精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Have you ever woken up feeling that something was wrong.
It was a day like that for me.
I sat up in bed.
A little later I opened the curtains(窗帘).
It was terrible weather-the rain was pouring down.
Then I looked down into the yard.
Yes!There it Was-the motorcycle.
It was just as wrecked(毁坏的)as last night.
And my leg was starting to hurt.

26.What had happened to the person in the story the night before?D
A.The bad weather had harmed the motorcycle.
B.The bad weather had stopped the person from going outside.
C.The person had bought a new motorcycle.
D.The person had been in a motorcycle accident.
27.What kind of day did"It was a day like that for me."turn out to be?B
A.A good day.   
B.A bad day.   
C.An exciting day. 
D.A boring day.
28.Why does the writer begin the story with a question?B
A.Because the writer wants to know the answer.
B.To catch the reader's attention to the story.
C.Because the question is hard to answer.
D.To remind the reader such an experience is rare.

分析 全文大意:
你曾经醒来感觉什么事情不对劲吗?
就像我那天一样.
我从床上坐起来.
过了一会儿我拉开窗帘.
天气糟透了,雨下得很大.
然后我朝院子里看了一眼.
是的,摩托车就在那里.
就像昨天晚上刚刚毁坏的一样.
我的腿开始疼痛.

解答 答案:
26.D        推理判断题        根据最后三句Yes!There it Was-the motorcycle.It was just as wrecked(毁坏的)as last night.And my leg was starting to hurt."是的,摩托车就在那里.就像昨天晚上刚刚毁坏的一样.我的腿开始疼痛."可推知之前他受过伤而且与摩托车有关.结合选项DThe person had been in a motorcycle accident"这个人曾经经历过摩托车事故"与原文意思相符合.故选D.
27.B         细节理解题        根据第五句It was terrible weather-the rain was pouring down,可知那天的天气糟糕 故选B.
28.B          推理判断题        根据第一句Have you ever woken up feeling that something was wrong?"你曾经醒来感觉什么事情不对劲吗?"是以问题开始这个故事,接下来讲述了他的经历,可知这个问题会引起读者的共鸣,起到吸引读者注意力的作用,故选B

点评 本文是一篇文学作品类阅读.本文主要是细节题和推理题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.政府在治理大城市的雾霾天气方面取得了一些进展.
The government hasmade someprogress in dealing with smog in large cities.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Anna likes to go to the zoo and watches the monkeys          around on weekends.(  )
A.climbedB.climbingC.to climb

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.You'd better            smoking,or you will get ill.(  )
A.give outB.give upC.give back

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Nancy wants to become atranslator(translate) when she grows up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.How long has Mr.Smithtaught(教) English so far?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.What should a best world be like?Famous English (81)musician (music) John Lennon once imagined in his song that"There's no heaven,it's easy if you try.No hell below us,above it's only sky"and"all the people live only for today".
The song Imagine (82)came (come) out as a single in Lernnon's album Imagine in 1971.It was chosen as the (83)third(three) greatest song of all time by Rolling Stones in(84)its (it) list"The 500Greatest Songs of All Time".
According to Lennon,he got the inspiration(灵感) from a poem Cloud Piece when writing the song.He believed we are all one country,one world,and one people.He wanted (85)to spread (spread) this idea.In the song,he imagines that"all the people live in peace".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.(we,should)We should save (every drop of) water.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The more people he helps,_______ he feels.(  )
A.happyB.happier
C.the happierD.the more happily

查看答案和解析>>

同步练习册答案