精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格.(每空一词)
Here are some simple steps on how to sleep well,from your bed to your diet,our aim is to help you sleep better at night.
Step1:Food and drink
Avoid coffee,tea,coca and cola drinks late in the evening as they all have caffeine.They may keep you awake.Don't eat too much for your dinner,because your body will have to stay awake half the night digesting(消化) your meal,so you won't feel rested in the morning.Milk,turkey and peanuts all have chemicals that help the brain relax.So have a turkey and peanut butter sandwich is a good choice.
Step2:Another thing that affects your sleep is the position you sleep in.we all have our preferences,but for a perfect night's sleep you should try to keep your body in a proper position,where both your head and neck are kept straight.All you need is a comfortable bed and some well placed pillows.
Step:3Your bedroom should be a place for sleeping only.It is not a good idea to use your bed for doing work,making phone calls etc.Help your body recognize that this is a place for rest by throwing away anything work related before you go to bed.Keep your bedroom dark while you are sleeping.As soon as it's time to wake up,open the curtains or turn a light on.Lights helps your body know it's time to wake up.
Step4:Have a bedtime routine ( 常规).Having a bath before bed will help your brain relaxed and prepare you for sleep.Reading a book or listening to the same piece of music every night may help too.Write down your worries and possible solutions before you go to bed,then stop thinking about them.

How to get a good (76)night'ssleep
Eat and drink properly※Avoid coffee,tea,coca and cola drinks late in the evening as they all have caffeine which may keep you(77)awake.
※Don't eat too much for your dinner because this will(78)keep\make\letyour body busy digesting,so have some food good for sleep.
Sleep(79)ina proper position※we all have our preferences,but for a perfect night's sleep you should try to keep your body in a proper position,where both your head and neck are kept straight.
※you(80)needa comfortable bed and some well placed pillows.
Keep your bedroom a place for(81)sleeping only※(82)Don'tdo your work,make phone calls in your bedroom.Tell your body that this is a place for rest and(83)throwaway anything work related before you go to bed.
Have a bedtime routine ( 常规)※Have a bath before(84)going to bed will help your brain relax and prepare you for sleep.
※Read a book or listen to the same piece of music every night may help
as(85)well.
※Write down your worries and possible solutions before you go to bed,then stop thinking about them.

分析 本文介绍了如何睡个好觉的几点建议.

解答 76.night's考查名词所有格.结合句意:怎样有个好的睡眠.根据句意,故填night's.
77.awake细节理解题.根据Avoid coffee,tea,coca and cola drinks late in the evening as they all have caffeine.They may keep you awake.可知避免喝咖啡,茶,可乐和可乐饮料,晚上它们都有咖啡因.它们会让你保持清醒.故填awake.
78.keep\make\let细节理解题.根据Don't eat too much for your dinner,because your body will have to stay awake half the nightdigesting(消化) your meal,so you won't feel rested in the morning.可知晚饭不要吃太多,因为吃得太多你的身体就必须保持清醒来半夜消化你的饭,所以你上午不会感到轻松的.故填keep\make\let.
79.in细节理解题.根据Another thing that affects your sleep is the position you sleep in.可知另一个影响你的睡眠的一件事是你的睡姿,故填in.
80.need细节理解题.根据All you need is a comfortable bed and some well placed pillows.可知你需要的是一张舒适的床和一些好的枕头.故填need.
81.sleeping细节理解题.根据Your bedroom should be a place for sleeping only.可知你的卧室应该只是用来睡觉的地方.故填sleeping.
82.Don't细节理解题.空格后是动词原形,所以此处考虑是祈使句,根据It is not a good idea to use your bed for doing work,making phone calls etc.可知不要在卧室里工作或打电话,故填Don't.
83.throw细节理解题.结合前半句:Tell your body that this is a place for rest,可知此处应该是并列句,用动词原形,根据Help your body recognize that this is a place for rest by throwing away anything work relatedbefore you go to bed可知你要意识到在上床睡觉之前这是一个通过扔掉任何与工作相关的事情的休息的地方.故填throw.
84.going细节理解题.空格前是介词before,此处应该是动名词.根据Having a bath before bed will help your brain relaxed and prepare you for sleep.可知睡前洗澡会让你的大脑放松,准备入睡.故填going.
85.well细节理解题.根据Reading a book or listening to the same piece of music every night may help too.可知读一本书或每晚听同一首乐曲也可以起到助眠的作用.as well.也.故填well.

