精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

The aim of students who came to school is to study. But to study requires a right way,or you waste either the time or the money. The following are the ways of studying.

The best time for reading is morning,because in the morning,the air is fresh and the mind is clear. For that reason,we can get good results.

In studying we must have patience. If we have not known a text well,we must read it again. We should not read the next one till we have learned the first one.

When we are studying,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading.

We must always ask “whys”. If it is not well understood,write it down and ask our teachers or our parents,or friends. In any possible way,we must know it completely and what we've learned can be used well and made better.

Though there are many ways for studying,yet the above mentioned (提到的) will be quite enough if we can keep them in heart and do so.

1. What does this passage tell us?

_______________________________________________

2.How many ways for studying does the writer teach us according to this passage?

______________________________________________________

3. Why had we better read in the morning?

_____________________________________________________

4.How can we make it possible to get something from the book?

____________________________________________ _

5.What should we do when we can’t understand what we learn?

_____________________________________________________ _

1.Ways of studying.

2.Three

3.Because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.

4.We must put our hearts into the book

5.We must always ask “whys”

【解析】

1.考查细节理解题。根据文中描述But to study requires a right way,or you waste either the time or the money. The following are the ways of studying.可知答案。

2.2】考查总结归纳题。根据文中描述In studying we must have patience. When we are studying,we must put our hearts into the book 。We must always ask “whys”可以总结出3个学习方法。

3.3】考查Because in the morning,the air is fresh and the mind is clear. For that reason,we can get good results.

4.4】考查细节理解题。根据文中描述we must read it again. We should not read the next one till we have learned the first one.

5.5】考查细节理解题。根据文中描述If it is not well understood,write it down and ask our teachers or our parents,or friends. In any possible way,we must know it completely and what we've learned can be used well and made better.可以总结归纳出答案。

【考点】学习方法类议论文

【点评】学生的职责就是学习,学习也需要技巧,否则你就是浪费时间和金钱,本文主要讲了3种学习方法,一学习要有耐心,二学习时,要全身心的投入,三 要勤学好问。此短文贴近学生们的学习生活。其中96、98 、99题比较简单,可以直接锁定答案。97题则需要我们阅读完全文,考查学生的总结归纳能力。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都区十校九年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

1.My father insisted on ________(stay) at home.

2.We enjoy watching those films ________(direct) by Zhang Yimou.

3.During her _________ (一生) she had experienced two world wars.

4.Tony said he did something _________ (愚蠢的) when he was very young.

5.Yang Liping is one of the most famous _________ (dance) in China.

6.They have changed the whole _________ (appear) of the old building.

7.All the people were _________ (amazing) when they heard the news.

8.The old lady lay on the bed _________ (peaceful) and she seemed asleep.

9.Michael Jackson’s death was a great _________ (lose) to the music industry.

10.Our team scored in the _________ (finally) minute of the game.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏苏州高新区九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

- Who is the boy over there under the tree?

- He's Li Ming, _______ leader of_______ university football team.

A. a; an B. the; an C. /;a D. the; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋外国语学校九年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

——Could you please tell me _____________?

——Yes, she came to teach here just last week.

A. that she is a new teacher

B. when did she come here

C. what is wrong with her

D. whether she is a new teacher

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋外国语学校九年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

——What do you think of our school basketball team?

——They’re going to lose the match __________ they improve their skills.

A. unless B. until C. if D. as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋城南初级中学九年级12月阶段测试英语试卷(解析版) 题型:其他题

1.At last ,the young man decided to enter the film ______ (产业).

2.The engineer told us the digital cameras were used to ______ (录制) the programmes.

3.It’s said that there is a ______ (music party) this weekend.

4.I hear the _______ (latest) information will affect the price of the pork.

5.As we all know,Mid-autumn Festival is a most important Chinese ______ festival.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋城南初级中学九年级12月阶段测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The Youth Olympic Games were covered____ in Nanjing this August.

A. live B. alive C. living D. lively

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如东县袁庄初级中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:句型转换

1. Millie liked English better than Maths last term. (保持句意基本不变)

Millie ____________English ____________ Maths last term..

2.The boy is outgoing. He can make many friends easily.(合并为一句)

It’s outgoing ____________ the boy ____________ make many friends easily.

3. My sister wants to stay at home at weekends, she doesn’t want to go out. (保持句意基本不变)

My sister ____________ ____________ stay at home than go out at weekends.

4.The boss presented him with a golden watch when he left the company. (改为被动语态)

He __________ __________ with a golden watch when he left the company..

5. The children went to the zoo once a month last year. (就划线部分提问)

____________ ____________ did the children go to the zoo last year?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年湖北黄冈市八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The _____ you work at it, the _____ progress(进步) you will make.

A. more; hardly

B. harder; more

C. hardlier; greater

D. harder; greatest

查看答案和解析>>

同步练习册答案