10.Have you ever thought about what kind of job you would like to have when you grow up?Many people think that we can have only one job in our lifetime.We all know that this is not true,but quite a few people actually think this way.For example,when people choose a major (专业) in college,they think that the decisions they make now will decide their jobs for the rest of their lives.However,there are many examples where people became successful after changing their careers (职业) later in life.
J.K.Rowling,writer of the famous novel Harry Potter,was actually a school teacher before she began writing books,In fact,she was out of work before the first Harry Potter book came out.
Former US President Ronald Reagan began as an actor when he was a young man.He later decided that he wanted to do political work.This kind of passion (激情) finally led him to become President of the United States.
The famous 19th century artist Vincent Van Gogh was not a painter from the beginning.He once worked as an art salesman and later became a preacher.It was only 10years before he died that he decided to become an artist.
Careers are always open to change.The important thing is to find what you are really good at or what your really want to do.Once you find that passion,it's all a matter of how hard you try.
38.How many jobs has Vencent Van Gogh done in his life?C
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
39.According to the passage,the most important thing to think of when choosing career isD.
A.what major you choose in college
B.how much money you can make
C.changing jobs as often as possible
D.finding what you really want to do
40.According to the passage,which statement is NOT TRUE?C
A.J.K.Rowling was a teacher at the beginning.
B.Ronald Reagan began as an actor.
C.Vincent Van Gogh was an artist from the beginning.
D.Passion plays a very important part in one's career.
41.How is the passage organized (Par=Paragraph)A
A.Par1→Pars 2~4→Par 5
B.Pars1~2→Par3→Pars 4~5
C.Par1→Pars 2~3→Pars 4~5
D.Pars1~2→Pars 3~4→Par 5.
分析 这篇文章主要讲了有人认为一生之中可能只有一份工作这是不可能的,许多名人在成名之前他们并不是从事他成功的职业,职业总是开放的转变.重要的是要找到你所擅长或做你真正想做的事情.一旦你找到激情,这就是你如何努力.
解答 38.C.细节理解题.根据短文第四段The famous 19th century artist Vincent Van Gogh was not a painter from the beginning.He once worked as an art salesman and later became a preacher可知做过画家,售货员和牧师,三种工作,故选C.
39.D.推理判断题.根据最后Careers are always open to change.The important thing is to find what you arereally good at or what you really want to do.职业生涯总是接受改变.重要的是找到你所擅长或什么是你真正想做的事.故选D.
40.C.推理判断题.根据短文第四段The famous 19th century artist Vincent Van Gogh was not a painter from the beginning.He once worked as an art salesman and later became a preacher可知做过画家,售货员和牧师,三种工作,一开始不是画家,故选C.
41.A.细节理解题.通读整篇文章可知这篇文章的组织是第一段概括归纳,2-4分别介绍名人,5段是总结归纳.故选A.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文找出相关的信息,就可以确定正确答案.