精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Good news! During the National Day holiday, there are some promotions(优惠)in Wanda Cinema. This film festival lasts ten days (Sunday, September 30th, 2018 ---Tuesday, October 9th, 2018). Here is the poster.

Film

Hello, Mrs Money

Project Gutenberg

River of Sorrow

Shadow

Price

¥70

¥80

(50% off for students )

¥50

¥70

Date

Sep. 30th

Oct. 1st

Oct. 3rd

Oct. 1st

Oct. 3rd

Oct. 5th

Sep. 30th

Oct. 1st

Oct. 4th

Oct. 2nd

Oct. 4th

Oct. 5th

Time

9:00 a.m.

4: 30 p.m.

8: 20 p.m.

10:00 a.m.

7:10 p.m.

9:30 p.m.

9:20 a.m.

3: 10 p.m.

5: 30 p.m.

7:50 a.m.

9:50 a.m.

11:50 a.m.

Tips

50% off on Thursday for all.

Free for children under 6 years old, half for people over 60 years old.

A free large box of popcorn for students with student ID during the film festival.

For more details, please call us on 5556 8806.

Please arrive early. Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows.

1When can you watch films with 50% off ?

A. Sep.30th B. Oct.3rd C. Oct. 4th D. Oct.5th

2Which movie can you watch on the afternoon Oct. 4th?

A. Hello, Mrs Money B. Project Gutenberg C. River of Sorrow D. Shadow

3What will happen to a latecomer?

A. He or she won’t have a proper break. B. He or she will fail to enter the theatre.

C. He or she can still watch the whole show. D. He or she can onl enter during a break.

4If Mrs. Wang wants to watch Shadow with her 70-year-old father and her five-year-old son, she needs to pay ____________.

A. ¥210 B. ¥105 C. ¥70 D. ¥140

5Which of the following is TRUE about the poster?

A. All the people can be offered a free large box of popcorn.

B. All the people will pay for the tickets during the film festival.

C. You will not be allowed to enter the cinema without student ID.

D. People without student ID can also enjoy the special price on Thursday.

【答案】

1C

2C

3D

4B

5D

【解析】

本文是一个海报,介绍国家电影节期间在万达电影院电影的放映的优惠活动

1C

推理判断题。根据Sunday, September 30th, 2018 ---Tuesday, October 9th, 2018“2018930日是星期日,2018109日是星期二”,因此104日是星期四。根据50% off on Thursday for all. 可知在星期四所有的电影打五折,故选C。

2C

细节理解题。根据文中的海报可知在104日下午上演的电影是 《悲伤逆流成河》,故选C。

3D

细节理解题。根据Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows.可知迟到者直到电影中间休息时才能进入,故选D。

4B

推理判断题。根据Free for children under 6 years old, half for people over 60 years old.可知年龄在6岁以下的儿童免费,年龄在60岁以上的老人是半价,电影《影》的票价是70元,因此王太太带着她70岁的父亲和5岁的儿子,看电影《影》,需要的票钱是70+35=105元,故选B。

5D

推理判断题。根据50% off on Thursday for all. 可知在星期四这天没有学生证的学生也可以享受半价,故选D。

根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows.可知迟到者直到电影中间休息时才能进入,故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Last month some parents visited a pizza restaurant in Florida with their children. On the door, they saw a sign in capital letters: “NO CHILDREN.” “Why can’t we bring our children?”, “What on earth does the owner intend to do?!” The parents were surprised and complained __________.

So why did the restaurant put up the sign on its door?

Troy Taylor, the owner of the pizza restaurant, found that many parents couldn’t control their children and many children couldn’t have meals quietly, which __________ other customers. Therefore, he made up his mind to ban (禁止) children from his restaurant.

Some people said that this was discrimination (歧视). Mr. Taylor, however, defended (辩护) his decision. He said that the restaurant was near a busy road, so there might be some__________ if the parents didn’t take good care of their children. Moreover, the restaurant served alcohol, which is not child-friendly.

