精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Have you ever been in a rainforest?There aren't any in Europe but there are some in Africa,Asia and South America.I was in a rainforest once.It was hot and dark.It was also very wet.Water was falling from the leaves of the trees like rain.The ground was covered with dead leaves but there were thousands of new plants growing.
The most exciting plants were the large trees.Some were 50meters high.I could only see little pieces of blue sky through the leaves.All the trees had small plants growing on them,and some of these had beautiful,brightly colored flowers.
It was very noisy.I could hear lots of birds.They were hard to see but I saw one green and red parrot flying high above me.It was beautiful.The insects(昆虫) also made a lot of noise and I could feel them on my arms and legs.
I didn't see any monkeys.They were probably sleeping high up in the treetops.I did see a small snake on the ground.I hate snakes so I walked quickly but carefully out of the forest.
I wouldn't like to live in a rainforest but I am happy that I could see one before they all disappear from Earth.

64.Has the writer been to a real rainforest?Yes.
65.Were there many leaves or flowers on the ground?Leaves.
66.What did the writer see above his head?A green and red parrot
67.Why did the writer walk quickly and carefully out of the forest?Because he hates snakes.
68.How does the writer think of rainforests?The writer doesn'twant toliveinarainforestbut he is happy thathecanseeonebeforetheyalldisappearfromEarth..

分析 本文讲述了作者在热带雨林的经历.热带雨林里又热又暗,也很潮湿,地上覆盖着落叶,有高大的树木,还能听到很多鸟和昆虫的声音,没有看到任何猴子.作者不想生活在热带雨林,但很高兴能看到热带雨林,同时很担心热带雨林会消失.

解答 64.Yes.细节理解题.根据I was in a rainforest once可知作者曾经去过热带雨林,故答案为:Yes.
65.Leaves.细节理解题.根据The ground was covered with dead leaves 可知地上覆盖着枯叶,故答案为:Leaves.
66.A green and red parrot.细节理解题.根据They were hard to see but I saw one green and red parrot flying high above me可知作者看到一个绿色和红色鹦鹉飞过我头顶,故答案为:A green and red parrot.
67.Because he hates snakes.细节理解题.根据I hate snakes so I walked quickly but carefully out of the forest.可知我讨厌蛇,所以我很快走出森林,故答案为:Because he hates snakes.
68.The writer doesn't want to live in a rainforest but he is happy that he can see one before they all disappear from Earth.根据文章最后一句I wouldn't like to live in a rainforest but I am happy that I could see one before they all disappear from Earth.可知作者不想生活在热带雨林,但很高兴能看到热带雨林,同时很担心热带雨林会消失,故答案为:The writer doesn't want to live in a rainforest but he is happy that he can see one before they all disappear from Earth.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-How about _______ talent show?
-I should say it was _______ great success.(  )
A./,theB.a,theC.the,aD.the,/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.____ the morning of August 1st,I arrive___Beijing.(  )
A.on,toB.In,toC.On,inD.In,at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Mike,which cartoon do you like_____ ,Superman or Spiderman?
-Superman.(  )
A.goodB.wellC.betterD.best

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Mike has been  a  member of our school basketball team and he plays very well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.I have some pictures.They are very beautiful.Let's have a look.
A man and a girl are in the first picture.Who are they?The man is Mr.White,and the girl is his daughter.Her name is Susan White.They are in Susan's room.Mr.White is watching TV and Susan is playing with her pet cat.The cat is white.
In the second picture,we can see a woman and a boy.The woman is Susan's mother and the boy is Susan's brother David.What are they doing?They are playing basketball in a park(公园).
In the third picture,we can see an old man and an old woman.They are Susan's grandparents.What are they doing?Susan's grandma is playing the piano and Susan's grandpa is reading a book.They look very happy.

71.Mr.White is Susan'sD.
A.teacher 
B.brother 
C.friend 
D.father
72.Mr.White isAin Susan's room.
A.Watching TV
B.reading a book
C.playing with a cat 
D.playing computer games
73.David is playingDin a park.
A.tennis 
B.soccer 
C.volleyball 
D.basketball
74.Dis playing the piano.
A.Susan 
B.Susan's mother
C.Susan's grandma 
D.Susan's grandpa
75.下列哪项陈述是正确的?B
A.The pet cat is black.
B.We can see three pictures.
C.Susan's mother is playing with Susan in the picture.
D.Susan's grandparents don't look happy in the picture.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--Bill and Li Ming will go to the bookshop this afternoon.
--       .         go together?(  )
A.So will I; Shall weB.So do I;What about
C.So I will; Will you pleaseD.So I do; Why not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-_________ you please help me walk the dog?
-Sure,but I want to do my homework first.(  )
A.ShouldB.MustC.MayD.Could

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.After a long walk,I feelthirsty(口渴的)and hungry.

查看答案和解析>>

同步练习册答案