点评 做题的时候要看清要求,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.I was playing soccer the other day and hurt my leg.Bad luck!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.You can find your ID card  _____the lost and found case.(  )
A.atB.inC.onD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.These are erasers.(改为单数句)
This isan  eraser.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.请用下面的提示词语,写一篇短文.谈一谈在你学英语所采用的学习方法中,哪些是有效的,哪些是无效的,并简单说明原因.70字左右.(make vocabulary lists,ask the teacher for help,work with a group,read the textbook,watch the English language TV programs,learn to sing English songs.)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Boys and girls,this summer vacation is the time for you to take your mind off homework and prepare yourself for the future.The following is some advice on how to make your vacation meaningful and colorful.
( A)            You've worked hard most of the time.Therefore,you need to join in outdoor activities,which can bring your whole body into action.You can benefit(受益) from different kinds of exercise such as swimming,running and mountain climbing.
Learn some basic life skills.One day,you will live alone.You can't ( B )         on your family any longer.So,you should learn to cook,wash and other skills.
Go for a journey.Travel to places of interest.In thiway,you'll understand cultures that are not the same as that of your hometown.( C )Beautiful sights can also make you relaxed.
Enjoy family time.( D )不要总是坐在电脑前.It's great fun for you to spend time with your family.
If you follow the advice above,your summer vacation will be full of joy and meaning.
We wish you a wonderful time!

61.请根据段落内容,在( A )处加一个适当的小标题.Take regular exercise
62.请在( B )划线处填入一个适当的单词,使句意完整、上下文通顺.depend
63.请把(C)处划线的句子翻译成汉语.美丽的风景也能让你放松.
64.请把(D)处的汉语句子翻译成英语.Don't always sit in front of a computer
65.请根据短文内容回答下列题.What's the passage mainly about?
It's aboutsome advice on how to make your vacation meaningful and colorful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.If you need to call your parents but your smartphone(智能手机) is not with you,can you remember their numbers?To remember 11numbers is not difficult.      ,many of us can't because of the smartphone.What's more,people are not good at giving directions and face-to-face talks because of smartphones.Even when friends are having a meal together,it's common to play with their phones.Smartphones weaken(削弱)our skills in many ways.
According to a study,Chinese people spend about 170minutes on their smart phones every day.For students,spending much time on smartphones isn't good for their study.The study shows children who spend more than four hours a day on their phones get much worse grades in school tests than those who play with their phones for 30minutes.
It's true that the smartphone makes our lives easier.But many people also think spending too much time on it is bad for their study or work.People are trying to change that.
People make a new game called Forest.It lets users plant a seed that grows into a tree over the next 30minutes.During it,users can't use their phones,or the tree will die.
There is a restaurant in the USA.It gives people a discount(折扣) if they don't play with their smartphones during a meal.Owner Mark Gold said that he hoped it gave people a way to enjoy their meal and talk with friends and family.

71题判断正误("T"表示正确,"F"表示错误);72题在文中的横线上填上一个恰当的词;73题写下第一段的主题句;74题完成句子;75题将文中划线句子译成汉语.
71.Because of the smartphone,people have fewer face-to-face talks.T
72.However
73.Smartphonesweaken ourskillsinmanyways.
74.If people don't play with their smartphones during a meal in a restraunt in the USA,they will payless money than usual.
75.在游戏期间使用者不能用他们的手机,否则树会死的..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---What did you do during May day holidays?
---I went on a ____ trip with my family.(  )
A.three daysB.three-dayC.three dayD.three-days

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.请仔细阅读71-74四段对话,从A、B、C、D中找出对应的小标题,并回答75小题.
A.Choose to Be Happy                    B.Do Something New.
C.Look for the Opportunity            D.Learn from Losing

71.No one wins all the time.Learn from the times that you lose.All great champions were once loser at some point  But they learned.And they kept a position attitude until they got better.D
72.Your happiness is up to you.Many people forget this.Truly successful people choose happiness no matter what their present situations are.A
73.Chances lie in what you do every day.You do the same work.You eat the same foods.You wear the same clothes.Try a new way.Take a new path.Even talk to someone new.B
74.Opportunity is everywhere.Even the worst situations have opportunities.Seize (抓住) the   opportunity,and seize the time.That's the secret of success.C
75.The material above tells us the ways toB.
A.find a good job                             
B.live a positive life
C.protect the environment              
D.keep us healthy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案