Others _________ his decision. They said they were tired of noisy children in restaurants and now they could finally have a place for adults only.

_______, many other restaurants have also met the same problem. Some have done nothing and others have tried to ban children during certain times of the day. There’s one restaurant in Italy which has been __________ in dealing with the problem. They rewarded well-behaved children with a family meal discount (折扣), to encourage parents to control their children.

These methods may work for a while, but it may be a long time before restaurants find a permanent (永久的) solution to this problem.

1A. politely B. angrily C. gently D. clearly

2A. disliked B. trusted C. disturbed D. prevented.

3A. noise B. joy C. food D. danger

4A. supported B. cancelled C. refused D. explained

5A. In brief B. In fact C. After all D. In return

6A. creative B. responsible C. disappointed D. crazy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】篇章训练

在英语学习方面,你一定积累了很多的经验。请结合自己的学习体会,以“How to learn English well”为题写一篇120词左右的英语作文,给出有关自己高效学习方法方面的一些好建议。

(写作微技能:Mind mapping)

请用头脑风暴的方式,写出你打算从哪几个方面描述如何成为成功的英语学习者,这就形成了你独有的“mind map”。

“mind map”:

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】He wants to________you on the question of how to learn English well tomorrow.

A.get back

B.talk with

C.tell

D.speak

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---How are you getting along with your studies?

---I haven’t made ________I should.

A. so more progress as B. as much progress as

C. so many progress as D. such much progress as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】(2013辽宁鞍山)The children will climb the hill if it ________ tomorrow

Awont rain

Bdidnt rain

Cisnt raining

Ddoesnt rain

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

You must think a computer is the best thing in the world, right? You must think it works at a super speed and can do everything? Well, it’s not! In fact, the brain is much more powerful than any super computer! Think about when a glass is just about to fall off the table. Your brain controls everything that you need to do to save that glass from falling. First your eyes check out what’s going on, then tell your brain, and your brain decides how quickly you need to react(反应), and then your muscles(肌肉) go into action. That is just from your brain. No computer could ever come close to that!

The brain weighs just 3 pounds, but it controls everything you do from thinking, learning, feeling even to breathing and your heart beating. Even though the brain is just 2% of your body weight, it uses around 20% of all your energy in your body. That is a lot for such a small organ(器官). There are about 100 billion tiny, tiny little cells(细胞) in your brain. There are so many that it would take you over 3,000 years to count them all!

Your brain stops growing when you’re 18, but it actually keeps on developing and learning new things. So your parents are really super smart! You won’t be able to fool them! Believe it or not, your brain NEVER stops working. Even during sleeping, the brain works for long-term memory establishment(建立). It is realized that the brain is the second organ in the body as the heart that never stops during human lives.

So everyone should be proud of such a gift of nature.

1In Paragraph 1, the writer wants to tell us .

A. eyes and muscles react quickly

B. the brain controls everything in your body

C. the computer is the best thing in the world

D. the brain is more powerful than any computer

2In Paragraph 2, the underlined word “That” refers to(指的是) .

A. the body weight B. 2% of the body weight

C. all energy in the body D. around 20% of the energy in the body

3Which is RIGHT according to the passage?

A. The brain doesn’t work during sleeping

B. The brain is the only organ that never stops

C. The brain keeps growing during human lives

D. The brain keeps on developing during human lives

4Which word can best describe the brain according to the passage?

A. Magic B. Quick C. Light D. Developing

5In which magazine can the passage be found most probably?

A. Business Weekly B. Medicine C. Science D. Sports

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Can I________your dictionary?

Sure.But you can only________it for two days.

A.borrow;keep

B.borrow;borrow

C.keep;borrow

D.keep;keep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】My home isn’t far from here. It’s only walk.

A、ten minutes’ B、ten minute’s C、ten minutes

查看答案和解析>>

同步练习册答案