on land.But practicing yoga in water can be good for your flexibility (灵活性).
   Harish Chaturvedi,a lawyer,teaches people water yoga for free-even the poor people can learn from him."Water yoga can become more popular than other kind of yoga,because the body does not get tired so quickly,"he said."Everybody can learn to swim,but if they learn yoga at the same time,they will never feel tired."
"The level of Oxygen(氧气) is very high in water,and you will not have any breathing problem,"he added.
   Harish believes that water yoga really helps people to keep away from illness.He mainly trains children.He has classes at the swimming pool of a local sportsroom regularly.Many children are interested in it and come to team from him.
"Harish is very good at performing yoga in water,"said Sudhir Narayan,a water yoga student."He is teaching children free of cost and that is a very good thing."

61.What is Harish Chaturvedi?B
A.A teacher.
B.A lawyer.
C.A doctor.
D.A swimmer.
62.Why is water yoga more popular than others?D
A.Because you can learn to swim at the same time.
B.Because you don't get tired so quickly.
C.Because it can keep people fat.
D.Both A and B.
63.The underlined phrase"for free"in the passage meansC.
A.快乐地         
B.自由地               
C.免费地               
D.规律地
64.There are more_______than _______ in Harish's yogaclass.A
A.children; adults  
B.adults; children     
C.women; men    
D.olds; adults
65.What can be the best title of the passage?B
A.Ways to keep fit                 
B.Water yoga in India
C.Hot yoga in the world            
D.Harish Chaturvedi and his classes.

分析 你也许听说过瑜伽,也知道练习瑜伽的好处,但是你知道"水瑜伽"吗?在印度,人们有了一种练习瑜伽的新方法:在水里练习.在水里做瑜伽不会很快感到疲劳,也能让人学习游泳.穷人也可以跟着他学习瑜伽.他主要教小孩练习瑜伽.他认为水瑜伽能使人们远离疾病.

解答 61.B.细节理解题.根据"Harish Chaturvedi,a lawyer,teaches people water yoga for free-even the poor people can learn from him."可知他是一名律师.故选B.
62.D.细节理解题.根据"because the body does not get tired so quickly,"he said."Everybody can learn to swim,but if they learn yoga at the same time,they will never feel tired.""可知在水里做瑜伽不会很快感到疲劳,也能让人学习游泳.故选 D.
63.C.细节理解题.根据even the poor people can learn from him.可知穷人也可以跟着他学习瑜伽,因此可以判断这位律师教授别人是"免费的".故选C.
64.A.细节理解题.根据"He mainly trains children."可知他主要教小孩,因此可以判断孩子多于成年人.故选 A.
65.B.主旨大意题.根据in India,a new kind of yoga,water yoga,is becoming more and more popular among the local people,可知文章主要讲了在印度有关水瑜伽的事情.故选B.

点评 本篇是一篇健康环保类阅读短文.短文主要介绍了练习"水瑜伽"的事情.本题涉及多个细节理解题,做这种题型时要联系前后文,抓住关键词,并和题目的选项的说法相结合从而排除掉干扰项,选出正确项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.找出画线部分读音不同的单词(  )
A.relationB.instructionC.actionD.question

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--Excuse me.Could I get into the room to get my book back?
--__________,but no one except the head master is allowed to enter it from yesterday on.(  )
A.Of course,go aheadB.All right
C.I'm sorryD.Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.I was quite close to my grandmother,Julia.We lived with her and then she lived with us.She was a very nice person,both kind and patient.She taught me to read and write when I was young and helped me to be interested in stories and poems.
    In my mind,my grandmother was a great tailor.She made clothes or toys better than anything you can buy in a shop today.She always made clothes for family and friends.
    My grandmother was also a hard worker both at home and at work.I can still remember the difficult time when we were very poor.At that time,my grandmother was already sixty years old but she worked in a hospital for a long time every day--not in the office but doing the cleaning outside and taking care of me at the same time while my mom was at work!
    My brother and sisters also love her.We will never forget our grandmother.She is really important in our lives and is always there for all of us in one way or another.I am proud to be her grandson.

51.The writer's grandmother taught him toAwhen he was young.
A.read and write                            B.sing and dance
C.draw and sing                            D.play and learn
52.His grandmother always madeDfor family and friends.
A.cakes            B.cards              C.meals              D.clothes
53.While his mom wasB,his grandmother took care of him.
A.at home          B.at work             C.out of work         D.in hospital
54.At the age of 60,his grandmotherCin a hospital for a long time every day.
A.made fine toys                           B.worked in the office
C.did the cleaning                          D.stayed with his mother.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Yao Ming is ______Chinese basketball player that ever played in NBA.(  )
A.tallB.tallerC.tallestD.the tallest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Nearly every kid hates exams,      it's necessary.It helps to check if you have learned the specific knowledge.(  )
A.andB.butC.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--It seems that Alice never wants to do anything except draw pictures.
--Right.That's what she likes to do ______.(  )
A.moreB.lessC.mostD.least

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.He had promised to keep the secret,                everyone knew about it at last.(  )
A.butB.andC.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.He began to like ____________ music from very early age,and __________ music of the TV play A Step Into the Past (《寻秦记》)was created by him.(  )
A.the;theB.a;theC.不填;theD.不填;不填

查看答案和解析>>

同步练习册答案