18.One day the workers of a company saw a notice on the door.It said,"Yesterday the person who stopped you from being better in this company died.We invite you to attend the funeral (葬礼) in the room that has been prepared in the gym."At first everyone was sad to hear that one of the workers had died,but after a while they started getting curious (好奇的)about who this person might be.The excitement grew as the workers arrived at the gym to pay their last respect.Everyone wondered,"who is this person that was stopping my progress?Well,at least he's no longer here!"
One by one the workers got closer to the coffin (棺材)and when they looked inside it they suddenly became speechless.They stood near the coffin and amazed without a word.There was a mirror inside the coffin,and everyone who looked inside it could see himself/herself.There were some words next to the mirror-There is only one person who can stop you from being better:it is you.
You are the only person who can change your life.Your life doesn't change when your friends and parents change or when your company changes.Your life changes when you change,when you realize that you are the only one responsible (有责任的)for your life.
36.Where was the funeral held?A
A.In a gym.
B.In a hospital.
C.In a restaurant.
D.In a hotel.
37.Which shows the right changes of the workers'feelings to the person'death?C
A.Sad→excited→curious→speechless→amazed.
B.Sad→amazed→excited→speechless→curious.
C.Sad→curious→excited→amazed→speechless.
D.Sad→curious→excited→speechless→amazed.
38.Who is the person that stops you from being better according to the passage?D
A.Your parents.
B.Your friends.
C.Your company.
D.Yourself.
39.Which is TRUE according to the passage?C
A.The workers saw a notice on the wall.
B.There was nothing in the coffin.
C.In fact,nobody in the company died.
D.The funeral was held by the dead person's family.
40.What does the passage mainly talk about?C
A.We should respect all people around us.
B.Working for a good company can change our life.
C.The person who stops your development is yourself.
D.We should try our best to keep us in good health.
分析 一个公司,有人去世,邀请员工参加葬礼,知道他们的一个同事去世后,一开始大家都很伤心.又对谁死了感到好奇,等到他们看到棺材,棺材里放置的是一面镜子,极其吃惊,这出乎他们的意料,文章告诉我们,我们之所以在成长进步中受到阻碍,是因为我们自己给自己设限了,所以我们要想改变这一切,就必须越过自己.
解答 36、A.细节题.结合 We invite you to attend the funeral (葬礼) in the room that has been prepared in the gym可知是在体育馆举行葬礼,故答案是A.
37、C.细节题.结合At first everyone was sad to hear that one of the workers had died,but after a while they started getting curious (好奇的)about who this person might be一开始伤心,之后好奇,The excitement grew as the workers arrived at the gym to pay their last respect兴奋,when they looked inside it they suddenly became speechless.They stood near the coffin and amazed without a word惊讶无语.故答案是C.
38、D.细节题.结合There is only one person who can stop you from being better:it is you.可知是自己能阻止自己更好,故答案是D.
39、C.细节题.结合There was a mirror inside the coffin可知没人去世,故答案是C.
40、C.主旨题.结合There is only one person who can stop you from being better:it is you.可知是自己阻止了自己的进步,故答案是C.
点评 仔细阅读后面的题目要求,在原文找出问题题干所包括的信息部分,这样就可以快速准确地抓住有效信息,确保答题的准确性.如果是根据英文释义写单词的题,则一定要确保所填的单词来源于原文,切不可脱离原文,随意发挥.